• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: to vim, ze me to tam hodi, kdyz udelam prvni lekci. Spis me napda, ze to proste konci v s uderem minuty a hned mas vysledky, jak jsi dopadl... Z toho ususzuji, ze to je jedno pasmo. Nebo mate nekdo zkusenost, ze vam jinde treba skupina koncila v jednu rano?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: hodí tě to do žebříčku ve chvíli, kdy začneš dělat první lekci týdne. Jestli i podle časového pásma, to nevím, ale ve své aktuální skupině mám Ukrajince, Rumuna, Němce (těch víc) a Rusku (vycházím z lokalizovaných kurzů). Zbytek má základní angličtinu, což ale nemusí o ničem vypovídat (já mám taky všechny jazyky z AJ)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WENOUSH: Zrejme tam meli chybu 🤷‍♀️
    Dnesni screen

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    RUTHLESS: Prej jo.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prosim vas, myslite, ze jednotlivy zebriky jsou jen z lidi z jednoho casovyho pasma? nebo jak?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    CUBEEKK:
    RUTHLESS: Ste na nástěnce
    CUBEEKK
    CUBEEKK --- ---
    Tohle je teda hodně hardcore Duo grupa :-) Pokud chcete někdo nového frienda na questy a trochu motivace, můžete si přidat Jakub (aaaaaaabaaacaaad). Screenshot je od ženy, která tohle "poznej počet R z audio" dostala tenhle týden už 2x :-)

DURDIN
    DURDIN --- ---
    Včera jsem zjistil, že v seriálu Owl House byla reference na duolingo. Nevím jak moc je to čitelné, ale je ta "roztomilá sovička" říká "Hoot, hoot, practise every day or I'll appear in your nightmares" :)

hoothootscaryduo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: Aha, vyplatí se to! 😁
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: já jsem v úplně poslední lekci a dávám si chleba s kaviárem!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Jsem v prvním kole turnaje... aniž bych chtěla.
    TUILE
    TUILE --- ---
    NELLAS: a to mi ten bodovej zisk zatim na toirnament nestacil…
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: k tématu sovětských soudů opět jedna popkulturní reference

Самый гуманный суд в мире. Кавказская пленница
    https://www.youtube.com/watch?v=9F12xeuTZuE
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak já jsem se v ruštině slavně posunula do sekce "cestovatel", a už se těším na to, že mě čekají konverzační okruhy "ruské zvyky" a "mluvíme o soudním systému".
    Předchází jim okruh "mluvíme o byznysu" a "mluvíme o politice", takže aspoň budu rozumět obžalobě :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: S tím dohráním Tetrisu to není tak horké a přesné. Ale ano, po 75 dnech Tuile překonala můj bodový zisk. Já mám teď skoro 300denní streak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: jsou lidi, co dohrajou tetris, a pak jsou lidi, co dohrajou duolingo! :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ona už to dokončila :D
    Neskutečné... já se k tomu ještě pořádně nedostala, tak díky :))
    TUILE
    TUILE --- ---
    NELLAS: ja jedu jenom opacka.
    vcera sem to naklikala cestou z hospody (se mi nak seslo 45 minut dvojnasobnyho bonusu, tak sem klikala trictvrte hodiny).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jako, spousta věcí je v té polštině tak nějak logicky, podobně nebo domyslitelně, ale pak je skupina slov, které když vidím, tak se leknu. Zvlášť v podobných kontextech, kdy mi honem není jasné, cože to ten pán má fialového 🤭

QUANTI
    QUANTI --- ---
    A jo, děkuju za připomínku. Poslední dobou to nějak flákám, ale nechci nechat Xmarge úplně na holičkách.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam