• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARGO: O jídle? :D Je to sice ruština, ale sabáku ještě nevařili, ani s rýží, ani s máslem :D
    (Ale ta babka se tváří mlsně, to jo.)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARGO: To získáš z toho ročního hodnocení...
    SARGO
    SARGO --- ---
    Taky bych chtěla mít ikonku meteoritu narážejícího do zeměkoule. Kde se taková věc bere? :-))

SARGO
    SARGO --- ---
    Nellas, proč to kurnik máte pořád o jídle?!

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ❤️

KASUMI
    KASUMI --- ---
    ELISEBBAH: Zajimavy
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELISEBBAH: To jsem nedávno četla a teď jsem to i zkoušela, fakt to pomáhá. A koukám, že jsem včera na sovičku zapomněla :D
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    CROSS: nojo, to jsem nejak prehlidla.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ELISEBBAH: to jsem tu psal, akorát jsem netrefil počet řádků :-] Nefunguje to 100%, ale dá se to i s posledním řádkem.
    AETHER
    AETHER --- ---
    ELISEBBAH: Jj, tohle provozuju a hodne to pomuze.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Rada na matching madness. Vyzkouseno, funguje to.

MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Dneska mi aplikace několikrát zamrzla a minimálně jednou nezapočítala lekci do společného úkolu a ani body do žebříčku.
    TO se v tom zas vrtali? (já vím, zbytečná otázka)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Me: What colour is it?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    AETHER
    AETHER --- ---
    NELLAS: Já bych nerada, abych zněla jako kdovíjaký polyglot. Zkrátka mě jazyky baví, ale na pracovní úrovni v podstatě umím jen německy a anglicky. U těch ostatních je to snaha o základní porozumění při cestování, či zvědavost. Takže například když začala velká uprchlická vlna z Ukrajiny do Čech, přidala jsem si ukrajinštinu, abych ji třeba v metru snáze odlišila od ruštiny a pochopila trochu ten jazyk. Teď se mu ale aktivně nevěnuji, spíš namátkově. Když jsem jela do Polska, tak jsem si měsíc předem dala polštinu, abych trochu navnímala společné a rozdílné aspekty obou jazyků. Atd.
    A po bohaté reklamě tady v klubu jsem si tam přidala latinu, protože proč neoživit okoralé znalosti z dob studií:)

Přijde mi to jako takové příjemné cvičení mozku, které může mít praktický přesah i do běžného života.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    AETHER: Ufff ufff (velmi obdivné!)
    AETHER
    AETHER --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AETHER: tolik slov, to musíš mít 6 jazyků, ne?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Hned mi to elitní procento přijde méně elitní :"(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SALVATOR: Respektive takový, co si letos udělali aspoň jednu lekci, nejspíš. Schválně jsem se koukla k mladšímu dítěti, co si dneska udělalo lekci asi po měsíci, a je ve 29 % 😅
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam