• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TRISSIE: ok, mně právě přišlo divný, že když ho baví se to učit, tak to nechá za sebe dělat někoho jinyho. Právě mi přijde, že se to pak zvrhava na sbírání bodů atd. místo toho původního cíle, tj. učení se jazyků. A pak nemá smysl se crcat s Duolingem, ale na sbírání bodů jsou jiné hry, no.
    SARGO
    SARGO --- ---
    TRISSIE: Ochotného bratra a starý mobil vybádala :-D Ale nakonec se ukázalo, že vyhrožovali zbytečně, mobilní signál byl i hluboko ve vnitrozemí Islandu :-D (Nemyslím ale, že by tam na Duolingo měla pomyšlení :-D)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SARGO: a co vybádala? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jo, je to hra, ale závislost na procvičování německých slovíček mu nejspíš přinese o dost víc, než závislost třeba na WOWku :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    TRISSIE: Kamarádka takhle tuhle bádala velmi, jak si to zachránit během dovolené mimo civilizaci - dvou a půl tisícovou řadu ztratit opravdu nechtěla :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VSICHNIMAME: jak píše IDLE, nemá u sebe mobil, a současně mu ale záleží na tom, aby měl "dokonalou řadu" (je to gamifikace učení, ale funguje to, zobrazuje ti barevně za celý rok, který den jsi opravdu udělal lekci, a který den to bylo "jen" přes zmrazení řady).
    a protože vím, že pohled na dokonale oranžovej kalendář ho motivuje k tomu prostě každej den sednout, tak holt v době, kdy objektivně prostě sám tu lekci udělat nemůže, k tomu sednu místo něj.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    expovat, questovat, to duolingo uci pekny kraviny.
    IDLE
    IDLE --- ---
    VSICHNIMAME: Na adapťáku asi nemá mobil/data? Ta řada se vynuluje, když některý den vynecháš.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TRISSIE: já tomu asi nerozumím, ale když to dělá samostatně a chlubí se, kolik toho udělal, proč to děláš za něj? Že je pryč jsem četla.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mimochodem taky vás vždycky potěší, když někde potkáte "spolupařana Duolinga"? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRK_R23: s dětma to funguje překvapivě dobře. mám na tom takhle "závislé" tři exemplář ve věku 10 (dvojčata) a 12, jedou si svoje řady, sami si to i pamatujou (pravda, pak choděj v devět večer a "mami, já nemám duolingo! odemkni mi prosím telefon!"), ten starší vyloženě questuje a chodí se mi chlubit, kolik dneska naexpoval :-)
    a přišlo mu, že anglicky už mluví dobře (jako jo, mluví), tak se z plezíru začal v únoru učit německy, teď je zrovna na adapťáku a já expuju za ně (jede na "perfektní řadu") a docela jsem koukala, jak je daleko (díky XBAHNO za tip na modrou činku :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: pokud si dobře pamatuju, tak ty reklamy se postupně prodlužují, začneš na odkliknutí a končíš s 30 reklamou. jako ne že by to nešlo, spíš z neschopnosti (aneb štvalo mě to ve chvíli, kdy jsem koukala na reklamu visíc na tyči v metru, ne ve chvíli, kdy bych měla možnost vyplňovat údaje k platební kartě) jsem se se základním přístupem dostala a udržela i v té diamantové, ale ten ztracenej čas mrzel :-)

a procvičování za srdíčka, víš, jak nasere, když tě to vysrdíčkuje v posledním cvičení lekce a ty pak musíš začínat znova? :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Já jednou i do diamantové, teď se plácám cca kolem obsidiánové :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SARGO: já jsem se bez předplatnýho dostala do rubínový ligy zatím
    SARGO
    SARGO --- ---
    Vyšší řády bodů se bez předplatného dělat nedají, to je fakt, člověk se vysrdíčkuje raz dva a pak mu zbývají samá špatně hodnocená cvičení - a reklamy zdržují při bodových bonusech... ale taky se u nás vyplatilo velice, nesmlouvavě jsem zapojila i mámu, napřed se na to netvářila, páč nevěřila, že ho bude umět ovládat, ale když jí to pořád chválilo, seká to teď jak Baťa cvičky :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Ty jo, většina reklam je "klikni zavřít" nebo "poslechni si 5 vteřin a pak to zavři". Šet minut z půl hodiny se mi zdá hrozně moc (nebo mám teda štěstí na kratší reklamy?).
    Jinak srdíčka se dají získat právě za to procvičování, to taky někdy dělám. Ale je fakt, že tomu většinou nedám víc než 5-10 minut v kuse. Pak nemám ty vyšší stovky a tisíce bodů, no :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Já si asi dvakrát "dokoupila" srdíčka za diamanty, případně se dají po jednom doplňovat životy procvičováním.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    TRISSIE: Za rozumně považuju stav, kdy mě aplikace neotravuje reklamou každou čtvrt hodinu a když, jak říkáš, nemusím reklamám věnovat pětinu času.

Ale to rodinné členství zní dobře, zapojím do toho děti :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FRK_R23: záleží, co považuješ za "rozumně".

při intenzivnějším používání mě trochu sralo, že mi v jednu chvíli došly životy. Pokud jedeš jednu dvě lekce a šlus, tak na to nedojde, já mám půlhodinu dojíždění a pět chyb z blbosti nebo nepozornosti za tu dobu člověk občas udělá. Plus se mi nechce z té cenné půlhodiny strávit šest minut reklamama. Ale máme rodinné předplatné, nějakých asi 1800 za rok? Duolingo maj i děti (a ty chybujou víc a ty chci extra motivovat k tomu, aby to zkoušely, dokud je to baví), takže nám to vyjde na necelých 40 korun na osobu a měsíc, to je fakt nic.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    FRK_R23: Sice to má za každou lekci reklamu a někdy to prudí "chceme nabízet Duolingo zadarmo, proto nám zaplať", ale jinak to vážná omezení nemá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam