• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    L4MAStarfield - The Sandwich Universe
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    KID_MCHUTT: coze? jaky skills? jedinej skill co ovlivnuje dialogy je persuation a to ti jen zveda sanci uspet.

jako jak se dialogy libi, to je asi osobni vec vkusu, nicemene nelze se hadat o tom, ze ve Starfieldu je 99% obsahu dialogu dost fluff, moznosti jsou jen ilusorni, muzes to vsechno nahodne odklikat a nema to vliv vubec na nic. proste wall of text, co ma jeden vstup a jeden vystup a nahodne do toho muzes mackat tlacitka.

Me osobne tohle prijde fakt spatny, v roce 2023 takhle psat dialogy, i tak to da nejakou praci napsat (a nadabovat!), ale kdyz je k tomu nula logiky v pozadi, tak to pusobi i tak odflakle. A jeste teda trochu souhlasim s Omnim, ze spousta tech dialogu je strasne naivnich, patetickych ci otravnych. Jak jsem psal na zacatku, to jsou osobni preference, pro me to ale v kombinaci s tou temer nulovou kombinatronikou dela fakt hrozne nudnej zazitek z dialogu.
    Jeste v kombinaci s tim, ze dialogy jde skipovat az sekundu po odehrani voice lajny, plus to, ze hlavni hrdina je silent. Byl jsem ochotnej to odpustit BG3, kde jsi mohl hrat za kotel ruznejch charakteru, ale tady, kde v tech dialozich neni nic jinyho nez ten "zazitek" by to fakt pomohlo, si myslim, zvlast kdyz by pro hrdinu stacili dva hlasy jako v mass effektech (chlap/zenska, plus v dnesni dobe mozna jeste nejakej neutral navic?)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    OMNISLASH: ok, ďakujeme, že si sa podelil o svoje pocity. Kamarátovi tiež poďakuj.
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    N4RC0T1C: ako, celý čas to treba držať :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KID_MCHUTT: Diky za nej. Ale uplne nechapu, cim to pomaha te zminene situaci. Jako ze kdyz budu mit skill tak se mi nebudou stavat takove immersion breaking debiloviny, ze na drsne tezarske stanici za mnou budou chodit deti, ze se nudi a at je bavim? Little lamplight all over again :(
    Ptal jsem se kamarada, ktery se na to taky velmi tesil, jak to zatim vnima. Rikal, ze velke zklamani a celkove to na nej pusobi jako Cyberpunk z Wishe. Asi to neni uplne fer srovnani, nejsou to stejne hry. Na druhou stranu ten level nekompetence, co se dialogu, questu a obecne postav tyce, ten je alarmujici. Opravdu me fyzicky boli, jak 2/3 postav mluvi jak nejaky afektovany jutuber, pricemz kvalita obsahu sdeleni je dost podobna forme. On the other hand.. jak mi tady bylo sdeleno, tihle jutuberi jsou supra popularni, takze mozna je tohle vlastne presne to, co hraci chteji, jen ja jsem bohuzel vyjimka.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    OMNISLASH: jedno slovo: skills.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Taky vam prijde, ze tam tak trochu chybi ve vetsine questu / dialogu moznost resit ty situace trochu vice silove? Trochu se citim, jako by ty questy psalo nejake naivni dite s dobrackym pohledem na svet.
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    Thrusters (medzernik) sluzia na "vypnutie" stabilizacie.
    T.j. zapnem max speed, thursters, otocim sa, palim a pritom cuvam.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JULIAN: sem tam, kdyz chytnu pri prukumu planet upal nebo prujem:p pri prolejzani extreme hazard planet se to celkem hodi. Jinak si taky vystacim s med packama (ty silnejsi si zatim stosuju v lodgi, protozwe na rozdil od madpacku uz neco vazej)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    GANDHI: a použivás tu chemii? Já za celou hru kromě medkitu použil hovno, páč je toho 30 druhů a najít či koupit něco v takovým množství aby to člověk mohl dát na jeden quickslot a používat kdy chce nejde. Ta výroba by asi pomohla ale zas všechno dobrý je určitě až na tieru 4 a to jsou prostě zas 4 pointy který mohly být jinde
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ja na lode zatim prdim, ale za to uz umim udelat vsechny upgrady kveru a skafandru a rozjizdim chemku:) Je super, jak si tam kazdej najde svoje:)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    TRAGED: ok ¯\_(ツ)_/¯

Problém je, že keď chceš mať C-class loď s mobility nad 90, tak si ju musíš poskladať, lebo žiadna taká sa kúpiť nedá. A potom ti fakt nestačí len vymeniť motory.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    TRAGED: to resetovani toho vnitrku je otravny, mega, zvlast kdyz staci vymenit motory a vsechno se ti uklidi do carga :(
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    aneb ke stesti mi staci mit k dispozici vsechny strukturaly, kabiny, kokpity, podvozky, spojovaci uzle a vylezy :-)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    CLAVEN: Tak ja predpokladam, ze zaklad clovek menit moc nemusi. Jakmile budu mit slozenou lod ku spokojensti, tak uz jen bude menit Reaktor/GRAV/Motory a zbrane jak potkam lepsi. Munchkinovat podle seznamu rovnou k tomu nejlepsimu by mi asi skazilo hru.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TRAGED: Njn
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KID_MCHUTT: Katalogy tam jsou vzdycky, dokonce s minijaturami a postavaj u nich customeri a komentuj je :-)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KID_MCHUTT: Jasne, ale i kdyz s ni odletim k nejblizsimu Shipyardu, tak to porad nejde, dokud z ni neudelam Home ship, cimz se vsechno prestehuje, takze se resetuje armory atd. Ovsem vtpne se ji overloaduje cargo :-)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    HONCKA: The Expanse feeling! :-)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Mrkněte na inara.cz
    Nemaj to ještě asi úplně kompletní ale je tam fakt dost solidní starfield databáze. Treba u těch součástek je i seznam prodávajících. Na hledání planet pro outpostu taky bomba.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    CLAVEN: tak on by stačil i list těch součástek, aby se s tím člověk nemusel hledat - něco jako nákupní katalog. To, že nemůžeš nechat loď rozdělanou, mě teda štve taky, ale to, že nejde postavit rozumný lítající talíř, to mě teda doslova sejří :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam