• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKStable Diffusion - Tipy, Triky a potřebný HW pro rychlé generování AI obrázků zdarma
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    JARDABEREZA: PS betu s generativ fill sem zkoušel jen tak narychlo. ale vzhledem k tomu že platíme Adobe, tak by to mohla být varianta místo SD. to mě moc nenapadlo.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    PEETIK:

    podle mne se ty nastroje celkem dost lisi, takze kdyz se naucis ovladat SD, min ti to pomuze s generative fill v PS nebo v MidJourney
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PEETIK: Můžeš zkusit generative fill v Photoshopu. Vyznačíš oblast a napíšeš co tam má být. Myslím, že v trial verzi to půjde vyzkoušet. Zadarmo to není, ale dá se s tím pracovat snadno.
    DARKMOOR
    DARKMOOR --- ---
    PEETIK: já to jel podlé návodu https://www.youtube.com/watch?v=kqXpAKVQDNU
    A stejný chlapík tam má i spoustu solidních tipů a návodů.

    SD jde rozběhat i na předpotopních mašinách. V mém případě GTX 960 s 2GB paměti. Ale teda je to utrpení, 512x512 v 20 krocích mu trvá 3-4 minuty. A pokud to je něco složitějšího, tak mi CUDA vyhodí chybu.
    Naštěstí už je na cestě nové PC s RTX 4060 Ti, takže konečně si s tím budu moct trochu víc hrát.
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    PEETIK: No... asi takhle. SD s A1111 slušně rozběháš i na dellím Optiplexu 7040 s lepší pamětí, SSD diskem a trochu lepší videokartou, třeba RTX3060 s 12 GB paměti v DDR6. Tahle konfigurace generuje 768x768 v padesáti krocích za necelou minutu a můžeš na ni nainstalovat i kohya-gui na trénování modelů.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    poradíte kde a jak začít s SD? kolega na mě vyhrknul ať se naučím dělat s SD. Firma by klidně zaplatila nějaké ty placené funkce. Ale než něco budou platit, tak by bylo fajn se na něčem free v tom naučit. víceméně stylem se chtějí dostat do fotorealičnosti. Děláme řemeslné činnosti a máme nějake "lidské živé modely"😆 a teď jim s námi bude končit smluva a domluvit člověka aby udělal to a to v nějaký čas a platba za fotografa je pak ještě nákladnější a standardní fotobanky nechtějí využívat. Google colab zrušil free tarif a nejde mi to ani nainstalovat. tak si říkám, jeslti na google colab nemusím mít prvně Pro plan a pak to půjde nainstalovat? Local počítače máme z doby prehistorické, takže instalace na lokalu nepřipadá v úvahu. Nějaké rady? Co byste doporučili?
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    KAJJAK: to jsem na vlastním stroji nezkoušel. Ještě zkusim.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    BLAHOVEJ: a to invoke ai ti nesedlo?
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    BLAHOVEJ: To je dost možný, že to je placený.
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    JARDABEREZA: Tak jsem to stáhl a nainstaloval a tím to skončilo - chce to podle mě placenej plugin do photoshopu aby to jelo :(. Nebo tomu nerozumim.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    BLAHOVEJ: Dneska jsem narazil že někdo dělá software, kde by to možná nějak rozumě šlo: https://www.linkedin.com/posts/nicolay-mausz-4b98ab92_stablediffusion-gyre-photoshop-ugcPost-7050922845597528065-ZweQ?
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    KAJJAK: podivam se, diky. Zkousel jsem nejaky ui s nodama coz bylo ok.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    BLAHOVEJ: me prijde hodne logicky ten workflow invoke AI https://youtu.be/s4EqQRxRR7k

    oproti automatic1111 je daleko prehlednejsi co a jak vylepsit ci udelat, ale je to jeste zdarma? Moc neumim s gitem abych to zkusil https://github.com/invoke-ai/InvokeAI Instalaci automatica1111 sem zvladl jen podle videonavodu
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    JARDABEREZA: Já jsem zatím nějak zkusil open pose, což celkem jde. Na skicy jsem neměl čas s tím, že asi hlavní problém bude vysvětlit co je co. Řekněme, že chci kojence, který sedí v exoskeletonu nějakého monstrózního robota. Představuju si, že na to třeba budou nějaké barevné vrsty (cojávim - děcko modré, bot červený), ale ještě jsem nenastudoval a neotestoval. Ale dík za reakci. Kdyby měl někdo i nějaký odkaz na konzistetní workflow s větší možností kontroly nad výstupem, ocením. Sleduju toho dost, ale už se mi to vše motá dohromady :_)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JARDABEREZA: horní lepší :)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Chce to hodně inpaintingu, dobrý dotaz a hodně zkoušet. Několikrát po sobě navazovat na předchozí výsledky.

    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    BLAHOVEJ: Můžeš tam zkusit poslat skici jako vstupní data.
    BLAHOVEJ
    BLAHOVEJ --- ---
    Zatím jsem také ještě nepřišel na workflow jak své představy předat Stable Diffusion :-). Nakonec skončím u náhodného generování na bing, midjourney a podobně. Stable diffusion bude patrně mocnější, ale zatím bojuji.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    AODHFIN: a co když se mu někdo diví? Kupříkladu ten karamád v Africe, co se schovává za stromem a mne si ruce. Pic inkludet:

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam