• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LWEEKKlub pro vysoce citlivé
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    SATOO: Fajn článek. Hezky to shrnuje. Třeba to že jsem až úchylně ohleduplný vím, a taky vím že to tak většina lidí nemá. Dokonce moje manželka je zase hodně citlivá na senzoriku, takže ji vadí hluk, světlo, doteky apod. Ale nemá tak vysokou míru ohleduplnosti. Občas dost trpím, když třeba nedoplňuje vodu do filtrační konvice. Já to dělám i když zrovna vodu nepotřebuju protože si říkám že je fajn aby byla připravená až ji bude někdo potřebovat.

    Docela by mě zajímala jedna věc. Dělal jsem si MBTI a ve všech vlastnostech se blížím středu, což značí že se sebou hodně pracuju, ale co je zajímavé, tak mám hodně vychýlenou intuici, asi 80%. To by měl být právě ten dar. Schopnost přirozeně předvídat, analyzovat a rozpoznávat různé rizika. Stejně jako schopnost se vžít, naladit na nějakou atmosféru a těžit z ní třeba v umění.

    Na druhou stranu pokud se hyper senzitivní člověk snaží o normální život třeba jako prodavač v hypermarketu, tak to je dost slušné peklo si myslím.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    To jsem rád, nedávno se mi dostala do ruky knížka "První pomoc pro vysoce citlivé" Asa-Saga Hammarstedt ISBN 978-80-262-1736-7 a já konečně začínám chápat takové ty zvláštnější rysy mé povahy. U mě je to primárně emocionální přecitlivělost. Ale je pravda že i tak mám rád spíš klidnou atmosféru než nějaké kotle plné lidí a hluku. Jedna z rad v knížce je, zkuste si najít další podobné lidi s vysokou citlivostí na vjemy. Tak mě napadlo založit tohle auditko.
    PAVIAN
    PAVIAN --- ---
    ahoj, zajimavy auditko, zahlavi jakoby me znalo.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Laska neni nic pro nas, slaby povahy.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ahoj! Protože vůbec netuším kolik je tu lidí s vysokou citlivostí, budu trpělivě čekat. :) Prý je to cca 10-20% populace tak statisticky vzato dost možná každý desátý obyvatel NYXu.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam