• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELISEBBAH: Já se celkem pohodlně zachránila v obsidiánu a teď se jen rozhoduju, jestli si udělám lekci 11:55, nebo se vykašlu na truhlu a nechám to až před spaním 😁
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Tak doufam, ze do takovy skupiny me to nehodi.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tvl... Mně je jasný, že v polštině se procvičování tohohle slovesa člověk nevyhne, ale sakra, tím výběrem, kdo koho hledá, tomu teda jdou výrazně naproti 🤣🤣🤣

VICSYL
    VICSYL --- ---
    CROSS: Validni points s psanim nebo poslechem, ale zase kdyz mas primarne vizualni pamet, tak bez textu vubec nevis, co se deje
    CROSS
    CROSS --- ---
    IDLE: Co jsem viděl v DL, mi nepřijde jako ten hovorovej (sic :-]) styl, co zjednodušuje a zrychluje psaní.

Jinak souhlasím.
    IDLE
    IDLE --- ---
    CROSS: Myslím, že od dob online diskusí a jiných Facebooků se hranice mezi mluveným a psaným celkem rozmazává.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VICSYL: Mluví tak plno lidí, ale málokdo tak píše, tím spíš cizincům. Smysl to má jako poslechový a konverzační cvičení. Ne jako psaná lekce.
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    CROSS: Jaktoze nedava? Skoro nikdo v Cesku nemluvi spisovne a bohuzel ano velka cast tech, co si to o sobe mysli. Tohle je minimum, co muze Duolingo udelat pro to, aby te pripravil na ceske a moravske zoo ruznych koncovek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CROSS: i ruština má pár lekcí lidové mluvy.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já se dneska v ruštině učila nové číslovky a rovnou s nima i počítat. Šest koček, třicet koček, čtyřicet koček, padesát koček. Mám padesát koček.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ELISEBBAH: v tom českém kurzu je několik cvičení na tohle vysloveně zaměřených (ale jako smysl to moc nedává)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Stepsister velká očekávání plní. Ale jak už to v takových případech bývá, člověk se musí hodně snažit, aby s ní držel krok.

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Kasleme na spisovnou cestinu

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Zato ruský medvěd jedl jelena. Už aspoň třikrát.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    QUANTI: tenhle nežere maso (a nepozná vtip) ani v němčině.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ...ještě že tu mám na neutralizaci medvěda; a už končím.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Dneska je to výživné... Po dětech zas vegani.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tahle lekce je asi celá o mých dětech! 😂

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Zná moje děti. (I ten výraz v obličeji.)

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Doufám, že je Tvoje nevlastní sestra pořád taková šikovná rajda, jako bývala dříve 😅👌🙈

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam