• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIAchievement unlocked
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    VANEK: Může bejt, akorát v inkriminovaném textu jsou v češtině běžné půlčtverčíkové pomlčky.
    Ale přiznám se, že občas—z rozpustilosti—ty čtverčíkové majznu i do češtiny!
    VANEK
    VANEK --- ---
    SPIKE411: Emdashe v češtině nechceme!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ZUZKAOU: Leave pomlčky alone!
    ELIZABETPACKARD
    ELIZABETPACKARD --- ---
    Piju kafe bez mlika.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tak ale prosímvás 🥺
    XARGH
    XARGH --- ---
    SALVATOR: no, karieru cajomila uz v tomto zivote asi nedam :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    XARGH: Když to budeš furt outsourcovat, tak se v tom nikdy nezlepsíš.
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZUZKAOU: je mi lito ale AI je lepsi na formulovani nez ja, byt vim, ze cukr kazi chut.

nevim kdo se me tady trapne snazi utrit kvuli nejakym pouckam, ty jadna gurmanko :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XARGH: Debilni je pleskat ai slopem, autenticky pokus o ster, byt celkem marny, je alespon tvuj.

Stejne tak si mohl napsat - super, cukr v caji stejne jen maskuje jeho chut, trvalo by to kratsi dobu, bylo by to autenticke a vyhl bys ses tehle debate a sbiral lajciky
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZUZKAOU: a ted mi muzes vytknout vsechny carky, co jsem vynechal :DDD
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZUZKAOU: me je fuk co sere tebe, ja chtel potesit quanti a to se povedlo ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XARGH: Proboha, alespoň promptuj at tve llm pise bez tech pomlcek, kdyz uz jsi liny psat odpověd, ale musis reagovat, takze palis planetu na AI slop.
    XARGH
    XARGH --- ---
    QUANTI: bravo! cukr kazi chut caje, v oslazenem nevynikne

Ano, do jisté míry to platí. Cukr přidaný do černého čaje ovlivňuje vnímání chuti hned dvěma způsoby:

Maskuje hořkost a trpkost – černý čaj obsahuje třísloviny (taniny) a kofein, které dávají čaji jeho charakteristickou hořkosladkou a trpkou chuť. Sladkost cukru tuto hořkost potlačuje, takže čaj chutná "kulatěji" a méně komplexně.

Přebíjí jemnější tóny – kvalitní černé čaje (Darjeeling, Keemun, čínské černé čaje typu Yunnan) mají jemné aroma – ovocné, květinové, malty tóny, náznaky medu nebo kouře. Cukr tyto jemnější odstíny může přehlušit, protože sladká chuť je na jazyku dominantní a odvádí pozornost od subtilnějších nuancí.

Proto degustátoři čaje a čajoví sommeliéři obvykle ochutnávají čaj čistý, bez cukru i bez mléka – právě aby posoudili skutečný charakter listu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    piju neoslazený černý čaj, celý život mi to připadalo hořký a teď jsem si řekla že chci cutnout jak cukr, tak sladidla, a najednou to šlo samo...
    ELIZABETPACKARD
    ELIZABETPACKARD --- ---
    Spala jsem venku jen pod celtou.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Přešla jsem z cigaret na nahřívaný tabák a z nahřívaného tabáku na nikotinové sáčky. A pak jsem přestala. Občas kouřím na párty, ale jinak nemám na cigaretu chuť. A před pár dny jsem doma našla zapomenutou krabičku sáčků, tak jsem to zkusila – a bylo to jenom děsně otravné a překáželo mi to v puse. Mám obrovskou radost. S nějakými přestávkami jsem pravidelně užívala nikotin od dvanácti let a teď už nebudu. :)
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    a ted mi jeho b2b zakaznici, kterejm sem poslala mail na rozloucenou, protoze sme meli hezky vztahy, pisou, jaka je to skoda a jak jim budu chybet <3
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    konecne sem se rozhodla, ze to priserny, neprofesionalni, a mistama vylozene agresivni chovani od klienta fakt nemam zapotrebi, a s okamzitou platnosti sem ukoncila spolupraci.

dodelala sem vsechno nacaty, predala pristupy a poslala posledni fakturu.
    kdyz se neumis chovat, tak se z toho klidne poser.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: spis ma vazny zdravotni problem :-(
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Soused se zhlédl v obrázku? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam