• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    CADDY
    CADDY --- ---
    NELLAS: já si můžu právě do klávesnice zapnout jazyk, jaký chci... a opravovat/doplňovat umí u všech, dokonce najednou... ono to hodně pomáhá, třeba Massachusetts bych bez Google nebo autokorekce asi nikdy správně nenapsal :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CADDY: Já se to učila sama, nejdřív základy doma s Mariem (měli jsme doma výukový program) a pak prostě jak jsem psala. Nejdřív mě to zpomalovalo, ale pak už se to jen lepšilo. A pak jsem přidala ten horní řádek.
    Aktuálně mám klávesnici bez českého potisku :D
    Akorát mám v telefonu jen češtinu a angličtinu, tak mi to v Duolingu nenapovídá.
    CADDY
    CADDY --- ---
    NELLAS: jo, to věřím... já jsem na to poleno, já ani po tom roce nebyl schopný... :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CADDY: Ten rok nebo jak dlouho jsem se učila psát pořádně všema deseti a postupně se nutila i do diakritiky... tak ten se mi na ušetřeném čase i nervech mnohokrát vrátil :D
    CADDY
    CADDY --- ---
    NELLAS: já mám tohle nějak naopak, já píšu na klávesnici u počítače bez diakritiky, na mobilu s ní :) Tam ji to doplní zkrátka samo, max vyberu variantu...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CADDY: Nevyžaduje. Jen ti to podtrhne, že ti jako chybí (vyzkoušeno ve španělštině i v němčině, na mobilu jsem fakt líná se s tím crcat).
    CADDY
    CADDY --- ---
    SARGO: tak jeslti to pomůže... :) Vidíš, já nikdy ani nezkoušel, zda duolingo tu diakritiku vyžaduje :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ehm... je tohle dost praktické?

SARGO
    SARGO --- ---
    CADDY: Nevím, to už musí být, abych tu osmdesátku nedala :-))
    CADDY
    CADDY --- ---
    SARGO: to je standard, ne? :-D
    SARGO
    SARGO --- ---
    CADDY: Tak to to máš sakra přísný :-))
    CADDY
    CADDY --- ---
    SARGO: mobil doplňuje sám, takže jo
    SARGO
    SARGO --- ---
    CADDY: Hele, a píšeš při tom diakritiku? :-)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    LAUNCHER: Hele presne z toho EN - DE sem mel strach taky, uprimne receno je skoda ze ta nemcina v cesky implementaci nefiguruje.
    Ja ji proto radsi jedu z francouzstiny, ponevadz ta je daleko explicitnejsi.
    V tvym pripade bych ti doporucil spis Babbel, ten sem jel pred covidem a naucil sem se plno zajimavejch a praktictejsich obratu, bohuzel na ukor toho ze mi nak utekly zakladni trivialni veci ; A prave ted mi DL vyhovuje, protoze me neustale fackuje tema opakovanima (ja odklik tu moznost misto srovnavaciho testu jit znovu od nuly)
    Jinak Cari z EasyGerman je super, sjizdim pravidelne videa kdyz sem v kuchyni :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Jestli je Mark z Ruska, tak tam fakt asi nic neni. Ale jestli je z Evropy, tak uz vidim, jak stoji pred plnou lednici a pycuje 😉

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Velká názorová válka.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Bohužel.

FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Jedu teď lekce o hudbě.

CADDY
    CADDY --- ---
    MOIRAIN: no, je nás více takových... já měl dneska notifikaci o zahájení i ukončení výzvy za sebou, dříve, než jsem to vůbec stihl otevřít :-D

NELLAS
    NELLAS --- ---
    LAUNCHER: Ta věta je naprosto zbytečná, nikdy ji v praxi nepoužiješ. Ale pro maturitu jsem se ji naučila a umím ji dodnes.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam