• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELISEBBAH: Ty jo, furt mi vrtá hlavou, jak jsi přišla na to, že 3+1=5 :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELISEBBAH: No, podívej se, kolik jsem v té chvíli měla splněných questů ze dneška. Včera 3 a 1 friend quest.
    I kdybych měla včera 3 a dneska 3 a 1 friend quest, bylo by to moc.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    NELLAS: co tam mas pridanyho ? Jestli jsi vcera dokoncila friend quest, tak to uz je 5 + 3 splneny ukoly ze vcera (?), tak to sedi, ne?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Druhý měsíc v řadě mi na začátku přidalo pár questů do challenge. Minulý měsíc 10, tenhle 5. Skoro mám pocit, že se to rozbije, když první den v měsíci člověk dokončí friend quest.

AETHER
    AETHER --- ---
    KASUMI: To je to treti misto z minuleho tydne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: nebyla larisa chlupatá? Dneska by člověk řekl textilie z netkaného umělého vlákna

TRISSIE: já prvně v žitově víc uplatnila angličtinu v Řecku a to tak, že jsem tam byla sama týdny a nemluvila česky. No, nezískala jsem do začátku pěknou angličtinu. Ta finská potom (tzv. rally english) byl skok o třídu dvě výš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SALVATOR: maximálně chvíli polská televize, ale minimálně
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KASUMI: rip
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MAR_TINA: Nějaký vystavení kultuře? Já se třeba polsky neučil nikdy a rozumím přitom dost dobře a trošku mluvím a to od narození žiju buď v Praze neboj středních Čechách. Může za to táta, kterej mi od dětství pouštěl Marka Grechutu, Niemena a další polský hudebníky, pozdějc sem koukal na kabelovce na polskou televizi, s internetem se přidaly polský memíky... I jązyk Polski jest łatwy.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Mam 370😂

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: existuje jistá záhada, proč přibližně na této úrovni (řekněme rok duolinga) polsky rozumím, trochu i mluvím. Ne, neučila jsem se nikdy. A odhalilo se to při prvním pobytu v Polsku, ne později. Jdem z Polabí, navíc tu byla max němčina. Tu neumím. Ani trochu. 4 roky na gymplu, nic.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CROSS: a počet nebo spíš pád podstatného jména podle počtu kusů. Banán, banány, banánů... A kdo správně přečte 101 ban...?
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Match Madness dělám už dlouho, ale nikdy jsem se nedostal přes rekord 100, natož abych to dohrál. Věci na rychlost mi nikdy nešly, ale zkouším to dál.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Dneska se taky zadařilo (en–fr)

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TUILE: na angličtině a španělštině je (teda pouze v mobilní aplikaci)
    TUILE
    TUILE --- ---
    LORD_DE_SEIS: jeee, to chci taky. muj jazyk pexeso nema :(
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Tak jsem to natočil pro představu...tady jsem to teda o 3 slova nezvládl, protože jsem tam nasekal nějaké chyby.

https://nyx.cz/files/000/027/2746219_3af1b9de612722d244a5/original.mp4?name=VID-20240301-WA0000.mp4
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jinak mi dneska vybouchlo hlídání, takže jsem se připravovala na hodinu s miminem. A ona minutu před začátkem usnula na hodinu a čtvrt. Naprostá paráda😂 poslední čtvrt hodiny u toho seděla se mnou a moje pozornost šla na 90% do kopru

Ale porad jsem nadsena
    Sorry
    Asi to uz sem nepatri
    Ale ta radost z toho, ze neco vim, je fakt bozi:))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Já onehdy kolegovi říkala, že jsem se naučila praktickou větu, že můj kůň není umělec, ale je architekt. Asi tomu šlo rozumět, protože se tomu zasmál.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SALVATOR: to nemůžu vyloučit, ale rozhodně mi rozuměla, takže bych řekla, že jsem lepší, než když Řek mluví anglicky! :-)

zvládnu ledacos, i Iry a Novozélanďany, ale v řecké angličtině, nedejbože po telefonu, se prostě nechytám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam