• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    No ne. Mám quest s crossem a ještě to není hotové. Ziram! :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    dneska se mi zase předělaly od rána denní questy...ráno jsem je všechny udělala a teď najednou zas jeden neudělaný...

a nejblbější je "dokonči jednotku", když jsem nejblíž tak 15-20 lekcí, story dtto
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DURDIN: To mi dělalo dřív, ale teď mi to zůstává. Jak říkám, je to čím dál zabugovanější.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RUTHLESS: Mně se tam najednou ty stories vrátily 😅 je to rozbitějši než jindy.

NELDE
    NELDE --- ---
    RUTHLESS: To se mi stalo už 2x po té, co najednou změnili strukturu lekcí - některé slovíčka neznám a některé stories mi to přeskakuje. Řešení je dát si jiný jazyk jako absolutní začátečník a jsou jiné tasky. Třeba řečtina tuším stories nemá.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: hele mne se to jednou stalo, ze mi to ty stories na chodniku preskocilo, ze jsem byl asi moc dobrej a usoudilo to, ze ten level nepotrebuju delat :-) a ne, nespnilo to quest.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    QUANTI: když přepneš na jazyk, co nemá stories, tak se ti automaticky změní i ten daily quest na něco jiného.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CROSS: Stories mám v jediným jazyce. Tohle je on. Leda bych začala úplně novej 🤷🏼‍♀️
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: Ale možná co přepnout jazyk?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (připadám si jak ten zhypnotizovanej chudák v tom vtipu, jak má vyhodit z balkónu televizi a po čtvrt hodině se na něj vyřítí se zoufalým řevem "nemám, kurva, prostě nemám!!")
    CROSS
    CROSS --- ---
    Abych citoval z mého oblíbeného filmu: "I gave him an impossible task."
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jako... Co je to za quest?!

NELDE
    NELDE --- ---
    LORD_DE_SEIS: Nemyslels koukat na Solitaire a hrát Výměnu manželek?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORD_DE_SEIS: nefungovaly už včera, dost mě to nakrklo, protože mi to ten desetiminutový 3x neprodloužilo :-(
    jako samozřejmě, jde o opakování a vůbec, ale!!!

(už cca měsíc jedu primárně němčinu, bo ruštinu jsem dojela až do konce a opakování stojí za hovno, a je teda fascinující, jak rychle se mi ta němčina vrací, a o kolik jednodušší je po blbým měsíci v němčině uvažovat)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LORD_DE_SEIS: A dopice :-D plánuju export ve vlaku do Prahy z Brna
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Dneska nějak nefungujou odměny za questy, tak pokud to máte v postupovém žebříčku nějaký nahnutý a potřebujete aby fungovaly, nechal bych to radši na později 😉
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VIDA
    VIDA --- ---
    ATOMINATOR: Já sem zkoušela Preply - výuka s učitelem dle vlastního výběru. A dobrý. Teď mám konverzace dost v reálu, ale určitě to zas využiju.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Když se tu zmiňuje výuka s lektorem, používá tu někdo Italki na procvičování konverzace s rodilými mluvčími?

Docela o tom uvažuji, protože na hebrejštinu mi přijde Ulpan docela limitující. Resp. dřív mě to bavilo, když to bylo prezenčně, jelikož to pro mě bylo i socializační, ale tenhle semestr jedeme online kurz, protože se většině lidí přestalo chtít docházet a ve výsledku mě to pak stojí stejně jako levnější mluvčí na Italki, kde se ale nemusí čas dělit mezi dalších 6-7 lidí.

Možná brzy vyzkouším a dám vědět. Nejvíc se teda bojím, že bude drhnout moje angličtina, když budu potřebovat něco vysvětlit.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    LORD_DE_SEIS: já to třeba mám jako prostředek oživení jazyka, který jsem se někdy učila. Mám němčinu, kterou jsem měla na vejšce a budu ji potřebovat na zkoušku na doktorátu. vím, že mi Duolingo nebude stačit na to, abych se s tím naučila na tu zkoušku, ale stačí mi na to připomenutí, oživení, zlepšení slovní zásoby, abych nemusela začít na A1.2, ale mohla aspoň na A2.2, když si už pak budu platit kurzy na Goethe institut nebo tak něco.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam