• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELDE: Díky, zrovna taky koukám.
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUANTI: Už je to i na Androidu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRIX_XIRT: Je to úplně nesmyslně drahý imho. (A nemám ios teda)
    TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    Co je toto zase? Používáte někdo?

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Pry mam dnes vyroci s duolingem.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Musím říci, že nejmírumilovnější se jeví řečtina. Jsem skoro na konci druhé sekce a netuším, jak se řekne, krev, nepřítel, král, válka, skvrna, revoluce...

Asi nejkonfliktnější byla zatím věta: "Rajče není zelenina, rajče je ovoce."

Na druhou stranu ta gramatika, ta je za trest.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jsem z rovna v lekci, kde se pořád stávkuje, moderní Francie je poněkud méně romantická.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Vive la Révolution! Já jsem se zbláznila do dítěcích bárovek (knížky, kde dvanáctiletá holka prostřednictvím kouzelného atlasu cestuje časem - zní to lacině, jasně, ale je to pěkně napsané a pro mě je to absolutní comfort read, už jsem přečetla 20 knížek z 30) a nedávno jsem dočetla jednu z nejlepších v sérii, která se odehrává právě v období Revoluce, takže s tím mám spojenou spoustu emocí prostřednictvím sanscoulotů, soudů, gilotin a bambitek :))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: tak taky v té lekci bylo "král je mrtev, ať žije král!" :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Ve francouzštině bys ani nezvedla obočí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Musim rict, ze zlati mluvici pavouci a desive ovce! V Rusku dneska pritvrdili!

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: v Řecku mají mluvící pavouky!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Vyšlechtěné hybridy. In Soviet Russia.... ale krotké Španělsko a ovce desici lvy?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: pche, nějaká děsivá ovce, v Rusku maj takový jablka, co žerou psy! :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mně dnes Duolingo předkládalo zvláštní příběhy o obcích, lvech a hadech.
    Všichni lvi se báli ovce, lev chtěl být vegetariánem, had musel pracovat....

FIFI
    FIFI --- ---
    Vybavila se mi snehurka s modrym jablkem

O Sněhurce - YouTube
    https://m.youtube.com/watch?v=96eWX8wYPRw

CROSS
    CROSS --- ---
    DURDIN: 3x body se mi zjevily tenhle týden.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Jinak jsem dneska koukal k synovi když dělal duolingo, a naskočil mu tam za lekci bonus 3x víc bodů za lekci (oproti klasickému double) a opravdu za legendary dostal 120 bodů.
    A pak jsem si všiml, že mu na tom chodníčku přibyly nějaké videohovory, to se mi třeba vůbec nenabízí, a 3x body jsem teda jeste nemel.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KEJML: Taková podobně hnusná sova už tam jednou byla tak před půlrokem, takže jsem si tenkrát zapl tu ohnivou a vidím, že jsem dobře udělal;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam