tak jsem to v noci zkoušel.
Zapnul jsem verze pro Xbox series X a PS5pro.
obě verze jsou skutečně mnohem lepší, svižnější, velký nárůst fps.
Lepší je asi všechno, rozlišení, upscaling na slabších konzolích, fyzika šatů, světlo...
Trvalo to dlouho, ale zjevně hru prostě předělávali, včetně optimalizačních úprav přímo v engine. Když hrajete za hbitou postavu (např zloděje), tak mnohem více skáče, a na mnoha místech, kde jste museli opakovaně zkoušet vyskočit a šlo to až poněkolikáté a pokaždé jinak, tak nyní se postava chytne a vytáhne.
Kontrola ovládání postavy je mnohem lepší.
Současně je zjevně už i v základu zlepšené škálování monster. Tj. když v nějaké oblasti je vykydlíte, vrátí se o něco silnější (a chytřejší, Ai nepřátel a způsoby jejich boje jsou zjevně chytřejší – sinister začal vykopávat jako kůň, trolové mají taky nové pohyby). Není to jen o růstu HP, spíš o důmyslnosti, učej se na vás.
Neděje se to ale na hlavních cestách, kde se sice vracejí, ale tam je prostě smetete. Hlavně se jedná o oblasti, kde byly dycky silnější, tam roste jejich síla více, no dává to logiku.
Skutečně padá více lootu a více věcí a peněz je i v truhlách. Ale nečekejte diablo :)
Běh v boji spotřebovává mnohem méně staminy. Samo, běh po krajině nespotřebovává skoro žádnou.
Eternal ferrystoun a přidaný portcrystal z toho teď dělají trošku simulátor startreku – přepaprskněte mne Scoty támhle a teď semhle a současně tady a pak támhle. Ocenil bych, kdyby měl aspoň cooldawn, ale co už.
//portcrystalů je najednou hodně – pro neznalé, u sfingy je hádanka, kdy máte dát do truhličky jí jako dar něco, co má pro vás obrovskou hodnotu. No a pointa je, že vás za to odmění tím, že vám to vrátí 2x. Takže jí tam strčíte portcrystal a dá vám dva. Když připočítáte pak ten, co leží v jistém hnízdě jisté obludy (kam vás buď dopraví sama vzduchem, nebo si tam dojdete při explorování) a dvěma co jsou jako odměna za úkoly, a ještě se myslím dá najít jeden, a přidání portcrystalů do vísek a měst, je to tam pak jak Polsko po eurodotacích, všude je to dvě hodiny autem.
//a mám pocit, že sfinga má tu hádanku i v new game+ a pak i v newgame ++ ale nemám to osobně potvrzené, už jsem musel jít spát. Každopádně dobrá průprava na datadisk, hru si projít aspoň jednou a vybrat co se dá a v září jít rovnou na newgame+.