• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    rozbalit záhlaví
    E42
    E42 --- ---
    RUTHLESS: To se mi dost nezdá, protože Duolingo úplně ignoruje dokonce i mezery, a tím spíš interpunkci.

Memrise je v tomhle debilní a nepředvídatelný, ale Duolingo vstup hodně sanitizuje.

RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LORD_DE_SEIS: mne to posledne neuznalo vetu kvuli chybejici carce mezi "Ano, je to tak" (neco takovyho)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    E42: jo, to dělám, ale i tak mi tam naskakujou tyhle, co nejde vyřešit jinak než vypsáním (začalo to teda až teď v turnaji - třeba je to nějaké zpřísnění)
    E42
    E42 --- ---
    LORD_DE_SEIS: Ještě pomáhá vypnout poslechová cvičení, ta bývají nejupsanější.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    E42: všechny ne, ale přibyly mi tam teď věty, které nejde vyřešit jinak, než vypsáním
    E42
    E42 --- ---
    LORD_DE_SEIS: Hodně to urychlí taky psaní swipeováním, samozřejmě se zapnutou španělskou klávesnicí. Vlastně si vůbec nedokážu představit, že bych se v Ramp Up někam dostal, kdybych musel všechno vyťukávat.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORD_DE_SEIS: hezká chvíle sebekritiky :DD
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    tento týden je to snad poprvé, kdy nemám ve skupině nějakého blbce, co to hned v pondělí dopoledne urve...
    respektive jsem to tentokrát já :-)

CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BALAENA: ano, potvrzení mi to dokonce občas vezme 2x, takže se potvrdí nejen současná odpoveď, ale ještě mi to vynadá, že jsem poslal prázdnou odpověď na další otázku. a mám tak zbytečnou chybu :(
    Tohle by mohli nějak systémově řešit, přece prázdná odpověď bude na 99.9% omyl.
    AETHER
    AETHER --- ---
    LORD_DE_SEIS: jo, v práci to nedělám :)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    AETHER: hmm... to by na mě ale kolegové v práci koukali jako na blázna :-D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    AETHER: Thx za tip, vyzkouším.
    AETHER
    AETHER --- ---
    LORD_DE_SEIS: přesně stejnou věc jsem vypozorovala taky, když si myslí, že jsem spletla slova, tak je to přísnější. A u různých jazyků je to ještě různě přísné.
    Jinak jsem na to vychytala způsob, jak to udělat rychleji - a to je to na mobilu nadiktovat. Jen si to člověk musí dobře zkontrolovat, protože on občas ve snaze zachytit to co nejlépe napíše jiné slovo, především u jmen...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jo! já teď měla minulý týden challenge na X perfektních lekcí a samozřejmě mi tam skákaly chyby, jako že si ve výběru slov spletu "shirt" a "skirt" 🤦🏻‍♀️
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: viď? :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Buďte v klidu, jsou tu i lidi jako já. Chci napsat např: "ich habe...". Napíšu "ich have...". Přečtu si to po sobě jako "ich habe...". Odešlu to. Chyba.

Mojí sovy je mi líto.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: zajímavý je, že Odeslat mi to vezme vždycky spolehlivě 😡
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: já mám asi suchou kůži na prstech nebo něco, prostě často mi to nevezme při psaní (nejen v duolingu) dotek. čili písmeno anebo slovo z výběru. a jak už prst směřuje k Odeslat...
    Mám na kontě plno vět bez posledního slova...
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    TRISSIE: požadavek na bezchybnou lekci nebyl - ale bylo to v "ramp up challenge", kterej je na čas. A já než to na mobilu napíšu, tak to trvá a často se stane, že udělám nějakej překlep. Takže pak ztratim deset vteřin na takový kravině a když jsou v jednom cvičení takové věty třeba tři, tak už to pak samozřejmě nestihnu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORD_DE_SEIS: na to máš plné právo, zvlášť jestli jsi měl nějaký požadavek na x bezchybných lekcí :-)

já nejvíc seru sama sebe, když se ukliknu a místo vybrání posledního slova ve větě odkliknu "odeslat". To je tak absolutně tupá chyba!!!
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Tady je problém zřejmě v tom, že překlep "al" je zároveň španělské slovo - pokud daný překlep vytvoří "jiné slovo", je to jako chyba, protože si algoritmus myslí, že jsem si to spletl. Kdybych místo biblioteca napsal třeba "bilbioteca" tak by to pravděpodobně prošlo.

Ale to nic nemění na tom, že mě to sere :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam