• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Mně se opakovaně stalo, že to po mně chtělo odehrát jednu a tu samou lekci (třeba pětkrát) a nechtělo mě to ani po 100% splnění pustit dál. Musela jsem opakovaně restartovat appku.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VSICHNIMAME: můžeš se začít učit svahilštinu nebo haitskou kreolštinu!
    sice je to naprosto k ničemu, ale dá se o tom mluvit v hospodě, zvlášť ta haitská kreolština, pokud jsou tam lidi, co mluví francouzsky :-)
    mně ten jazyk nepřestává fascinovat, jak efektivní by francouzština mohla být, kdyby vynechali všechny zbytečný písmenka!

mesye machann, eske ou vle kafe ak let - monsieur le marchand, est-ce que vous voulez cafe avec du lait?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    A já teď intenzivně řeším, který z jazyků budu dělat, až mi příští týden můj kurz skončí. Už jsem si zvykla na tu denní rutinu, je mi smutno z toho, že bych jí neměla, ale nevím. Jen povzdech.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: já to platím a žádné problémy nemám. Mám tam lekce a slovíčka a učím se. Nikdy se mi nic nesmazalo ani nikam nepřeskočilo.
    Pravda je, že je mi jedno, v které lize jsem a jestli dostanu dabl tripl nebo ty jejich drahokamy.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Čím víc čtu, jak moc rozbité to je, tím jsem asi radši, že jim za to neplatím. (Kdyby to všechno pořád skvěle šlapalo, tak bych o tom nějak i uvažovala, i když reklamy "zaplať, aby Duolingo mohlo zůstat zdarma", mi přijdou lehce absurdní.)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    CROSS: tak ani restart telefonu nepomuze.
    Udelal jsem prvni quest - nedalo to nic. Restartoval jsem telefon udelal druhej quest a zase nic ;-) treti si necham na vecer, treba to nejak opravi. Double z night owl chest pritom funguje
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    CROSS: jasny, nevadí - nešlo o život ;-)
    Jen mě to nasralo, tak jsem se o to chtěl s Vámi podělit :-D
    CROSS
    CROSS --- ---
    LORD_DE_SEIS: no do restartu telefonu bych taky nešel. Párkrát killnout appku pomohlo, párkrát ne, no.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    CROSS: to jsem zkousel a nepomohlo to...teda jen vypnout a zapnout - nezkousel jsem treba restart telefonu nebo tak neco
    CROSS
    CROSS --- ---
    LORD_DE_SEIS: může pomoct restartnout aplikaci
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Mel jsem double, udelal jsem posledni dva questy a nejen, ze jsem nedostal triple, ale jeste se mi kdovi proc zrusil ten double (urcite to nebylo tom, ze by dosel jeho cas)... FFFFUUUU
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Obi nejak vyraduju ludi z ligy? Ked som to vcera vypinala, tak som bola na 15. mieste. Terazi duo tvrdi, ze som skoncila 8.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FISHIE: ano, každý jazyk má specifickou slovní zásobu.
    kupříkladu v němčině se kolem šesté lekce naučíš říct "moje práce je zajímavá, ale stresující", tak v ruštině "to není moje krev, ale tvoje krev", případně "kde je medik? medik tu není!" :-)

(I když... to s tím medikem jsem se naučila hned v první lekci :-)
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    Jednou jsem si z legrace nastavila cestinu, a vyskocila tam veta: to neni moje dite. Tak jsem se tady chtela zeptat jestli se do toho uceni jazyku zapojuji i specificke rysy daneho naroda.
    Ale kdyz vidim ozbrojenou kocku....
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    XBAHNO: a sakra, ono je to ještě horší

XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: V neděli večer to nabízí poprvé.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    NELDE: Myslím, ze jsem ten den Duolingo dělala nějak pozdě. Mám parťáka na úkoly skvělého, ale někdy si nás vybere i někdo jiný :) a za ty dobu co Duolingo dělám je to asi poprvé co ten úkol s někým nemám, zkusenost, aspoň teď vím ze to jde :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Tak můžeš chtít si vybírat ty, abys měla jistotu, ale to musíš dělat nějakou lekci tuším v pondělí večer.
    Optimálně asi mít s někým dohodu a jet to pravidelně v té dvojici.
    BTW: Pridal jsem si vás obě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam