• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já dneska nestihla ani jeden quest, ale vypadá to, že v turnaji jsem zůstala.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Já mám v turnaji krásně 6. Místo se 1730 body. Ovšem první má přes 8 tisic:).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: ja se jeste nepresaltovala z leta, kdy liga koncila v 10 :-(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: To naštve :(( mě to taky nakrklo, ale stihla jsem to otevřít 8:40 a ještě to urvat zpátky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Do haje, tak jsem tenhle tejden makala v turnaji, 6700 xp, jeste v 7 vecer jsem byla bezpecne sedma... a ted k tomu prijdu a 11. Misto :-(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jo, už jsem přišla na to, proč mi dává první úkol dvojnásobek - povětšinou mi prodlužuje platný dvojnásobek z noční truhly.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    CROSS: Pobavil, ale vyzera to, ze mas pravdu 😃
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Mám to podobně, ale historicky jsem si ty poslední lekce kolečka neschovávala, to jsem byla líná plánovat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: wtf, já jsem na gramatiky fakt tupá, toho jsem si půlroku nevšimla. UPS.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: to se "těším", teda. Ale zas mě u ní bavilo, že v množným čísle jsou ty koncovky téměř stejně jako v češtině ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: ve 23 se objevila sada s jinýma koncovkama, ale podle toho, co jsem teď dohledala, to nejsou jiný slovesa, ale jiný rod, třeba trpný nebo co. Uf, neumím to ani česky.
    Našla jsem nějaký souhrn novořecké gramatiky v pdf.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: souhlasím, že by jich neubylo, kdyby místo/vedle výslovnosti abecedy a těchhle srand byly časovací tabulky sloves, užila bych to i v němčině. Naučit se bez jakýchkoli základů (nad rámec slangových výrazů v češtině) ich komme, du kommst a er kommt pokus-omyl sice jde, ale potěšilo by mít tu oporu. Ty první slovesa v řečtině byly celkem logický a pravidelný, ale jsem teprve v unit 15, tak se začínám bát :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GENEVIEVE: já jsem teda vypozorovala téměř spolehlivě pattern třetí quest = trojnásobek. Takže ho cíleně jedu v(e) (tý)dnech, kdy honím turnaj (jako teď) nebo mám friends quest na množství XP. Většinou si dopoledne zapnu noční truhlu, dám první dva questy a nechám si tak půlku až čtvrtinu z posledního. Večer odbouchnu ranní truhlu, dojedu poslední quest a jedu body, dokud se mi nechce spát XD (což není moc, abyste si nepředstavovali, aktuálně mám asi 1876 v semifinále a jsem osmá). Dokud fungovaly kolečka, nechávala jsem si v aspoň jednom z těch čtyř jazyků, co dělám, jednu lekci před uzavřením kolečka, abych měla na dosah dvojnásobek, když budu potřebovat. Jo a v pondělí ráno (většinou ani v neděli večer) nepremávam a na pondělí večer si obvykle schovám truhlu z friends questu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    E42: řečtina
    E42
    E42 --- ---
    MAR_TINA: jazyk?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: dneska, v unit 23, se mi objevila slovesa, která se asi časují s jinými koncovkami, než všechna slovesa dosud. To tam v tom "gramatickém okénku" nemůže být tabulka? Mám tam vždy jen pár vzorových vět, žádný výklad.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: …no neni to moc velká výhoda. Jak jsem tu už asi psal, ono je to blbý, když mi naskáče třeba 50 minut 3x xp a já na to ten čas prostě nemám, na druhou stranu s diamantama taky nevim, co. S radostí bych je sově odprodal zpět za ceny, jaký si za ně účtuje. :-]
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    mě přijde, že je to úplně náhodně. Občas mi skočí 1,5, občas 2, občas 3... nevypozorovala jsem, jestli je tam nějaký pattern.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Protekce!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam