WEWERKA: hele, mě by zajímalo, podle jakého klíče to bere "řeknu, že nevím" vs. "zkusím si vymýšlet". Teď jsem se ptala na jméno svý mámy, "kdo je XY". Napsalo mi to, že o takové osobě nemá informace. Pak (prostě hned vzápětí ve stejném vlákně) jsem zkusila její jméno za svobodna a dostala jsem odpověď:
XY je česká zpěvačka, skladatelka a textařka. Narodila se 26. února 1983 v Trutnově v České republice. Její hudební kariéra začala v roce 2004, kdy se stala finalistkou soutěže Česko hledá Superstar.
V roce 2005 vydala své debutové album "Má svoboda", které se stalo velkým hitem a získalo platinovou desku. Následovala řada dalších úspěšných alb a hitů, mezi které patří například "Za svou pravdou stát", "Věřím", "Oblékám svou dceru" či "Kráska a zvíře".
XY je také známá svými spolupracemi s dalšími českými umělci, jako například s Petrem Hapkou, Anetou Langerovou nebo Michalem Davidem.
(Máma se nejmenuje nijak ani vzdáleně podobně s finalistkami první řady Superstar - Šárka Vaňková, Martina Balogová, Petra Páchová nebo Veronika Zaňková.)