• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHDragon's Dogma: Dark Arisen
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    Virik, myslis ze ma zmysel esste sa venovat jednotke? Ked to vyslo dostal som sa za maga tak do trtiny az polovice a potom ma to trosku premohlo tsk som to nechal :(
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    tak jsem to v noci zkoušel.

Zapnul jsem verze pro Xbox series X a PS5pro.

obě verze jsou skutečně mnohem lepší, svižnější, velký nárůst fps.
    Lepší je asi všechno, rozlišení, upscaling na slabších konzolích, fyzika šatů, světlo...

Trvalo to dlouho, ale zjevně hru prostě předělávali, včetně optimalizačních úprav přímo v engine. Když hrajete za hbitou postavu (např zloděje), tak mnohem více skáče, a na mnoha místech, kde jste museli opakovaně zkoušet vyskočit a šlo to až poněkolikáté a pokaždé jinak, tak nyní se postava chytne a vytáhne.
    Kontrola ovládání postavy je mnohem lepší.

Současně je zjevně už i v základu zlepšené škálování monster. Tj. když v nějaké oblasti je vykydlíte, vrátí se o něco silnější (a chytřejší, Ai nepřátel a způsoby jejich boje jsou zjevně chytřejší – sinister začal vykopávat jako kůň, trolové mají taky nové pohyby). Není to jen o růstu HP, spíš o důmyslnosti, učej se na vás.
    Neděje se to ale na hlavních cestách, kde se sice vracejí, ale tam je prostě smetete. Hlavně se jedná o oblasti, kde byly dycky silnější, tam roste jejich síla více, no dává to logiku.

Skutečně padá více lootu a více věcí a peněz je i v truhlách. Ale nečekejte diablo :)

Běh v boji spotřebovává mnohem méně staminy. Samo, běh po krajině nespotřebovává skoro žádnou.

Eternal ferrystoun a přidaný portcrystal z toho teď dělají trošku simulátor startreku – přepaprskněte mne Scoty támhle a teď semhle a současně tady a pak támhle. Ocenil bych, kdyby měl aspoň cooldawn, ale co už.
    //portcrystalů je najednou hodně – pro neznalé, u sfingy je hádanka, kdy máte dát do truhličky jí jako dar něco, co má pro vás obrovskou hodnotu. No a pointa je, že vás za to odmění tím, že vám to vrátí 2x. Takže jí tam strčíte portcrystal a dá vám dva. Když připočítáte pak ten, co leží v jistém hnízdě jisté obludy (kam vás buď dopraví sama vzduchem, nebo si tam dojdete při explorování) a dvěma co jsou jako odměna za úkoly, a ještě se myslím dá najít jeden, a přidání portcrystalů do vísek a měst, je to tam pak jak Polsko po eurodotacích, všude je to dvě hodiny autem.
    //a mám pocit, že sfinga má tu hádanku i v new game+ a pak i v newgame ++ ale nemám to osobně potvrzené, už jsem musel jít spát. Každopádně dobrá průprava na datadisk, hru si projít aspoň jednou a vybrat co se dá a v září jít rovnou na newgame+.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    a to hodně důležité, bude rozšíření možností vybavení skillů, ze čtyř na šest.

Současně některá povolání dostanou další, a všechny budou nově optimalizovanější a opět, dle přání a nejčastějších připomínek hráčů.

+ už nyní vylepšování pawnů.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    V plné verzi DD DA2 tedy očekávejma mnohem větší hratelnost a herní možnosti.
    Zjevně bude už i možné udělat to, co si úspěšně zkusil už ID Phow_Saatch v jedničce, tedy projít si ji jen s vlastní postavou a bez pawnů (ve dvojce ale občas vlastního pawna vynucuje quest nebo úkol).
    Bude i upgrade pawnů, jejich chování a AI.

Upgrade hry se bude týkat i základu, samozřejmě, Bude vycházet postupně od srpna, pak s datadiskem a pak ještě ve vlnách po něm.

Docela závidím těm, co to třeba z důvodu špatné optimalizace nehráli a půjdou do toho až nyní, protože to už dostanou plný potenciál.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    pokud se někdo obává o to, zda datadisk bude dostatečně kvalitní, protože šéf daného týmu, pan Hideaki Istuno odešel již v roce 2024 po 30. letech v Capcomu, tak netřeba se obávat. ten měl na starosti skutečně jen původní základní hru DD. Už datadisk k prvnímu dílu, který hru překopal a učinil z ní to pravé, je Kento Kinoshita. Celou dobu to tedy má v rukou ten správný člověk, který pak dělal i můj nejoblíbenější RE a nyní dělal DD2 a nyní i tento datadisk.
    K tomu berou vážně a ohledy i na připomínky skutečných hráčů a fanoušků DD a je tedy skutečně co očekávat a na co se těšit, protože Capcom v psolední době orpavdu jede a sází jednu pecku za druhou.

/tyto zprávičky a zajímavosti sem asi budu muset dávat, protože jsem si rychle prošel česká media a youtubery a je to samý odpad, nesmysl, kravina a bulvár.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Ve hře dnes kromě eternal ferrystone (quest Seat of the Sovran, pokud jej máte hotový, tak automaticky přistane v inventáři).

Velké portcrystaly, ke kterým se můžete přesunout by měly nyní být i v Melve, Checkpoint Rest Town a Volcanic Island Town.

Lze získat další vlastní portcrystal jako odměnu v questu Monster Culling

Pokud jej už máte hotový, automaticky by se měl objevit v inventáři.

Volské povozy můžete vidět na minimapě.

Volské povozy jezdí častěji.

A ještě jsem koukal, postupně jak vyjde datadisk, se vrátí do hry i stupňování obtížnosti boji s monstry, podobně jako to datadisk přinesl i do jedničky, postupně budou drsnější a bude jich více. A přibudou další výzvy a možnosti speciálních nových předmětů.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    A přidám velice, velice důležité informace, které bulvár, prodávající pouze nenávistné vylhané zprávy, naprosto ignoruje a neobsahuje a přitom je to pro hráče této hry poměrně dost důležité:

Bring your Arisen and Pawns to life with even more customization options! New hairstyles and tattoo options add even more ways to style your characters.

Tedy, nové účesy a možnosti úprav.

Uncover Lost Rites: trials laid by the Pathfinder in the form of 12 dungeon challenges spread across the existing world of Dragon's Dogma 2.

Rare equipment once held by past Arisen lay dormant in the depths of these freshly uncovered unique dungeons. Sharpen your skills, test your mettle, and lay claim to legendary treasures.

tedy, nové výzvy přímo v DD2, po update.

A chystá se toho samozřejmě mnohem více, první várka přijde koncem srpna a pak nálož společně s datadiskem.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    špatnej bulvár.

Celý článek pastnutý Phow_Saatch z hrej.cz je fabulace a plný lží. Jenže do toho Capcom zároveň prodával předměty, které část těchto rozhodnutí zjednodušovaly nebo rovnou obcházely.
    Mikrotransakce nic neobcházely, a už vůbec ne nic co by kvůli tomu bylo ve hře schválně hůře nastaveno.

Typické hovno z tohoto dens již podvodného webu.

Byla zveřejněna roadmapa free updates a současně oznámeno vydání datadisku. S ním, stejně jako u jedničky, vychází i a stejně tak mizí možnosti nákupu pár věcí mimo, které v japonsku vždy vycházely k těmto hrám a které měly smysl v podpoře hry ze strany fanoušků. S nástupem věčného farrystone je to už zbytečné (zbytek věcí leží pod základním táborem, jako tomu bylo vždycky, včetně toho stanu, zcela zdarma). Balíček fungoval právě jen pro fanoušky, který chtěli experimentovat a těm za drobný peníz umožnil toho experimentování více.

Update změní hru a její obsah.

Základní verze hry se tak mění, proto dochází k upgradu i ve storech, protože se jedná už o jinou verzi hry, než na začátku. Nyní se jmenuje Dragons Dogma Dark Arisen 2. Také dochází k jejímu zlevnění, což bylo oznámeno už před nějakou dobou (na hrej a podobných webech se vytváří bulvární verze jen proto, aby jste jim dávali svolení pro reklamy). Stejně jako u jedničky po nějaké době bude verze bez DLC nakonec stažena a zůstane jen ta kompletní.

Prosím odkaz nenavštěvovat a nedávat souhlas webu hrej.cz s cookies, ihned vám to nastřelí reklamy na hazard. Jedná se v zásadě o podvod a schválně falešná tvrzení.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: právě se stalo

Dragon's Dogma 2 roadmap of free updates:

Update 1 (out now):

• Fast travel improvements (unlimited fast travel item, more fast travel points)

• Movement adjustments
    • UI improvements
    • Pawn adjustments (can now lower rate of oxcart attacks), rewards, shops, and more

Update 2 (late August):

• Performance improvements
    • More save slots
    • Dragonsplague adjustments
    • Adjustments to pawns, enemies, actions and more

Dark Arisen expansion (October 9th):

• New class abilities
    • New region
    • New dungeons
    • And more

Akorát teda já jsem přívržencem spíš toho, aby ten možný nekonečný rychlocesting nebyl, podle mne byl ten koncept nutnosti plánování cest správný.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PHOW_SAATCH: noa. nakonec se všichni dočkáme.

A hru ještě vylepšej. Bude to skvost.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    AZRAEL: :-) Já ho ve skutečnosti nepotřebuju, vystacim si tam s tou consumable verzí, ale přesně to samé udělali u 1. Dragons dogma, s DA tenkrát přišel právě i Eternal Ferrystone.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BOBESH: A co ma byt obsahem toho Dark Arisen?
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    BOBESH: Capcom to tu sleduje a da na Tragedove zelania :)

Traged popros ich este aby nedomrvili novu Onimushu
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    @DragonsDogma
    Updates to Dragon's Dogma 2 will be rolling out over the coming months on PS5, Xbox Series X|S, and PC!

In the lead-up to Dragon's Dogma 2: Dark Arisen, we'll be releasing two major Title Updates to improve and enhance the base game. First up is TU3.1 on June 10, which brings a host of quality-of-life improvements, as well as a reusable Eternal Ferrystone.

TRAGED
    TRAGED --- ---
    Hlavně, jestli taky přihodí nekonecnej Ferrystone :-)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: pamatuješ, jak jsem ti psal, že mě sere, že v DD2 neni zasněženej severskej biom? :D
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Pecka!
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Dragon's Dogma 2: Dark Arisen - Announcement Trailer
    https://youtu.be/RrDnhWC7QHk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam