• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Jinak teda dalsi prispevek ze serie "ucime se jazyk od nuly", protoze v ramci dovolene doslo k dalsimu testovani (na bulharsko-tureckych hranicich pracuje v sezonnich sluzbach dost rusky mluvicich).
    Pozitivně me prekvapilo, jak automaticky mi naskakujou vety a spojení. Ne na diskusi o Tolstem, ale rict plavcikovi, ze moje dcera umi dobre plavat a meri skoro 130cm, takze na tom velkym toboganu muze klidne jezdit, případně ze dnes vecer odjizdime, tak at nas necha jeste jednou si to sjet, to je koneckoncu dulezitejsi :,)
    Negativne - ocividne rozumim mluvene rustine jen za "idealnich podminek", tedy s dobrou výslovnosti a bez sumu prostředí. Nedomyslim tak jako v anglictine :-(

Ale stejne mam ze sebe po 16 mesicich dobry pocit! Pristi rok treba dojde i na toho Tolstého :-)
    TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    Duo začíná přinášet do lekcí více situací ze života.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    25 Duolingo Memes That May Inspire You To Learn A New Language | DeMilked
    https://www.demilked.com/funny-duolingo-memes/

Ty severske jsou drsne, asi taky casem zacnu s nejakou tou norstinou nebo tak 😉
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja mam dl family taky s kamaradama 🤷‍♀️😀
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    V EN->DE kurzu mi přibily nové units v poslední neopakovací lekci. Mám radost a hned je jdu vyzkoušet. (Původně patrně 25, nově 44)

TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    TRISSIE: Jedině pokud hrozí zamrznutí streaku! :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRIX_XIRT: trochu jsem vahala, jestli jsem v duolingu nebo v nekterem z klubu pro reseni rodinnych trablu 😀
    TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    QUANTI: Naše rodina jsem já, přítel, má sestřenice a 3 její kamarádi, které neznám. Funguje to skvěle, vzájemná podpora a nikdo to moc nehrotí na friends questy.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Jako že by se mě zřekla další rodina? :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: posli mi telefonni cislo ja te focasne pridam do nasi rodiny a pak zas vykopnu 😀
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Leda bych tam zadala číslo nějaké prázdné karty, kterou nepoužívám, no :D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHARKIE: Jo, občas mam chuť sáhnout po knize s gramatikou, co jsem si kdysi koupila. ALe vždy vyhraje lenost. :D A jdu se kouknout aspoň po podcastech. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ALONSY: Jj, pride mi, ze tam v tych casoch idu strasne moc rychlo za sebou a mam v tom slusny gulas. Ale prekvapivo stale postupujem.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHARKIE: Právě jsem se dohrabala k budoucímu času a už jsem ztracená ve všech jazycích. :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ALONSY: Mna strasne bavi, jak mam najviac chyb v spanielcine v tych anglickych prekladoch. :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Tak na to by mohl fungovat ten 14denní trial :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ALONSY: Psát všemi deseti jsem se naučila buzerací sama sebe, nuceným zpomalením, abych fakt používala všechny prsty :D
    Holt každý to máme nějak, je to tak v pořádku, určitě bych nikomu neomezené chyby nebrala :")
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NELLAS: Já se i psát ve škole naučila na klávesnici jen tak, že jsem našla cheat kód, díky kterýmu mě to za každou chybu nebuzerovalo a nenutilo opakovat dokolečka to samý. :D
    Ale teď se snažím dělat víc ty legendary dokončování a tam je ten neomezenej počet takovej divnej.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ALONSY: Mě to s těmi neomezenými chybami prostě ani tak nebaví, prostě je jedno, jak moc to zkazím, postupuju tak či tak :D
    Já vím, že to vypadá být v rozporu, ale zatím jsem fakt nic nedělala takhle od podlahy, na začátku se mi fakt hodí moct udělat deset chyb u či, ši a ka, jakmile se dostanu k normálním lekcím, tak zase budu ráda za tlak na správnost.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    NELLAS: Naprosto ti rozumím, ale osobně bych se bez prémiovky dál nedostala. Nemam tak perfektní znalost angličtiny a sem tam chybuju i v té a to je pak ultra frustrující.
    Teď dokončuji ten A2 level ve španělštině a už začínám lehoulince narážet a bojím se, jak to s tou mou eng bude dál.

Jinak dost lidí nadává na tu Duo buzeraci. Ale i díky tý trochu progresuju. Protože jsou velký úseky, kdy mě to nebaví. Nemam na to náladu, není tamm nic moc novýho, ale i tak prostě denně něco naklikám, i kdyby to měly být slovíčka.

A jen díky tomu se pak postupně, krůček po krůčku, dostanu i k tomu, co mě baví a pak je to zase vidět a mam lehký záchvěvy touhy učit se to i jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam