Já když jsem Duolingo nainstaloval, tak jsem spíš ze zvědavosti začal normálně na čeština - angličtina.
Po tom, co jsem kurz dokončil, jsem začal se Španělštinou, kterou už hraju cca dva roky.
Záměrně jsem si vybral jazyk o kterém jsem nevěděl vůbec nic a záměrně se nesnažim učit se Španělštinu jinak, než prostřednictvím Duolinga, abych vyzkoušel do jaké míry je to použitelný.
Vůbec nepochybuju o tom, že kdybych čas strávený Duolingem nahradil nějakou smysluplnější výukou např. individuální výukou s lektorem, tak už mnohem dál, ale stálo by to dost peněz a především hodně času, kterej bych nebyl ochotnej do toho investovat.
Jako hlavní výhodu Duolinga vidim především v tom, že to můžete zapnout kdykoliv a kdekoliv (když čekáte na autobus nebo až se vám rozehřeje trouba)
Mám kamaráda, kterej mi řikal "no jo, ty tam hraješ na body, tim se nic nenaučíš" a má trochu pravdu. Nicméně sám to hraje víc "edukativně", ale má problém udržet i denní řadu.
Hranim Duolinga z Vás nikdy nebude "rodilý mluvčí" ani kdybyste to hráli 10 hodin denně, beru to jako hru s nějakym přesahem a je to furt lepší než kdybych hrál Solitare nebo se díval na Výměnu manželek