• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    CADDY
    CADDY --- ---
    ...a to jsem si říkal, že 2 % jsou hustý :-D

QUANTI
    QUANTI --- ---
    ATOMINATOR: Moje děti jsou myslím 6 a 3 %. Ta tříprocentní má roční řadu, ale dost to fláká, šestiprocentní pořádně začal až cca tři měsíce zpátky.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    SHARKIE: Mám ve feedu člověka, co je mezi prvními 5 %. Takže to ukazuje i jiná čísla. :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS: Jo a ten streak držím, protože jednou vynechám a končím, pak budu mít milion výmluv :))
    KUHL
    KUHL --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Jsem 1 % jako loni moje laťka je udržet streak a splnit měsíční quest. Cokoli víc je jen nadstavba :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELISEBBAH: tak to asi zas bude naskakovat postupně
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    MAR_TINA: na me to vyskocilo samo po otevreni aplikace
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kde to tam hledáte?
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Ale tohle me uprimne pobavilo. Zkusila jsem jednu lekci a jsem za to chvalena :)))

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    B3DA
    B3DA --- ---
    VIDA
    VIDA --- ---
    SHARKIE: Jestli si pamatuju správně, loni jsem měla průměrný čas strávený na Duolingo 22 minut denně. Letos jen cca 13 min. Laťku sem si hodila na:
    • udělat každý den questy
    • udělat denně aspoň 250 XP (někdy sou questy lehký, tak ať je nějaká motivace)
    • nevypadnout z diamantový ligy

Takže si odškrtnu a jdu se bavit třeba... třeba... prací.

Ještě teda sjíždím anglickou výslovnost v aplikaci ELSA, kde se mi teda v nejvyšší lize nepodařilo udržet, ale nemám chuť to nějak uměle hrotit. Výslovnost se lehce zlepšuje a to je hlavní.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TRISSIE: Ma totiz prekvapilo, ze ta 1 sa objavila aj u ludi, ktori tomu moc nedaju. Ale mozno im aj toto funguje nahodne. :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    SHARKIE: Loni sem měla 0,1%, ale letos už mám zdravější přístup a sem normálně 1%.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Mate v tom prehlade niekto nieco ine ako "Patrim mezi 1 % nejlepsich.."? 🙂
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Duo má už rekapitulaci celého roku... tak než se to smaže, tak prý jsem v bezpečí - prozatím: [NELLAS @ Rano to smažu 2]
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mimochodem teda tu ruštinu už jsem dojela a jedu opakování. Na to si tu stěžovala tuším Mar_tina svého času, že to hází ty samé věty furt dokolečka, na tom se nic nezměnilo :-(

ovšem trochu mě, zvlášť vzhledem k tomu, jak se duolingo obvykle trefuje do mých konverzačních potřeb (všechno je na hovno a lépe nebude; moje děti křičí hlasitěji než tvoje děti; politici mnoho mluví a málo konají atd), děsí, že mám každý den několikrát procvičovat:

- nemáte právo toto dělat
    - zeptám se vás na jednu otázku
    - tohle je nejpřirozenější a nejjednodušší proces
    - už je pozdě

jako... jako kdyby duo věřilo, že zrovna tyhle věty bych si měla v ruštině pamatovat, i když mě někdo vzbudí ve dvě ráno! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam