• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: no jo, ale deset dní po třech questech denně...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARGO: tak už je mám započítané.
    BALAENA: asi mají nastavený měsíc = 30 dní
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Mně je záhadou jiná věc. Dnes máme desátého, žeáno?
    SARGO
    SARGO --- ---
    MAR_TINA: To se mi stalo už několikrát, a vzhledem k tomu, že jich po mně chce padesát, jsem z toho poněkud nevrlá. Některé dopočítá zpětně, ale ne všechny, bohužel.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ahoj.
    Duo mi dneska vůbec nezaznamenava výkon do questu na october. Máte to někdo taky?
    CROSS
    CROSS --- ---
    A co třeba český týden.

BALAENA
    BALAENA --- ---
    NELLAS: Lidl přináší ruský týden? Pelmeně, balalajky, AK-47...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Mě se to teda ze začátku ptalo, proč je pes na mojí posteli nebo kočka na stole. Vidíš, už dlouho jsem si nedávala ruštinu, mohla bych si dát zase týden... :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: tak z vět poskládám daleko zábavnější (no, teda z Prahy zábavnější) příběhy!

To není moje krev, to je tvoje krev? Kde je doktor? Doktor tu není. Medik je v Kanadě. Já chci odsud odejít! Dej mi nůž! Kde je její bratr? Ona už nemá bratra. Nemáme chléb, mléko ani vodu. Myslíš, že nás vidí? Já chci žít!

(a to se prosím omezuju na první sekci, v druhé bychom přidali třeba to, že koně už jsme sežrali, tady byl most a otázku, jak se dostat na jižní konec města :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Chybí! A to by podle mě nedalo zas o tolik víc práce, na rozdíl třeba od toho speakingu. Miláo angliká e líga eleniká!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Ježek sedí na stole a pije vodu. Přijde Ivan Ivanovič a začíná se ptát. Kde je škola? Je to opravdu škola? A kde bydlí tvůj bratr? Jsi si jistý, že je tvůj bratr? A že víš, kde bydlí?
    Nestřílej, chci žít! volá ježek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Je pravda, ze v rustine pribehy vubec nejsou, fnuk :-(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VIDA: A to jsou všechno poměrně velký jazyky. Dělám němčinu, polštinu, řečtinu a latinu (z angličtiny) a hlavně mezi němčinou a těmi ostatními jsou obří rozdíly. Děti jedou angličtinu z češtiny a mají to hodně podobné té němčině. Hodně mluvčích, speaking, příběhy.
    VIDA
    VIDA --- ---
    SALVATOR: V tomhle případě spíš nejni možnost se nominovat každej tejden. Turnaj sem měla poprvé někdy na začátku srpna, tam sem tragicky vypadla v semifinále, a objevil se mi pak až v září. To sem se hecla a ulovila skleničku. A teď zase možnost turnaje nevidim.

Co ale můžu potvrdit, že kolegyně v práci měla na iPhonu některý funkce přede mnou a to obě jedeme francouzštinu.

A kdo jede víc jazyků, tak ví, že ne všechny typy cvičení sou všude. Sleduju rozdíly mezi angličtinou z češtiny, francouzštinou z angličtiny a ruštinou z angličtiny.

Jak mám ráda hračky a zkoumání, jak fungujou, tak Duolingo je perfektní pokusná sova :) Navíc sou tam zajímavý bugy, ale o tom jindy.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Já se také představím 😁

SARGO
    SARGO --- ---
    Někdo tu vyslovil ´duhová sklenička´? :-D

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Ukazte nekdo, jak vypada sklenicka! :-)
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    SARGO: ja se drzim!

SALVATOR: mam android
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Jo tak. No je pravda, že tyhle věci se často nasazujou postupně.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SALVATOR: já mám skleničku na androidu
    SARGO
    SARGO --- ---
    SALVATOR: Já mám android a mám diamantík... ale nemám třeba možnost dělat ty ksichtíky, jak tu má každý nějak poskládané. Ono kdo ví kolik verzí koluje :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam