• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: té taktice úplně nerozumím - partner do friend questu se vybírá v neděli večer, já už od včerejší cca desáté večerní vím, že od úterý navečer hraju zase se ségrou. ale jednou si toho synovce vyberu, přísahám
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já jsem zataktizovala naopak - v úterý jsem udělala lekci co nejpozději, tak na mě nezbyl nikdo na friend's quest. V klidném tempu dvě lekce denně a vynechání neděle jsem proplula týdnem a poklesla si do milé růžové ligy. Nedává to náhodou ty soupěře v lize k sobě podle počtu XP minulý týden? Že čím víc se člověk snaží, tím těžší to má?

Co mě štve, že do toho měsíčního questu mi to nezapočítalo půlku bodů.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Moje Duolingo má o mně taky jasno (není že stejného dne, názor je konzistentní)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: škoda, že duolingo používá (pop)kulturní narážky jen z těch dvou jazyků, o které jde...
    furt mi zní v hlavě taková říkanka, co jsme se učili ve škol(c)e a myslím, že v ruštině by se taky užila:

Nejlíp vaří kuchař hlad
    budu u něj obědvat.
    moje denní spotřeba?
    sedmkrát nic - bez chleba!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Ratatouille!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Jo a zacala jsem zviratkovou lekci!

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    zapnula jsem duolingo dneska v 7:45 v metru.
    první v lize má aktuálně 818XP.

to bude veselý týden :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SARGO: Prostě záleží, s kým tě nalosují do ligy, a tam tě nalosují po první lekci, protože jinak nevědí, kdo bude kdy pokračovat, a nechtějí mít v žebříčcích lidi s nulou, logicky. Když začneš dřív, je větší šance, že narazíš na overachievery, ale furt jenom šance :))
    SARGO
    SARGO --- ---
    TRISSIE: Nehraje, taky ho nemám zase tak dlouho a s do ruda odřenýma ušima jsem prolezla s pěti... a na bednu několik posledních kol vůbec nemám šanci. Jestli se přihlásím hned po začátku nového týdne, nebo druhý den, jak se tu tradovalo, šanci nehrálo :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: možná v tom hraje roli i to, že já duolingo používám teprve necelý rok?
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    SARGO: ja mela to samy! Do posledni minuty jsme se tak o par bodu predhaneli. Nakonec jsem vyhrala a jdu zpet do diamantovy
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: Hmm tak já s 11k krásné 6. místo. Na třetiho -10.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: tak ja uz fakt nevim!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Teď si tam snad pár týdnů pobudu a neklesnu ještě víc...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Mrzí. Třeba se tam potkáme 😁
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Dotáhla jsem quest, a kde nic...
    QUANTI: Me zase na poslední chvíli vysoupli do obsidiánové.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: tenhle tyden na to stacilo nejakych 4,5k expu, tak jsem se hecla a behem posledni pul hodiny to dotahla z 5. na prvni - příští tyden bude horsi, jsem v tournamentu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Asi půjdu do pekla, ale během posledních čtyř minut to z prvního nepostupujícího místa dotáhnout na poslední postupující... bylo jistě podlé. Ale jak jsem si říkala, že je mi to šumák, a že si budu dělat svoje bez ohledu na okolí, tak mi to najednou nedalo. :-D Takže diamantová ligo, další týden spolu 8-)
    Stejně je hrozně vtipný, že s čím je jeden týden člověk na bedně, s tím další málem neproleze. Takové úplně jako ze života :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Jsem se opravila!

Víkend byl paradoxně přívětivější, i když taky mě na poslední chvíli málem přeskočili.

To tihle vítězové diamantových lig neznají 😝
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Jinak byt tim, kdo dotahne quest, je ocividne rhe thing k tomu, moct si vybirat pratele 😀
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: tak finale je o víkendu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam