• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    L4MAStarfield - The Sandwich Universe
    Nejnovější openworld universum od Bethesdy

    rozbalit záhlaví
    L4MA
    L4MA --- ---
    VIRIK: ja tohle GANDHI: nehodnotim z pohledu co vydelalo min nebo vic investorum. samozrejme ze vydelky jsou extremni, a proto si muzou dovolit donekonecna vydavat postizeny hry. stejne si je koupime, tak co, a to je to jediny objektivni meritko.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    L4MA: ne, ale počítal bych s čísly, co fakt znám a srovnával aspoň žánry nebo typy her.

    Jako tadytohlecto je dnešní herní byznys, kde jsou několikanásobně větší hráči, než jsou u filmů nebo obecně jinde. A jak jsou tu peníze a rekordní investice, tak jsou tu prostě manipulace.

    My prostě nevíme, zda ve skutečnosti je Starfield na tom dobře nebo špatně. Protože i kdyby třeba prodal 20 milionů, ale investice byla nastavená pro investory na 20 milionů a jeden, bude to neúspěch a průser. Když na 20 milionů minus jeden, bude to úspěch. Když to bude jen 10 milionů, ale dlouhodobě zvedl cenu akcií a zdvojnásobil cenu firmy, tak to je úspěch nebo ne? A tady je to navíc mateřinka největší firmy na světě, firmy co investuje hlavně do vývoje a Starfield je pro něj taková bleška.
    Vůbec netušíme, jak to mají financnčě pokryté, jak to je s investory, Starfield mohl Bethesda za půl roku vydělat víc než Skyrim, nebo naopak je to propad a oni se zase hojí z nějakejch odpisů ztrát, to my prostě NEVÍME.

    Jenom tyhle hry korporací dávají prostor různým spekulacím nějakých maličkých uživatelů internetu a všechno tohle nejsou nic než spekulace.

    btw, my vůbec netušíme, nikde, kolik se prodalo Skyrimů na Xbox a PSko. Například Fallout 4 měl až obsesivní komunitu hráčů na Xbox, tam to byla roky nejhranější hra. VOni to tam prostě komunitně hráli. Skyrim naopak byl na PSku prej strašně oblíbenej, Bethesda tam patřila mezi nej hry (taky SONY se je před nákupem snažilo smluvně zavázat a jejich hry aby měli exclusivitu na PSko).
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VIRIK: ale jo, nicmene i to jsou veci co se daj nejak kvantifikovat, analyzovat a zpetne vyhodnotit, pokud to pro nekoho stoji za to to srovnavat:p a revenues (vcetne vselikej derivativnich vynosu) jsou proste jedinej objektivni a meritelnej vstup
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    GANDHI: ani to ne, protože Starfield se prodává v úplně jiný době a dokonce už i jiný generaci. A vzhledem k GP i jiným modelu (po jeho vydání skutečně stoupl prodej plnohodnotnýho GP i XBOXů, budeme to taky počítat?) by ti co Starfield nenávidí prostě zaplakali, protože komerčně úspěšný to je, i na tom Steamu. Hned za Hogward Legacy, kterej se prodával o pět měsíců déle.

    Skyrim vyšel v jiné době. A pak se do něj moduje.
    To máš jak s GTA V. Ty prodeje, to dělaj prostě lidi v tom onlajnu. Samotná hra je na okraji zájmu.
    U Fortnite už ani většina lidí neví, že tam byla hra a BR byl jen přídavek.

    Mne by zajímalo, jak na to Starfield je, ale prostě ty statistiky jsou reálně nedostupné.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GANDHI: ten bude taky dost špatně validovatelný, vzhledem k tomu, že SF šel hned day 0 do GP
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    ne, jenom bych to srovnával s něčím skutečně podobným. Skyrim s tím nic společnýho nemá, jiná herní logika, jiný RPG systémy, dokonce i engine je jinej a akorát je stejnej producent a jméno studia – a i to jen z části.

    Rozhodně bych ignoroval názory teoretiků z internetu. Jako ta hra se ti nemusí vůbec líbit, zcela legitimně ji vyhoď, zkritizuj, ale netuším proč se prodírat takovou hromadou ničím nepodložených teorií, hloupostí, předsudků i nenávisti.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    popravde jediny objektivni meritko bude zisk z obou titulu za srovnatelnou dobu - a to asi nebudou snadno dostupny data. Zbytek je proste cista spekulace:p
    L4MA
    L4MA --- ---
    VIRIK: a az trebas za 1 - 10 let bude Starfield v propadlisti dejin, tak to porad nebudeme moct srovnavat, protoze gamepass, zakryty ucty a kdo vi jak to steam pocita? :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    není. V ničem.

    Neporovnáváš ani vanilu Skyrim a Starfieldu, ale i kdybys nestahoval mody, tak v SKyrim jsou už obsažené a to jak ty placené, oficiální, tak ty co mají na serverech a stahují se přímo z modlistu. PLus pak neoficiální komunita s mody, který tu jsou 13 let.

    To se nedá srovnávat se STarfieldem v ničem. DOkonce je to jiný žánr, jedno je fantasy, který dominuje i v prodejích literatury a jinde, a druhé je hard Sci-fi, což je věc co moc lidí ani nečte, jsou ráci, že část z nich vidělo pár dílů star treku nebo Expanze.

    Je to prostě vycucané z prstu, navíc na datech JEN ze Steam, kde ale to čte soft nějaký třetí strany, vůbec není jasný jak to steam počítá (a skyrim i starfield se nehraje ani onlajn a co lidi se zakrytejma účtama, ti se do statistik nikde nepropisují, pouze interních Valváckých).
    L4MA
    L4MA --- ---
    KID_MCHUTT: samozrejme prehanim, ale to srovnavani se statistikama Skyrimu je imo dost relevantni.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GANDHI: já se tam vracím furt, no, ale je fakt, že už taky čekám na DLC a updaty.
    L4MA: furt tady vidím možnosti explorace a tak (a je teda pravda, že jsem ještě neviděl dost planet), ale už mám málo času a chuti vlastně hrát skoro cokoliv :/
    L4MA
    L4MA --- ---
    KID_MCHUTT: nicmene jsou hry, ktery maj alespon nejaky moznosti. kdyz takhle filozofujem. :)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    KID_MCHUTT: ale samo - nicmene starfield byl od pocatku prezentovanej jako neco obrovskyho s absurdnim mnozstvim svetu etc - a navzdory tomu z myho pohledu v tam neni k videni o moc vic nez v jakymkoli jinym open worldu. a to pisu jako uchyl, kteryho bloumani v open worldech a prosty explorovani bavi. Projel jsem vsechny kampanovy linie dal si parrat NG a ta hra proste uz dal nenabizi nic moc, co by mne tahlo zpatky. Takze jen cekam, jestli se Bethesda zhosti updateovani Starfieldu zpusobem, jakym to dela treba banda kolem No Mans Sky. Pokud ne, nemam asi nejmensi duvod to znovu poustet.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GANDHI: žádná hra nemá nekonečné možnosti, to by byla jenom ta jedna a žádná další :)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VIRIK: na druhou stranu - ackoli se Starfield tvari jako hra s nekonecnejma moznostma je dost solidne limitovanej ve vsech oblastech a hrac relativne rychle "vytezi" veskery moznosti. Z tohohle pohledu je ten odliv hracu vcelku pochopitelnej a imo se nijak podstatne nelisi od titulu, ktery jsou zalozeny primarne na nejaky lehce rozvetveny kampani
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    KID_MCHUTT: mas pravdu, je to pod moju úroveň.

    Ahoj.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    N4RC0T1C: vystvětlil mi, von Narcotic, proč sem vlastně leze, když ho ta hra tak sere a nezajímá? Nemá von pocit, že se chová jako debil?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    článek je manipulativní protože – automaticky arogantně předpokládá, že Steam je hlavní platforma, a nikoli XBOX a MS store s GP.
    že lidé na XBox a Xbox app na PC to hrají pouze na GP /není pravda, tam prodeje byly až extrémně slušné, jedním z důvodů je i to, že je to licence na konzoli i PC současně
    ignoruje výzvy, na základě kterých dávají lidi co v tom mají 200 hodin palce dolů, co vlastně po Bethesdě ve skutečnosti chtějí (např tooly pro modery a ofi podporu co slíbili)
    jedním z důvodů útoků na hru je i to, že hra se oficiálně neprodává v Rusku, (a nemá tam oficiální podporu)
    poklesnutí počtu hráčů v době, díky vychází spousta dalších singl her, před vydáním vůbec prvních updatů a datadisků mají standardně i jiné singl hry. Například mnohem později vydaný Spiderman 2 měl mnohem rychlejší "opuštění" hráčů (prostě to dohráli na platiny a většina byla naprosto nadšených) a velice rychle opadl i zájem, po měsíci to nikdo nesledoval ani na twitchi. Přitom jde o jednu z nejlepších her a nikdo si nedovolí tvrdit, to co o Starfieldu. Tedy ve stejné době to mají úplně stejně i jiné hry pro jednoho hráče.
    statistiky na steam nejsou oficiální čísla
    oficiální čísla ani neexistují, vše jsou pouze teorie, případně předsudky a názory
    tyto zprávy si neustále musí upravovat argumenty a fakta. Velice dlouho prosazovali i "pravdu", že Starfield je komerčně neúspěšný a je to propadák (přesto se jen na Steamu umístil mezi nejprodávanějšími hrami vůbec a je hned za Hogward Legacy, který je mega oblíbený a vyšel o půl roku před tím, tedy mnohem větší doba na prodej a mnohem větší globální kampaň)

    obecně platí, že když kradete, dělejte to tak aby vás nikdo neviděl a když už lžete, tak to nikdy neprohlašujte za objektivní pravdu a tolik nechrochtejte, aby si vás nevšimli... aby aspoň nebylo vidět jak bok po boku s uraženými Rusy, co nikomu přece nic nedělaj, se svejma minimozkama nedokážete prostě přiznat, že prostě to studio osobně iracionálně nenávidíte, že to nemá žádnou logiku, prostě jen nenávist.
    A to jak se ostatním snažíte kurvit jejich zážitek, to je takové... no, hodně o vás samo o sobě vypovídající.
    Holt budete muset akceptovat, že existují lidé co mají rádi americký styl psaní, hard sci-fi co není o historických výhrách kolektivu nad osudem a ostatními, jako to píší někteří ruští autoři nebo čínští, a že prostě stále existují lidé jako my, co je zajímají témata probíraná ve Starfieldu, tento pohled západní, kritický, s tématy o individualitě, víře i svobodném jedinci a jeho právu mít kontrolu nad vlastním osudema ne ten váš kolektivistický, autoritářský, rasistický, elitářský a všemusenutno-přízpůsobivší.
    Ty hejty vás zničí. Já si pročetl vaši diskuzi a vůbec se nedivím tomu, že kromě jednoho si nikdo z vás ani nevšiml témat, které se v tomto hard sci-fi autoři věnují. Buď tomu nerozumíte, irituje vás to, nebo jste tak zoufale hloupí a arogantní. Pak ale hrajte hry v žánru, kterému rozumíte, hru, kterou nechcete a témata, které vás nezajímají, pak ale současná čínská i ruská produkce by vás měla uspokojit, dokonce i v GP je hra, kde lze hrát za kágébáka a je bez černochů.
    N4RC0T1C
    N4RC0T1C --- ---
    TRAGED: game of the year!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam