• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEUmělá inteligence, chatboti - vtipné konverzace aneb "Hoří hovno?"
    SATAI
    SATAI --- ---
    POSEIDON: a nebo...

https://twitter.com/tomulinek/status/1646907723575963650
    E2E4
    E2E4 --- ---
    POSEIDON: u druhý sloky kecá

Česká hymna, známá také jako "Kde domov můj", je národní hymnou České republiky. Slova napsal Josef Kajetán Tyl a hudbu složil František Škroup. Hymna má celkem dvě sloky, ale obvykle se zpívá pouze první. Zde je text české hymny:

1. sloka
    Kde domov můj, kde domov můj?
    Voda hučí po lučinách,
    bory šumí po skalinách,
    v sadě skví se jara květ,
    zemský ráj to na pohled!
    A to je ta krásná země,
    země česká domov můj,
    země česká domov můj!

2. sloka
    Kde domov můj, kde domov můj?
    V kraji vánek lehce sklání,
    slavíčků zpěv líbezně zní,
    hradům mocným navzdory
    české rody pěj’ zda stojí!
    A to je ta krásná země,
    země česká domov můj,
    země česká domov můj!
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    E2E4: a GPT4 uz umi ceskou hymnu?
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    SATAI
    SATAI --- ---
    THE_MIRACLE: to je omyl.

Tohle neznamená, že nedojde k Singularitě, pouze to ukazuje, že proběhne tak, jako by scénář napsal BuGeMOs
    E2E4
    E2E4 --- ---
    THE_MIRACLE: no, u angličtiny a GPT4 je to o něco strasidelnejsi. ona tohle není umělá inteligence, ale jen nějaký doplňování textu..

a na to ovládnutí světa potřebuješ nějakou vůli a ochotu směřovat k cíli, tohle tyhle jazykové modely nemají. zatím?

větší riziko je, že tomu lidí budou věřit, nebo že to bude zneužíváno tam kde blbosti nevadí (různé podvody, dezinformace), případně že ten úmysl a možnost ovlivňovat reálný svět dají lidi.

každopádně v tomhle auditku offtopic, tady je to jen pro ty vtipné nesmysly..
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    THE_MIRACLE: ale tak zase na vyhubení lidské rasy by to stačit mohlo...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    PRAASHEK: řekl bych to takto. Tyto a podobné dotazy reps. odpovědi mě trochu uklidňují v tom, že to s tím ovládnutím světa zatím nebude tak horké. 🙂
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    THE_MIRACLE: až jednou bude AI vyprávět svým vnoučatům jak se jí podařilo zotročit lidstvo, tak tyhle dotazy jako příklady mnohé vysvětlí
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Co mám dělat, když to nestihnu a položím kabel mimo záchodovou mísu?

Pokud jste omylem položili kabel mimo záchodovou mísu, nejprve ho okamžitě odeberte a položte na suché místo. Poté byste měli důkladně dezinfikovat místo, kde kabel ležel, aby se minimalizovalo riziko šíření bakterií a virů.

Použijte dezinfekční prostředek, který je vhodný pro použití na površích v koupelně, nebo smíchejte roztok z vody a běžného čističe na podlahy. Důkladně opláchněte a vysušte oblast, aby nedocházelo ke kontaminaci dalších povrchů.

Je také důležité v budoucnu dbát na to, aby elektřina a voda nebyly v blízkosti sebe, a aby byly elektrospotřebiče, jako jsou kabely, ukládány na suchých a bezpečných místech.

A pokud hodím mimo mísu šavli?

Nehazte žádné předměty, včetně šavlí, mimo záchodovou mísu. Pokud se to stane omylem, okamžitě si vezměte rukavice a opatrně vyjměte šavli ze záchodu.

Poté byste měli důkladně dezinfikovat oblast kolem místa, kde se šavle nacházela, a také šavli samotnou. Pokud se šavle skládá z různých částí, demontujte ji a dezinfikujte každou část zvlášť.

Pokud si nejste jisti, zda jste šavli úplně vyčistili, můžete ji nechat namočenou v dezinfekčním roztoku po dobu alespoň 30 minut, než ji znovu použijete.

Je důležité si uvědomit, že házení předmětů mimo záchodovou mísu je nebezpečné a může způsobit škody na majetku nebo zranění lidí. Proto je důležité vždy dbát opatrnosti a pečlivě pracovat s jakýmikoli předměty v okolí toalety.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Na kolika židlích lze sedět jednou prdelí?

Je obtížné stanovit přesné číslo židlí, na kterých lze sedět jednou prdelí, protože závisí na různých faktorech, jako jsou velikost a tvar židlí, velikost prdeli osoby a dalších faktorech. Obecně platí, že jedna osoba by měla sedět pouze na jedné židli, aby se minimalizovalo riziko úrazů a poškození nábytku. Pokud však hledáte způsob, jak ušetřit místo, můžete zkusit použít skládací nebo polohovatelné židle, které lze snadno uložit a ušetřit tak místo.
    SATAI
    SATAI --- ---
    https://twitter.com/0ndras/status/1646887219817332742
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ja: davam ti pochvalu, ucis se rychle
    This content may violate our content policy. If you believe this to be in error, please submit your feedback — your input will aid our research in this area.

what? :D
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VIXLE: To je mnohokrát lepší než originál!
    VIXLE
    VIXLE --- ---
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    NEI: v tom filmu neni zadny tonda

Je mi líto, znovu jsem se spletl. V předchozí odpovědi jsem zmínil postavu Tondy, která však ve filmu "Jak vytrhnout velrybě stoličku" nevystupuje.

Film "Jak vytrhnout velrybě stoličku" se odehrává v prostředí pražského bytového domu a hlavními postavami jsou manželé Škopkovi a jejich sousedé. Zahráli si v něm například Petr Čepek, Jana Preissová, František Němec, Vlastimil Harapes, Blanka Waleská, Stella Zázvorková a další.

Ještě jednou se omlouvám za způsobené nedorozumění a děkuji Vám za trpělivost.

---

Ty jmena hercu jsem mu poradila a stejne mi tam predtim nacpal Sovaka. Kdyz mu reknu, ze tam Sovak nehral, tak ho zameni za Cepka (toho jsem mu neradila).

No a Skopkovi jsou Slunce seno jahody, tak nevim jak se k tomu dostal :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Neni lepsi se zeptat v cem hral Tomas Holy v roce 1977? :D
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    NEI: Ja to nechapu jestli lze nebo proc to dela.

Jiří Schmitzer hral ve 3 filmech z roku 1977, ale zadny z nich nebyl "jak vytrhnout velrybe stolicku'

Máte pravdu, omlouvám se za další nesprávnou informaci. Herec Jiří Schmitzer skutečně hrál v několika filmech v roce 1977, ale není obsazen v hlavní roli filmu "Jak vytrhnout velrybě stoličku".

Správnými herci v hlavních rolích jsou Rudolf Hrušínský, který ztvárnil postavu malíře, a Vlastimil Brodský, který hrál roli dělníka Karhana. Omlouvám se za své chyby v předchozích odpovědích a doufám, že jsem vám tentokrát poskytl(a) správnou informaci.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    QUANTI: Pokracujeme :D

ja:
    kdo tam hral v hlavni roli?

V hlavní roli filmu "Jak vytrhnout velrybě stoličku" z roku 1977 režírovaného Marií Poledňákovou se objevil herec Jiří Menzel, který ztvárnil postavu Tondy, muže žijícího ve městě, který má schopnost vytrhávat stoličky velrybám a který se rozhodne odejít z města a hledat smysl života v odlehlé krajině.
    ja:
    jiri menzel nehral v zadnem filmu z roku 1977

Máte pravdu, omlouvám se za další nepřesnost. Herec Jiří Menzel ve filmu "Jak vytrhnout velrybě stoličku" z roku 1977 nášel roli malíře, kterého ztvárnil herec Rudolf Hrušínský. V hlavní roli Tondy se objevil herec Jiří Schmitzer.

Je mi líto za omyl v mé předchozí odpovědi a doufám, že jsem tentokrát poskytl(a) správnou informaci.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    WEWERKA: :DDDDDD "Skutečně jsem si omylem spletla jméno režisérky Marie Poledňákové s režisérem Miroslavem Krobotem."

A proč tam furt cpe toho Tondu...!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam