• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: To už je jen stupínek od brněnských vědců...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: tuhle jsem někde četla, že ostravští vědci zjistili...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Vědci jedině amerikánští!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SUCHRE: Mě na to skvěle fungovaly lightning rounds, dokud to nenahradili matching madness s lightning round přístupným až někdy od soboty nebo od kdy. Ale i tak mi to stačí na udržení se v top 10 v turnaji.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak už umím říci Britší vědci zjistili...
    Jsem spokojená.

SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Zkusim
    CROSS
    CROSS --- ---
    SUCHRE: zrovna včera večer cestou z práce jsem v autě jel (francouzskou) konverzaci a za 15 minut jsem jich stihnul 13 — s tím, že momentálně mi to dá 2x XP za tu poslední lekci, i když ji během těch 15 minut jen načnu (u jiných lekcí to nedělá, tam to vrátí na základ). Kdybych se na to soustředil (a ne na řízení :-]), stihnul bych 1-2 navíc. Jen pro srovnání.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    XBAHNO: za 15 minut stihnu az 6 legendary, coz je 540 XP - nic lepsiho jsem zatim nenasel, coz nutne neznamena, ze nic lepsiho neni
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SUCHRE: Me teda lip vychazi delat praktice lessons. Ty jsou sice za 40 misto za 80, ale zvladam je pod 2:00 snad vzdycky a kdyz mi to da easy klikacku, rekord mam 0:28. Zatimco legendary mam psaci a bezne kolem sesti minut.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Koukam, ze se obcas najde chyba i v lehcich lekcich, ale s tim se clovek musi smirit.

Je nejaka lepsi taktika pro turnaj nez delat legendary pri double xp?

TROGLODYT
    TROGLODYT --- ---
    Hlásím že pozdní nástup do ligy se celkem povedl ... držím se na stabilním 5. místě se svými standardními +- 400xp denně a zdá se že by to mohlo klapnout. Na špici jsou šílenci s 2k denně a na konci kliďasové s udržovacíma 2-3 lekcema. Takhle by ten diamond tournament mohl proběhnout v klidu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAUNCHER: ale jinak já mám na duu spoustu reálných dialogů - bolí mě hlava, moje děti řvou hlasitěji než tvoje děti, malá lež a velká lež, Věra je tak zaměstnaná, že dnes v práci nebude obědvat, tahle sukně mi víceméně je a tak podobně... :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Kdyz nic jineho, tak na Duolingo mi prijdou super ty social funkce. Vrazdi me tam pilna kolegyne, coz me pak motivuje se tez snazit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TRISSIE: Nic proti gustu. Ja preferuji realne dialogy. Ale nechci Speakly prechvalit, klidně nějaké dmnc můžou ještě přijít, dělám to jen chvilku. Navíc v X věcech mi to i tak přijde horší než Duo. Možná to budu střídat, uvidime.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: dobře vědět, i když teda já na etanol s vodou moc nejsem, preferuju, když to má barvu a chuť :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: zaklepeš prstama o stůl, jako v Čechách, když chceš pivo ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAUNCHER: zas na druhou stranu čím absurdnější věta, tím větší šance, že si ji zapamatuješ celou - tedy včetně gramatiky a slovíček. A pak už stačí "drakon" nahradit za "voloďa" a hned víš, jak si objednat v hospodě (když chceš jasně dát najevo, že jsi cizinec - jak si objednat vodku, to teda ještě nevím :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MAR_TINA: Jsem se o vikendu vratil k Duolingo. A po par podobnych vetach jsem zacal hledat nahradu, coz jsem na zaklade rad na Redditu nasel ve Speakly.

V mnoha vecech se mi libi Duolingo vice nez Speakly, ale nekdo by mel ty vety na Duolingu procistit a vratit do reality 🙄. Soudim podle EN -> DE, kterou jedu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CROSS: Někde v nějaké krabici musí být moje Krása nesmírná, plná pohádek.
    Asi se kouknu po nějakých ruských pohádkách v ruštině, pražská knihkupectví by to mít mohla.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAR_TINA: to se v Rusku vždycky hodí

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam