• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    sharkie - Sharkie (Trusttuli)
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    LORD_DE_SEIS: Nemyslels koukat na Solitaire a hrát Výměnu manželek?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORD_DE_SEIS: nefungovaly už včera, dost mě to nakrklo, protože mi to ten desetiminutový 3x neprodloužilo :-(
    jako samozřejmě, jde o opakování a vůbec, ale!!!

(už cca měsíc jedu primárně němčinu, bo ruštinu jsem dojela až do konce a opakování stojí za hovno, a je teda fascinující, jak rychle se mi ta němčina vrací, a o kolik jednodušší je po blbým měsíci v němčině uvažovat)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LORD_DE_SEIS: A dopice :-D plánuju export ve vlaku do Prahy z Brna
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Dneska nějak nefungujou odměny za questy, tak pokud to máte v postupovém žebříčku nějaký nahnutý a potřebujete aby fungovaly, nechal bych to radši na později 😉
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VIDA
    VIDA --- ---
    ATOMINATOR: Já sem zkoušela Preply - výuka s učitelem dle vlastního výběru. A dobrý. Teď mám konverzace dost v reálu, ale určitě to zas využiju.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Když se tu zmiňuje výuka s lektorem, používá tu někdo Italki na procvičování konverzace s rodilými mluvčími?

Docela o tom uvažuji, protože na hebrejštinu mi přijde Ulpan docela limitující. Resp. dřív mě to bavilo, když to bylo prezenčně, jelikož to pro mě bylo i socializační, ale tenhle semestr jedeme online kurz, protože se většině lidí přestalo chtít docházet a ve výsledku mě to pak stojí stejně jako levnější mluvčí na Italki, kde se ale nemusí čas dělit mezi dalších 6-7 lidí.

Možná brzy vyzkouším a dám vědět. Nejvíc se teda bojím, že bude drhnout moje angličtina, když budu potřebovat něco vysvětlit.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    LORD_DE_SEIS: já to třeba mám jako prostředek oživení jazyka, který jsem se někdy učila. Mám němčinu, kterou jsem měla na vejšce a budu ji potřebovat na zkoušku na doktorátu. vím, že mi Duolingo nebude stačit na to, abych se s tím naučila na tu zkoušku, ale stačí mi na to připomenutí, oživení, zlepšení slovní zásoby, abych nemusela začít na A1.2, ale mohla aspoň na A2.2, když si už pak budu platit kurzy na Goethe institut nebo tak něco.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Já když jsem Duolingo nainstaloval, tak jsem spíš ze zvědavosti začal normálně na čeština - angličtina.
    Po tom, co jsem kurz dokončil, jsem začal se Španělštinou, kterou už hraju cca dva roky.
    Záměrně jsem si vybral jazyk o kterém jsem nevěděl vůbec nic a záměrně se nesnažim učit se Španělštinu jinak, než prostřednictvím Duolinga, abych vyzkoušel do jaké míry je to použitelný.
    Vůbec nepochybuju o tom, že kdybych čas strávený Duolingem nahradil nějakou smysluplnější výukou např. individuální výukou s lektorem, tak už mnohem dál, ale stálo by to dost peněz a především hodně času, kterej bych nebyl ochotnej do toho investovat.
    Jako hlavní výhodu Duolinga vidim především v tom, že to můžete zapnout kdykoliv a kdekoliv (když čekáte na autobus nebo až se vám rozehřeje trouba)
    Mám kamaráda, kterej mi řikal "no jo, ty tam hraješ na body, tim se nic nenaučíš" a má trochu pravdu. Nicméně sám to hraje víc "edukativně", ale má problém udržet i denní řadu.
    Hranim Duolinga z Vás nikdy nebude "rodilý mluvčí" ani kdybyste to hráli 10 hodin denně, beru to jako hru s nějakym přesahem a je to furt lepší než kdybych hrál Solitare nebo se díval na Výměnu manželek
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a právě se potýkám se situací, že tam chci dát slovo a ono zčervená a nejde tam. A to tam určitě patří. :(
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: tak to zase hlidat nemusim a prave udelam rychlovku dvakrat denne, nez pak nejak moc dlouho :) I kdy je fakt, ze ty ranni nekdy taky nestiham :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CADDY: asi nemám disciplínu "hrát" tak, abych jela na dably, typu hlídat ranní / noční truhly, končit večer lekci před dokončením kolečka atd.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: tyjo, to nechapu, pokud jedu 3-5 lekci denne, coz bezne delam, drzim se stabilne v diamantu...obcas neco pridam navic...ale je fakt, ze minimalne double jedu porad, no...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: dělám jazyk pro mě tak těžký, že mi lekce zabere 5-10 minut. Ale já si někdy něco vypisuju nebo hledám tvary sloves, abych to pochopila a tak. V angličtině bych měla každé cvičení za dvě minuty, ale tu se s duem úplně učit nepotřebuju :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Ja tomu davam teraz cca pol hodinu denne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: tvl. Denně dělám 3 až 5 lekcí, občas kvůli questu víc a pomalu se propadám ligama na dno. Jsem u ametystu. Někomu duo prostě dably a triply neposílá.

Víc imho na učení se jednoho jazyka ani nemá smysl.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já to ani nezkoušel, ale už je to na pohodu.

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Zkoušel jsem držet krok, ale přestalo mě to bavit

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    DURDIN: Ten moj uz ma 22k 😃
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SHARKIE: taky tam mám takového, v úterý měl teda jen okolo 8k, říkal jsem si, třeba mu to stačí, no holt dneska už 13...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam