• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    OOHN
    OOHN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: tady je trochu kontextu: https://news.ycombinator.com/item?id=39373921

Lidi sice dělají Duolingo, ale vypadá to, že plno z nich pak stejně neumí mluvit nebo nerozumí ostatním a to i když byli na Duolingu přes rok. Takže jako gamifikovaná appka je to dobré, ale jako posunutí se v jazyku, nevím a taky by mě zajímaly zkušenosti místních es :), nemyslím to sarkasticky, upřímě mě to zajímá.

Pokud to někdo myslí s jazyky vážněji, tak ve vlákně, co jsem poslal, je zmiňovaný web Language Transfer, což jsou nahrané jazykové lekce v jazyce, který se učíte.

A pokud si mohu přihřát trochu vlastní polívčičku, tak už šestým rokem pracujeme na jazykové appce Latudio [1], což je učení se jazyku poslechem, kdy si můžete text kdykoliv zastavit, zobrazit si kontextový překlad a pak prozkoumat jak slova, kterým jste nerozuměli, znějí i v jiných větách.

A když jsou ty Vánoce, tady máte ode mě kód platný do konce roku, který vám prodlouží zkušební období o dalších 180 dní: 4N376PB
    Kód aktivujete tady: [2] - klidně ho nasdílejte i ostatním, kód má neomezený počet použití.
    A když appku nasdílíte ostatním, tak můžete mít dalších 180 dní k dobru.

[1] https://www.latudio.com/
    [2] https://activate.latudio.com/
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: cca tak hodinu, včera vteda víc, ale to byla výjimka ;-)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    LORD_DE_SEIS: Kolik času denně na tím strávíš? :)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: beru to jako takové mentální procvičení mozku ;-)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: k ničemu 😃

MAR_TINA: určitě né nějak dramaticky, ale já jsem byl na jazyky vždycky blbej. Například Angličtinu jsem se učil od mala a pořád je to tragédie (teda rozumim relativně dobře, ale s mluvenim je to špatný)
    V Duolingu mám Španělštinu s tim, že jsem začal fakt od úplný nuly a oproti nule tam pokrok vidim. Nicméně pouze z Duolinga z tebe rodilý mluvčí nebude, ani kdybys to hrála od rána do večera
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    QUANTI: Ony na to jsou nějaké “triky” jak získat větší počet bodu, ale to pak jaksi postrádá smysl toho se nějak rozvíjet v tom jazyku, a děla se to jen proto, abych byl první a měl nejvíc bodu? :))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: :-o
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Já mám asi 2800 a už teď mám pocit, že mi to zasahuje do života 😅i když asi půlka je z triplů
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: asi tak

LORD_DE_SEIS: jak moc jsi v tom jazyce pokročil? Umíš významně víc než před ... měsícem?
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    LORD_DE_SEIS: kolik času zabere se na tohle dopracovat? 😅 K čemu to vůbec je pak dobre?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: +5 v sobotu už nemám dávno :(
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LORD_DE_SEIS: To mě tak netrápí, víc jak 30 minut tomu stejně dávat nechci, mě to pak už nebaví.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    NELLAS: ale prijdeš o 15minut double ráno + 15 minut double večer :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: To nevadí, i večer ti skočí x3 a +5, ne?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Doprdelkyyy, missnula jsem ranní lekci a zrovna bojuju o udržení
    CROSS
    CROSS --- ---
    LORD_DE_SEIS: Přiznávám, že tenhle týden jsem bednu vzdal už asi ve středu. A to v mojí skupině by asi stačilo kolem 12k na třetího.

(Mimochodem tento týden mi sova sestavila skupinu jen z těch, co jedou stejný jazyk, tj. francouzštinu.)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Na jednu stranu to nechci vzdát, na druhou mě to s nima přestává bavit

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VIDA: Dělám to příliš sporadicky, zatím. Uvidíme, jestli mi to vydrží. A koukám, že od posledně úplně změnili formát a strukturu a vůbec. :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    ATUARFIK: Tak šup sem nickname, ať si můžem dát friends quest.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Rozhodla jsem se vrátit se po letech k Duolingu a nezklamalo už první větou.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam