• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    QUANTI: Mně na tom přijde skoro vtipnější, jak krásný to dodá kontext té duolingovské hlášce "To se povedlo!" a tlačítku "Pokračovat"...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    QUANTI: to by pohoršilo mého syna taky (je s nástupem puberty obrovskej správňák!) :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Děti dělají na Duolingu angličtinu přes češtinu a dceru teda nedávno kapku pohoršilo tohle:

NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Vidíš, už se blížíš k tuleňovi.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tyhle situace, kdy jeden jazyk umožňuje volnější syntaxi, ale Duolingo trvá na jedný konkrétní, nemám rád.

CROSS
    CROSS --- ---
    ELISEBBAH: tohle by mě teda nenapadlo, ale dává to smysl.

AETHER: mně spíš přijde, že je to nahodilé. Zkoušel jsem experimentovat s tím, že začnu týden „pozdě” (v pondělí, místo abych hrotil první body už v neděli „po přepočtu”), ale i tak — někdy je ve skupině fůra desetitisícových borců, někdy se naopak s 8-9k dá vyhrát.
    AETHER
    AETHER --- ---
    K tomu udržení se/postoupení v lize - mám vypozorováno, že to má tendenci člověka rozhazovat do skupin podle aktuálního výkonu. Jednou jsem byla nemocná a hodně jsem jela duolingo, takže jsem vyhrála diamantovou ligu. Další týden mě to dalo do skupiny, kde všichni měli denně 1500 bodů a víc. Asi se snaží podporovat ten soutěživý princip. Když ale člověk třeba propadne o ligu níž, tam má týden nebo dva průměrné výsledky a pak vyleze o ligu výš, má šanci se v ní držet bez nějakých nadlidských výkonů, pokud tedy jedete na to udržet se xxx týdnů v diamantové lize.
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: No tak já taky jedu prakticky jen za 2x XP, nicméně tenhle styl gamifikace přesně nahrává sbírání bodů a ne zlepšování v jazyce.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Tohle docela resili na FB v duolingo skupine a vyslo najevo, ze lidi, kteri denne maji tohle sileny score jsou vetsinou nejaka skupina lidi, ktera ma spolecny ucet.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Známá říkala, že měla 10k bodů, když měla zlomenou ruku a nemohla dělat nic jiného než jezdit na rotopedu (a u toho si klikala Duolingo).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: jo, tyhle lidi, co nasbíraj 2+k denně, mě taky fascinujou.
    ale říkám si, že to jsou buď studenti, nebo lidi, co se připravujou na stěhování do země toho jazyka a jsou hodně motivovaný.

i když... teď jsem koukla na staty švagrové, má tam za posledních 7 dní taky 10k expů. Akorát že řikala, že lekce projela do konce, sbírá už jen ty hodně bodovaný věci, všechno v režimu 2x XP, a že by teda mluvila anglicky nějak extra, tak to ne.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: mě = měl
    CROSS
    CROSS --- ---
    SALVATOR: Jenomže pak budeš v diamantový lize 149 týdnů a přece si to nepokazíš… :-]

Mimochodem minulej týden mě vítěz „mojí” skupiny 19000 xp. To už jde trochu mimo moje chápání.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Jo, musím říct, že taky pozoruju to, co tady popisujete. Chci zkusit tu diamantovou ligu a pak to zase zklidnit.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ELISEBBAH: To o tom turnaji jsem nechtěla slyšet! :-D :-D Já právě v zásadě soutěživá nejsem, jen občas... :-D
    Ale dobře to máš vymyšlené, lepší než nějaký nesmyslný donuty sbírat je soutěžit tady :-D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    SARGO: no ale pockej!! Z ty diamantovy se jeste muzes dostat do turnaje, ktery trva tri tydny a vyhrat dalsi odznacek!! Uz se mi jednou podarilo byt v nem n'a druhem liste a zrovna ted se do nej snazim znova postoupit. Ale priznavam, ze jsem strasne souteziva a duolingo uz asi nepouzovam primarne kvuli uceni, ale abych nekoho v necem rozdrtila :D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: ještě nedávno to nabízelo i udržení v lize za 2000 těch diamantů nebo co to je. ale už pár měsíců jsem to nepotřebovala, tak nevím, jestli je to tam i po posledních změnách
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SARGO: tak těch 1200 je na to 25. místo, tedy to poslední, z kterýho nespadneš níž, vždycky se najde pět těch, co jsou ten týden na dovolené nebo maj záhul v práci nebo něco a dělaj jen udržovací minimum :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    TRISSIE: To tě šolíchají v nějakých poklidných vodách! :-D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jdu se k vám taky přidat se svým 1187 streakem ze švédštiny :D
    Já teda na slovíčka ještě používám memrise, to tu tuším někdo zmiňoval. Největší problém pro mě je, že tu angličtinu zase neumím až TAK dobře, takže často dojedu na to, že to sice vím česky, ale zpětně to blbě přeložím do anj (většinou klasika slovosled :D )
    Na Ligy kašlu zvysoka, jsem ráda, že po tak dlouhé době udělám denně aspoň ten svůj základ :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Zatím jsem se tam dostala dvakrát a konkurence byla nějaká dravá. Fakt by to nestačilo. Je to o tom, koho chytneš, ale pokud má někdo v pondělí už 3000... :D
    O tournaments nechci nic slyšet! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam