• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOM_TOM: furt je to dává za různý achievementy a umístění v lize, tzv. na bedně.

(Mně to celkem vyhovuje, nevim, co s nima.)
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    Noo, tak me tesi za questy sice dava tu doubly a triply, ale prestalo to davat gems. Nebo se ted sbiraji jonak? Nebo si je musim kupovat za dalsi prachy? (Mam placenou verzi)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: ale v ty anglictine jo...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mně se hrozně nelíbí ten nový vizuál :(
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    moje poprve 🤣

GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KEJML: Jo, mam to tento tyzden dost podobne. Po dost dlhej dobe.
    KEJML
    KEJML --- ---
    VENIKA: Já jsem podle místních rad zkusil taky tenhle týden začít až pondělí večer, ale zoufalců nás tam moc není 😅

VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: Zoufalci samozřejmě v uvozovkách, já sama mám dost vlny.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    HELOUN: Chtěla jsem si postěžovat, že ani mně s applem to triple ještě nedalo…a dneska poprvé. Zrovna jsem v Diamond tournament, tak se nebráním, naskakuje to teda rychlostí blesku, to je fakt masakr.
    Btw jsme se probojovala do finals tak, že jsem vždycky pondělí vynechala, pak jsou tam dost zoufalci :)) Jakože teď má druhej 2.8k.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: *dozvěděl
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAEQ: rád jsem se dosvěděl, že ostatni znamená poslední :-]

Zrovna minulý týden jsem byl pracovně ve Varšavě, kde na mě kdekdo zkoušel mluvit polsky, vidím, že jsem uniknul lecjaké pasti.
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    Omlouvám se za dnešní tapetování feedu polskými frázemi, ale v jedné jediné lekci se sešlo tolik vět s potenciálem, že nešlo odolat :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    B3DA: Právě že ne, přesně jak píše Nellas. Wins v polštině rozhodně platný slovo není a naopak jiná pádová/osobní koncovka, tj. vlastně chyba, mi kolikrát prošla.
    B3DA
    B3DA --- ---
    NELLAS: je to mozny, ostatne s tim jak random obcas veci v duu ne/funguji bych se nedivil, kdyby to nemelo jasny pravidla, ale nejaky llm blackbox
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    B3DA: To není úplně pravda. Ve španělštině mi to párkrát vzalo špatný tvar (jiná koncovka, jiný význam) jako překlep :D
    A někdy to nevezme zjevný překlep jako možnost (typicky když třeba zaměním a/s uprostřed slova).
    B3DA
    B3DA --- ---
    NELLAS: afaik kdyz preklepem vytvoris jiny validni slovo, tak to neprojde
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Někdy to bere, někdy ne. Jak to odhaduje, je záhada.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Mě zas naštvalo, že si nevšimne, že tohle je překlep. Přitom dřív mi to bralo i vyložené chyby, když to bylo jedno písmeno 😒

NELLAS
    NELLAS --- ---
    A dneska mi to nahlásilo, že už jen 12 lekcí před devátou ranní a mám ultimate achievement. Zapomněla jsem počítat, ale ještě aspoň 9 mi jich zbývá. To bych mohla zvládnout do konce roku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam