• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: mám a měla jsem i v době, kdy jsem měla duolingo neplacené.
    možná je... udělala jsi párkrát ten lightning round? myslím, že první jsem měla ten a mm se objevila až po pár kolech.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: ty to v té ruštině máš? Používáš něco jinak než já? :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Ja, co se mych uspechu v mm ru-aj tyka, tu mam tematicky dnešní screenshot :-)

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    XBAHNO: Já tak do šestýho, někdy do sedmýho.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    CADDY: rekord mam 160. A teda je to kombinace fr-it, protoze z it-fr nemam matching madness, ale to druhy.

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    XBAHNO: ja zvladam 7. 8. jsem zvladla bez boostu jen jednou. Kombinace it-fr. Zkousela jsem minuly tyden i cz-en a to mi teda vubec neslo.
    VIDA
    VIDA --- ---
    MAR_TINA: Sova ví, sova ví :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VIDA: sova to v těch radách říká ;)))
    VIDA
    VIDA --- ---
    MAR_TINA: To je super postup. Ono to soutěžení by mělo udělat učení jazyka zábavnější ne ho úplně zastřít.
    CADDY
    CADDY --- ---
    A jaký teda máte rekord u tohoto v řadě bez chyby? Já 142 :) (Ale tam už to bylo i s boostem, jinak bych se nedostal do levelu, kde jich je tolik)
    CADDY
    CADDY --- ---
    CROSS: tam je taky problém, že ke všemu nenačítá poslední slovo do páru okamžitě, takže ve větší rychlosti najednou koukám, že parťák do dvojice chybí, furt je tam šedivá předchozí odpověď...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEGI: já taky a tohle jsem, naštěstí, nikdy neměla. Možná je to po nějaké kombinaci cvičení, kterou nedělám.

Já si dávám s lekcemi načas, snažím se prvně si tu větu říci celou sama a pak teprve koukat na ta nabízená slovíčka, když mám chuť, jednu dvě věty z každé lekce si napíšu azbukou na papír, abych se rozepsala a neměla rukopis jak z písanky.
    To pak chápu, že za svých 15 minut udělám 3x - 10x méně XP než vy ostatní :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    GEGI: ta dýlka slov je dobrý tip. Plus ve většině případů, když se začne shora, tzn. dejme tolu levý horní a jeho pár a pak hned pravý horní, tak to do tý horní řadý dá pár. To znamená, že po zbytek segmentu už nepáruješ šest řádků, ale pět, a ten horní vynecháváš. Samo totéž s dolním, a nebo si povšimnout, když horní nebo dolní řádek už s párem začíná.

Ale pokud bych měl pár nahoře i dole a jel jen se čtyřmi řádky, už je to moc rychlý a dělám chyby.

GEGI: na rychlý vnímání je to fakt dobrý. Plus, jak psal CADDY, na tu schopnost ignorovat chybu a nenechat se rozhodit. (Ideální to trénovat v DL, kde o nic nejde.)
    GEGI
    GEGI --- ---
    Ale vlastne mi tohle cviceni prijde skvely prave pro rychly vnimani, prvne jsem se azbuku “ucila” z ceduli podle silnice a to je asi takova rychlost :-D
    GEGI
    GEGI --- ---
    GEGI: ucim se rustinu v anglictine.
    GEGI
    GEGI --- ---
    Ja jednu od konce. Je to pro em i maximalni koncentraci, vnimat delku slov, rozhodne je vsechny necist a taky si nejak pamatovat na ktere pole jsem jeste neklikla, jeden sloupec vzdy jedu odshora dolu a v druhem se pak da jedno uhrat “bez divani”.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: ja jo, tedy dokud stiham premyslet...jak to moc zrychli, tak je to taky v haji, no, to si zacnu i plest klavesy...a jak udelam jednu chybu, rozhodi me to uz tak, ze je spis uspech jeste neco trefit :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    CROSS: Rozhodně je to lepší na játra než vrcholový pití.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CADDY: já nezvládnu ani tetris :)
    CADDY
    CADDY --- ---
    ja nemam ani tak problem s rychlosti klikani, ale s rychlym hledanim a nechybovanim, ja bohuzel nejsme moc typ, co by dokazal fungovat, kdyz nad nim visi casovy limit. Staci vedet, ze v pozadi neco tika a produktivita i presnost pada na pulku... to ostatne kdysi potvrdily i IQ testy, kdy s casovym limitem byly vysledky daleko horsi a nestihl jsem ani vsechno... jednou na me jedna psycholozka zkusila lest a rekla, ze zadny limit neni...a ja to mel splnene cele pred limitem a s asi o 15 bodu lepsim vysledkem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam