• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    QUANTI: já věděl, že se mi ty obrázky budou jednou hodit :)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tak co, sporťáku... 😅

IDLE
    IDLE --- ---
    NELLAS: Blbý je, když je jedno celé slovo stejné jako začátek druhého, nebo jak píše (to jsem ještě neměla), když se liší jen diakritickým znaménkem.
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    KOMPAS: ja uz to na telefonu/tabletu ani nezapinam. zjistil jsem, ze si diky tomu procvicim i rychle psani na klavesnici. vypinam tu napovedu slov a pisu ciste z poslechu, a hlavne ty lekce delam celkove tak o 50% rychleji. .)

rekl bych, ze je to jak pise Nellas, akorat to mozna nebere v potaz diaktriku, takze to konkretni slovo chape jako stejne, takovych pripradu ale preci tolik nenastane, ne?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOMPAS: Jakmile se dostaneš k unikátnímu písmenu, tak to samo skočí. Třeba máš house a housle. Tak ve chvíli, kdy dojdeš k "l", skočí tam housle.
    IDLE
    IDLE --- ---
    KOMPAS: To by mě taky zajímalo.
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Po hodně dlouhé době jsem z lenosti dělal lekci na webu místo v aplikaci. Jelikož z lenosti, nechtělo se mi klikat a snažil jsem se projít jen pomocí klávesnice. A narazil jsem jako už několikát předtím na pro mě neřešitelný problém:

Mám cvičení, kde se vybírají bubliny. Nechci dávat "Use keyboard" a psát to celé sám (už jsem říkal, že jsem líný?), takže píšu přímo do těch bublin. Pokud je napsaný prefix unikátní, bublina sama naskočí do řešení. Problém nastává, pokud Duolingo usoudí, že můj vstup sedí na více bublin. Například teď – v nabídce je "bebe" a "bebé". Píšu poctivě "bebé", ale označí se mi postupně písmena u obou slov a nemám to jak rozsoudit. Je nějaký způsob, jak v takovém okamžiku vybrat správnou bublinu pomocí klávesnice?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Asi na to prdim

ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KASUMI: Taky mám učebnici (aneb moje první učebnice, kterou čtu odzadu). Už jsem byl na první lekci a jak jsem se nejdřív bál, tak to nakonec bylo v pohodě, rozuměl jsem v podstatě většině věcí a na konci mě lektorka chválila, že mám tu slovní zásobu fakt dobrou.
    Jen jsem teda zjistil, že se musím naučit hebrejskou kurzívu, kterou jsem už dřív zaznamenal, ale doufal jsem, že to je něco, co se nebudu muset učit. Nicméně jsem to už natrénoval, tak jsem zvědav na druhou lekci. Paní naštěstí byla hodná a pak psala na tabuli ty běžné tiskací znaky, když jsem se přiznal, že to neumím číst.

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ELISEBBAH: Džýzys
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    KASUMI: nam taky....

VIDA
    VIDA --- ---
    KASUMI: To sem právě zvědavá, co se mi povede zlepšit. Obávám se, že už nejsem tak přizpůsobivá a tajy hůř slyším, ale pokud se povede odchytat aspoň pár chyb, budu ráda.
    Jo a je tam AI role play. Včera sem s někým tlachala o filmech, ale dneska, dneska sem zachraňovala Titanic ♡
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VIDA: To jsem jeden cas zkousela. Nektery veci byly dost drsny a nesly mi :))
    VIDA
    VIDA --- ---
    Protože mluvim anglicky jako... nedobře, nainstalovala sem si aplikaci na výslovnost ELSA. Je tam taky gamifikace. Sem v nejnižší lize, tak nejni problém bejt první. Sem zvědavá, jaký to bude ve vyšších ligách. Jestli sou tam taky takový šílenci jako na Duolingu ;)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Krapet nam to tady ujelo ..

KASUMI
    KASUMI --- ---
    Prisla mi ucebnice italstiny
    Jsem rada za rok v duolingu 😂 vetsinu tam znam, ale i tak je tam hodne noveho
    Takze to snad nebude takovej zahul :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: i ten z hroznů jde vypálit :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: má to být džus z hroznů, nebo rovnou z brambor?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: prej

KASUMI
    KASUMI --- ---
    🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam