• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Tvl, měla jsem vyšší skóre a na poslední chvíli mě ve stejné lize někdo vyšoupl z postupu :D
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    TRISSIE: Neznám, to je super! Dík!
    SARGO
    SARGO --- ---
    LWEEK: S tím mám problém taky. Mozek správnou odpověď vypočítá, i když nezná pomalu jediné slovo, a chce to hodně sebekázně si to všechno pomalu opodstatnit a důsledně přeložit :-D Pořád jsem si říkala, že mi to tak určitě nějak leze do hlavy nenápadně, ale neleze... když si nedám pozor, jen se naučím Duolinštinu. (A anglické členy, v těch jsem udělala takový pokrok!) :-D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    ATUARFIK: treba se to dozvim v dalsi lekci
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Musím se pochlubit dnešním výkonem

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ELISEBBAH: Mexický pes... Není náhodou tvůj kamarád Luca lysý po celém těle?
    Mexický naháč – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Mexick%C3%BD_nah%C3%A1%C4%8D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Tak hlasim, ze Esperanto slo stranou, ale vratila jsem se po dlouhy dobe je spanelstine, a dozvedela jsem se, ze kocka chce byt servirkou ve spanelsku a pes je vazenym doktorem.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: dneska jsem měla v němčině v lekci o Oktoberfestu výkřik "Spain needs us!" 🤔
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale nevím, jestli to někdo aktualizuje, když se změní obsah lekce, a tipla bych si, že ne.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LWEEK: Máš pravdu, je to unit.
    Tím, jak nejedu nic od začátku a zatím jsem se prakticky nedostala za hranice toho, co bych znala, jsem to zatím ani nepotřebovala (jen jsem si párkrát klikla pro osvěžení nebo nápovědu, co mám čekat příště).
    I když někdy mi přijde, že to tvrdí, že budu "mluvit o hudbě" a pořád řeším, kdo vaří večeři a krájí brambory. Že jim trošku nesedí obsah s popisem. Nebo prý budu nakupovat, ale půlku lekce řeším, jestli je hudba hlasitá a kam kdo jede na dovolenou a kdy se vrátí domů...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    NELLAS: Sekce nebo unitu? Protože na popis unitu koukám. Ale to samozřejmě úspěšně zapomínám. Kdyby existoval nějaký celkový material pro danou sekci, tak to by bylo samozřejmě skvělé.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LWEEK: U každé sekce je seznam gramatiky, která se v ní bude procvičovat, zkoušel jsi na to koukat?
    Je to takový notýsek vpravo od názvu sekce...
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Ahoj, taky se hlásím jako duolingař. Rok a třetinu jedu němčinu a přidal jsem si i svahilštinu, ale nemám na to tolik času takže většinou jsem rád když zvládnu rozumně tu Němčinu. Za ten rok a tři měsíce jsem v třetí sekci A1 "Traveler" asi tak v polovině. Podle všeho bych měl znát 1324 slov.

Docela už zvládám základní konverzace ale děsně chybuju v členech. To je asi typický problém Němčiny zvláště u někoho jako já, kdo má trochu problém s pamětí. Cítím, že bych si k Duolingu měl ještě nějak začít cvičit gramatiku.

Nevím jestli to je problém, ale jsem hodně logicky založený člověk s pokročilou intuicí. Takže mám víc jak 90% úspěšnost v lekcích a přitom kolikrát nevím ani proč. Jakože umím odpovědi odvozovat i když nerozumím tomu proč to tak je. Možná že to je ok, přirozený způsob výuky jazyka ... jako se učí děti a může mi to trvat třeba tři roky než začnu mluvit líp a pak nějak doladím cit pro jazyk a detaily.

Máte někdo opravdu dlouhodobou zkušenost s Duolingo?
    SARGO
    SARGO --- ---
    IDLE: SALVATOR: Díííky, to je přesně ono, co mi chybělo ke štěstí :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SARGO: Tohle prej podporuje import slovíček:

Flashcards: learn languages - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lexilize.fc&hl=en&gl=US&pli=1
    IDLE
    IDLE --- ---
    SARGO: Hledej pod heslem "flashcards". Kdysi jsem používala Memrise, teď jedu na Anki (to je takové trochu víc nerdovské), vím, že je populární Quizlet, ale jsou toho fakt kvanta.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Neexistuje nějaká aplikace, kam bych si nasázela slovíčka a ono mě to zkoušelo?
    ... a pokud ne, ptám se, proč ne?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Očividně je můj ježek, na rozdíl třeba od Trissiina ježka, abstinentem.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ATUARFIK: Tak vzhledem k tomu, že vodka je voda se zdrobňující příponou -ka, takže vlastně vodička, tak to zas tak daleko není.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam