• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LAUNCHER: Tak časť bude viac ľudí na 1 účet, tam tú motiváciu chápem napr. v ušetrení financií.

Podvádzanie tiež nechápem, aký ma zmysel. Ale zas poznám ľudí, ktorý proste musia byť vždy a všade prvý, ináč nastane koniec sveta. 🙂
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SHARKIE: Nejvtipnejsi jsou lide, co maji 6 dnu jednu lekci denne (nebo par stovek XP) a pak najednou 1 den, kdy behem par hodin udelaji pres 10k XP. A v logu pro ten 1 den velmi nepravdepodobne scenare. Ja uz to ani nesleduji, ale kdyz jsem se koukal, tak jsem videl veci obcas.

Nechapu tu motivaci, Duolingo vnimam jako pseudo-anonymniho dobreho pomocnika k vyuce jazyku. Jestli smim soudit podle sebe, tak je mi uplne jedno jestli lide, ktere znam, tam vubec nejsou nebo toci 10k XP tydne. Neprekvapive jsou casto jejich language skills uplne jinak a celkova suma vsech skills ale uplne jinak. Ale nekdo ma asi potrebu tam exhibovat. Nebo je to nejaky humorny pokus o microagression? Netusim a nevyresim 😊 Ale rad bych si poslechl tu motivaci cheaters, proc to delaji / co si od toho slibuji.

PS: To, ze vetsina tehle lidi tam mela u X jazyku "z rustiny do..." nebo rovnou uzivatelske jmeno v azbuce, nepomaha stereotypum o RU. Nerikam ze to jsou jen oni, ale ten pomer byl zarazejici, urcite pres 90%.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LAUNCHER: Ja mám problém, že ma to strašne demotivuje, keď tam je niekto takto podozrivý. Preto som sa držala o ligu nižšie, kde sa to nedialo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SHARKIE: Jednou jsem videl pani v duchodovem veku z HU, ktera jela podobny masakr v DE + EN (bohuzel uz si nevzpomenu presne kolik XP). A podle logu zadne zjevne cheatovani, nejspis poctive.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LAUNCHER: 4k má teraz u mňa už prvé miesto (podľa grafu robí denne 4-8k).. ale zbytok vyzerá zatiaľ celkom normálne 🙂
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SALVATOR: SHARKIE: Jsem 19. tyden v Diamond league. V mem pripade ma 1. misto 15 - 30k XP tydne. Pro udrzeni byva potreba ~ 2k XP. Tzn stejny pocet bodu by u me nejspise nestacil na udrzeni. DE, zacatek vetsinou pondeli ~ 6:00. Ostatne v tuhle chvili mam s 466 XP treti misto.

Uznavam, ze mi to takhle vyhovuje, protoze 2k XP tydne pro 1. misto by u me nebyla efektivni gamification. Mrzi me, ze 1. misto je u me pravidelne nejaky cheater, ale treba uz na 3. miste jsou lide, kteri jedou IMHO poctive a respekt jaka cisla delaji. Ja koncim ~ 3. - 15., s ~ 4k - 10k XP.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SALVATOR: Až jeden týždeň som za tie 2 roky mala normálnu skupinu na diamantoch. :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja dnes skoncila s 2,5k na krasnym tricatym miste.
    ale proste nebyl prostor.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SHARKIE: Bez obav. Já sem už tejdny v diamantový a třeba tenhle tejden na 1. místo stačilo cca 1800 XP.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KOMPAS: Tak mne sa teraz zmenili už 3. krát tento deň. Jazyk som nemenila, ani od rána nezískala jediný bod, len som to pustila. Ale ten jeden splnený zostal splnený aj naďalej po zmene.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    11 týždňov si úspešne držím obsidian a teraz som sa zabudla, skončila 3. a postúpila. Tak som zvedavá, čo za čísla tam budú. Skúsim sa udržať, ale jak tam zas niekto bude mať 5k XP za každý deň, tak na to kašlem.
    VIDA
    VIDA --- ---
    Po dlouhý době sem dostala chuť na bednu. Líná liga, podařilo se mi dostat dopředu a teď s popcornem koukám, co se děje za mnou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOMPAS: jo, ale v ještě otravnějším provedení - splnila jsem ten třetí kvest, přidělilo mi to za něj 2x XP, ale současně tam zůstal viset jako nesplněný. A když jsem překlikla na jiný jazyk, změnilo mi to 2 ze tří kvestů na jiné, ovšem za jejich splnění jsem žádnou odměnu nedostala, ani se mi nepřičetly do počtu splněných kvestů (to už jsem vyloženě testovala, co to dělá).

mávla jsem nad tím rukou, že to maj nějaký rozbitý.
    VIDA
    VIDA --- ---
    KOMPAS: Ano, pokud změním jazyk. Jinak sem si toho zatím nevšimla.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mně se hlavně stává, že mám poslední cvičení lekce, takže mám dostat aspoň 20 xp. Mám 2x bonus a udělám cvičení na 100 %. Takže bych měla dostat 50.
    A dostanu 15. Stává se mi to opakovaně, naposledy dnes.
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Občas se mi stává, že mi Duolingo v aplikaci pod rukama změní denní quest za jiný. Například dneska ráno jsem splnil "Do 2 Ramp Up challenges" a teď koukám, že je tam místo něj "Speak in 7 exercises", splněno 2/7. Ostatní dva rozdělané questy zůstaly ty původní. Narazili jste na něco podobného?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Mně to teď taky přestavělo (prý) všechny jazyky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    APRILMOUSE: YT a hledat langsam deutsch. Třeba od Easy German:

Top 50 Everyday Objects in Slow German | Super Easy German 244
    https://youtu.be/eKLtI48rvtw?si=D5HiGVXWow7NVmR4
    CROSS
    CROSS --- ---
    Do pátku to vypadá na bednu a v pátek mi DL jednak zase komplet přesynchronizovalo celý francouzský kurz, a hlavně mi přestalo počítat doubly a další bonusy. Asi, abych se o víkendu věnoval něčemu užitečnějšímu. :-]
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: mrknu, diky. Ja nasla i přímo Němčina do auta, ale přišlo mi to naky pofiderni :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam