• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DOCKINEZ: Co je Lidl Plus - Silver? :D
    XARGH
    XARGH --- ---
    GOZER1:

Nocard.cz je jednoduchý web, kde si zobrazíš cizí věrnostní karty obchodů (Tesco, Albert, benzínky apod.) a při nákupu je ukazuješ místo vlastní karty, takže dostaneš okamžitou slevu, ale body a odměny se připisují majiteli té karty, ne tobě.[1][5]

## Základní princip

- Na stránce si vybereš obchod (např. Albert, Tesco, MOL) a zobrazí se ti číslo nebo čárový kód nějaké existující karty.[5][1]
    - U pokladny (nebo na samoobslužné) ten kód ukážeš z mobilu / opíšeš, pokladna to bere jako normální věrnostní kartu a uplatní slevu či „clubcard“ cenu.[1]
    - Body, kredity, poukázky apod. tím reálně sbírá člověk, jehož karta je v nocard „poolu“, ty jen využíváš okamžitou cenovou výhodu.[3][5]

## Pro koho je to určené

- Hlavně pro lidi, kteří nechtějí instalovat aplikace obchodních řetězců, nechějí se registrovat a řešit sbírání bodů, ale chtějí mít akční ceny, které jsou „jen pro členy klubu“.[5][1]
    - Není to nástroj pro hardcore lovce slev, kteří si chtějí body připisovat na vlastní účet a aktivovat si cílené kupony – těm se vyplatí klasická vlastní karta / appka.[3][1]

## Nahrávání a fungování karet

- Na nocard.cz může kdokoli nahrát fotku svojí věrnostní karty, čímž se zařadí do poolu; ostatní ji pak mohou používat, a tím mu sbírat body.[4][5]
    - U některých řetězců se karta používá jen na sběr bodů, slevy se aktivují separátně v appce – tam nocard často přinese jen malou nebo žádnou výhodu.[5]

## Limity a rizika

- Obchody mohou takové karty vyhodnotit jako podezřelé (používání po celé republice, často ve stejný čas) a kartu prostě zablokovat, takže přestane fungovat.[6][7]
    - Spolehlivost není stoprocentní – některé karty přestanou časem fungovat, web sám na to reaguje tím, že umožňuje nahlásit nefunkční kartu nebo zobrazit alternativní kartu.[6][5]

## Právní a etický rozměr

- Technikálně používáš cizí kartu se souhlasem jejího majitele (dobrovolně ji nahrál), ale řetězec to může považovat za porušení podmínek věrnostního programu a kartu zablokovat.[7][6]
    - Služba cílí spíš na „odmítače“ personalizace a marketingu: obchod dostane data o nákupech na jednu kartu, ale ne na tvoje jméno a tvůj účet.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Aniž bych tady chtěl rozjíždět nějaké OT diskuze - jaké máte zkušenosti s tou pánví? Cena je samozřejmě velice zajímavá, ale co kvalita?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    LALO: Fotr tam jezdí už léta. Ceny fakt nesmysl.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    QUANTI: Taky mám řadu kartiček, ale do Lidlu skoro nepřijdu, tak tam bych k bodíkům jen tak nepřišel.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DOCKINEZ: ono pokud člověk aspoň trochu nakupuje, tak je tam ta sleva na pánev hned, už mám asi tři. (Jo, patřím mezi ty zpátečníky, co krmí obchody svejma datama a kartičky maj vlastní :D)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DUCATIMONSTER: Ne, nejsem had. Prostě jsem načetl první, která se mi nabídla, a ejhle - zrovna tam byly bodíky :)

Tak asi jenom trocha štěstí.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DOCKINEZ: Super, ale jak jsi udělal tu slevu? Načítáš karty tak dlouho dokud někdo nemá slevu na pánev?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    GOZER1: na www.nocard.cz máš slevové kartičky do různých obchodů - načteš kód u pokladny a když je zboží se slevovou kartou výhodnější -> profit :-)
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    DOCKINEZ: jak to funguje?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Miluju projekt nocard.cz :)

NEI
    NEI --- ---
    Ahoj,na audiolibrix mají pár knih zdarma k poslechu

Audioknihy zdarma - Audioknihy ke stažení
    https://www.audiolibrix.com/cs/Directory/Books/1426/audioknihy-zdarma?_gl=1*1qclt7w*_up*MQ..*_gs*MQ..&gbraid=0AAAAADv30C9PRQL9cX5Yfy_girPXsuxdQ
    MUXX
    MUXX --- ---
    SLANINKA: Kupoval jsem inkousty v Lidlu. Zadny problem…
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    MUXX: laserovku právě nechci - mám specifický potřeby, kde potřebuju tisknout inkoustem :) ale i tak bych chtěl tisknout co nejekonomičtěji :D
    MUXX
    MUXX --- ---
    SLANINKA: Mam dlouhou zkusenost s inkoustama takovou, ze jsem si nakonec koupil lejzrovku.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    ahoj, koupil jsem domů tankovou inkoustovou tiskárnu HP Smart Tank Wireless 582. s cashbackem vyšla ani ne na 2k. no a kompatibilní inkoust stojí na Allegro 28 CZK/lahvička. originální prodává alza za bezmála DESETINÁSOBEK! máte někdo dlouhodobou zkušenost s používáním HP kompatibilních inkoustů?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAGENTA: Na Benešovce. Mezi zeleninou a pečivem jsou boxy s slevama, tam to je.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    DOCKINEZ: která přesně prosím ? (jsem také v HK)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    POHODAVOLE: Billa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam