• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Já jsem si jistá anglicky i německy :")
    LAUNCHER: Brečím, protože krajim cibuli. Nějakou, ne tu, co jsi speciálně koupil, abys mě rozbrečel. Ostatně to tam máš i anglicky bez členu v zadání.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Oki chápu. Zapoměl si, že si koupil cibule, a tedka se divíš, kde se vzaly, a jak je můžu krájet.
    TUILE
    TUILE --- ---
    LAUNCHER: Máš úkol v master šéfu krajet. třeba cibule. aby se Polreich mohl rozhodnout jestli postoupíš nebo ne. Tvůj jediný úkol je krájet ( teď zrovna cibule). Jakýkoliv. Ne tyhle. :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Když může "krájet ty cibule" i SRF.ch, tak já určitě taky ☺️☺️

Keine Tränen beim Zwiebelschneiden - Trick 77 - SRF
    https://www.srf.ch/audio/trick-77/keine-traenen-beim-zwiebelschneiden?id=10246212

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TUILE: "Krajím ty cibule" řeknu naprosto běžně v CZ, EN, DE. Jaké cibule? No přece tamty cibule, cos koupil...

Máte tam dole i obrázek z Google Translate...
    TUILE
    TUILE --- ---
    Já to v tý němčině vnímám stejně jako v češtině. Taky neřekneš já krájím tyhle cibule.
    V angličtině bych nevěděla, ale v tý němčině mi to přijde naprosto jasný.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NELLAS: Tohle bylo jediné možné tak v 18. století...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LAUNCHER: No, ne. Pokud nekrajis nějaké určité tyhlety cibule, tak prostě krajis bez členů. V angličtině i v němčině.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Přísné Duo ☺️ I v té EN bych tam určitě člen dal (navíc je v EN oproti DE zadarmo / pořád stejný), v rámci snadnější pochopitelnosti věty - "tohle je podstatné jméno". YMMV. Ale co už...

MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    CROSS: už jsem doma, díky
    CROSS
    CROSS --- ---
    MOIRAIN: já to nějak nehrotím, poslední dobou na to nemám skoro vůbec čas. I jsem si říkal, že ti napíšu, ať mi neposíláš (ani zpátky) ten friend quest xp boost, ale zapomněl jsem. Doufám, že v nemocnici dobrý.
    KUHL
    KUHL --- ---
    QUANTI: skoro jak bubo bubo, co :)?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: El búho. Protože dělá búúúúhúúúú (jestli dneska nedáš aspoň lekci, takhle tě budou oplakávat).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AETHER: Búho!!!
    AETHER
    AETHER --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SALVATOR: mně teda taky. na začátku nebyl problém minimálně 15-30 minut denně, teď je to "ježiš, je půl dvanáctý, ještě musím aspoň lekci!"
    ale tak i lekce denně je udržování jazyka, že.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: Já se přitom právě taky blížím roku, chybí mi asi měsíc. Zatím to na mě taky funguje, ale nevím nevím, jestli se na to po týhle metě nevybodnu. Nebo možná zkusím jinej jazyk.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Já to chápu, někdy jsem utahaná a na poslední chvíli se musím přinutit aspoň do lekce, někdy jich udělám i 10, protože se mi chce. Ale zatím si říkám, že nezahodím roční streak, tak to na mě asi funguje :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: Je to možný. Ten úchyl sem měl taky, ale teď se mi povedlo na to hned dva dny po sobě úplně zapomenout. Prostě mě k tomu nic netáhne.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Možná příliš mnoho gamifikace?
    Já teď nezvládám udělat každý den všechny questy, ale zase jsem si vybudovala zvyk aspoň jednou denně si udělat pár lekcí a myslím, že je to docela dobrý zvyk ve všem tom mém flákání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam