• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    L4MAStarfield - The Sandwich Universe
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    Base.
    Calibrated.
    Refined.
    Advanced.
    Superior.

T.j
    calibrated common > base legendary
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    OMNISLASH:
    GANDHI:

Tier > rarity
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    OMNISLASH: priznam se, ze vubec nevim, o cem mluvis - me zadnej dialog nevyskakuje - maximalne se ozve relativne nenapadnej jingle, kdyz seberu nejakou fialovou nebo zlatou vec

ale je fakt, ze pomerne stojej za prd - a kdyz uz padne nejaka hezci zbran, muzu si bejt jistej, ze jednouz abilit bude space adept:p
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Dva rychle dotazy.

Je mozne nejak vypnout ten Wau!! dialog pri sebrani barevneho kusu vybavy? Vim, co sbiram a kdyby to nebylo zajimave, neberu to. Kdyz mi tam pokazde na 10 sekund vyskoci ten dialog, ktery mi zasvini vyhled, otravuje to.

Vsechny ty barevne kousky jsou tak nejak.. straslive shitty? Prijde mi to az skoro jako bug nebo divne rozladena balance, ale kdyz uz mi vypadne nejaky kousek barevne vybavy, je to z 95% o rad horsi nez ordinary veci, co mi padaji v te lokaci. Fakt tak moc. Je to opravdu takovy odpad, ze nema smysl to ani jen sebrat a prodat, nevyplati s to. Situace, ze mi padne neco barevneho a ma to smysl aspon na prodej jsou naproto vyjimecne. Mate to taky tak?
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Teď se ukáže, že Roland je skromný autor Factoria ;-)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    ano pls link, taky mě zajímá dílo (zázrak) game designer veterána, co 25 let navrhuje opravdu složité herní mechaniky, obvykle propojené s nějakou jednodužší reálnostní logikou
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ROLAND: Link or... :-)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JULIAN: Tak jednu vlastní hru jsem spáchal a vydal na Steamu (dalo by se říci zázrak, protože prakticky bez financí.). Jediný rozdíl u těch takzvaných AAA vidím jen v rozpočtech a počtu lidí. Problém jsou vždy sehnat finance. Takže probírat se nemusím, mám i nějakou nejdenu vlastní zkušenost.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    Jako ano, deset 2x1 habu za sebou se tam samozřejmě nevleze. Ale kromě do šířky jde stavět i do výšky! Debilni žebříky a tak, jasné, ale to fakt plánujete po té lodi běhat? Funkční věci (benche) dejte je kokpitu a zbytek pro dobrej pocit už je celkem jedno?
    BEARDY
    BEARDY --- ---
    Ve své podstatě, pokud chci mít " living ship ", která obsahuje ošetřovnu, vědeckou stanici, zbrojnici, dílnu, něco obydlí, řídící místnost a nějaké cargo + aby průchody dávaly smysl, tak mám problém se vlézt do 40m a natahuju to do šířky.

Teď mám takový létající šutr, ale mám tam vše co jsem chtěl.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    ROLAND: délka k čemu? Tam potřebuješ naskládat 50 kuchyni nebo co? Mě nějak nedochází proč je délka lodi problém, pokud nechceš postavit nějakej star destroyer či něco podobného. A je na to kdyžtak mod.

Taky teda jedná věc je dělat si megaplany do šuplíku, úplně jiná je dělat AAA hru. Prober se pls.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JULIAN: Že mi chybí asi tolik metrů co překračuje povolenou délku lodi.
    Tak jsem to vyřešil odinstalací hry a asi i definitivní ztrátou progresu. ;)

Další takové úsměvné WTF je, když ti to ukazuje po tom raidu v Lodge uzavřené město s plameny (tedy jen ten přístav, pusto prázdno do chvíle než vlezeš tou dírou a použiješ to metro, tak ve zbytku města jakoby se nechumelilo. Žádný poplach. :D

Vzhledem k tomu, že se sám sem tam více jak 25 let věnuji navrhování opravdu složitých herních mechanik obvykle propojených s nějakou jednodužší reálnostní (simulační) logikou do svého šuplíku plánů, tak vím jaká je to mega makačka na hlavu. Rozdíl je že, já jsem sám a oni na to měli obrovský tým a peníze. A to za mě tedy bohužel nezvládly a ulítlo jim to klasika hodně dost což je za mě také další hodně velké WTF, kdy to moje hlava nepobírá a nechápe.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MALANIUS: Jj, na tohle stačil naštěstí restart hry, na ten bug, co psal Gandhi, to nepomohlo
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Ideálně by to chtělo vizualizaci vnitřku v editoru. Jinak je to o pokus omylu.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    JULIAN: 1x1 hub je jistota kde bude prulez o kdy měl být do stolu :-)
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    ROLAND: však 1x1 hab tam je? Nebo co jsi měl za problém? A čím té limituje délka lodi? Snažíš se udělat hada či co?
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ROLAND: Been there :D Hodne wtf okamzik :D
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GANDHI: Asi jeden z nejvtipnějších bugů u těch landing ships je, když do takové lodě vlezeš a hned se začnou zavírat padací dveře a už nejde se dostat dál do vnitřku lodě. Takže zůstaneš na chvíli uvězněný v prostoru té landing bay a jak mile se ta loď odlepí od země a nabírá rychlost tak v nějaké té výšce propadneš stěnou ven a rozmázneš se o zem. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam