• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: Některé kurzy jsou o dost delší/kratší.
    E42
    E42 --- ---
    MAR_TINA: Ona zrovna ta "moje" španělština z angličtiny je tuším největší kurz, který se asi i nejvíc aktualizuje, takže srovnávat třeba s řečtinou vůbec nejde.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: no řečtina from scratch je masakr bez vysvětlení jevů. jsem si k tomu dokoupila učebnici gramatiky. Ale počet cvičení je daný, takže prostě uděláš tři za den a časem ti dojdou, ať to chápeš nebo ne.
    E42
    E42 --- ---
    MAR_TINA: Ne tak docela. Kurzy se průběžně mění, takže nějaký dodělat trvá dýl, než to vypadá podle prostého součtu lekcí. Několikrát se mi stalo, že už jsem byl skoro nás konci a pak přišla změna a půl roku práce navíc. A totéž pak když děláš celý kurz na legendary. To teď ostatně dělám ve španělštině. Ještě nedávno jsem ho měl komplet zlatý, ale přišla nějaká revize a zase je na pár měsíců práce (španělštinu teď dělám jen tak dvě lekce denně).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: som pozerala a ja mam z nemciny silnejsiu B1 (uz 15 let, lol, B2 skusku z vysokej mam s velkou benevolenciou) a test ma pustil len do 4. sekcie (skore 30+), co je podla nich A2. Kazdopadne... som na skore 58 a konci to podla prehladu na 79. Tzn este 21 "skore levlov". V zavislostnych obdobiach to mam imho hotove za dalsie 2-3 mesiace.
    vypada, ze B2 z nemciny ani neni. ale ja mam hromadu hodin nemciny, ovladam gramatiku a je to pre mna srandovne hranie. neucim sa to from scratch. je to dobre na to, ze si zopakujem rody, pretoze to aky ma co rod sa mi z hlavy uplne vyprasilo.

kamoska robila turectinu a stazovala sa mi, ze jak to moc nevysvetluje gramaticke javy, tak po roku a pol jej to uz nedavalo zmysel.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    E42: a co v těch kutezch 10 let děláš? A při pomalém tempu denně je každý kazyk za 3 roky hotový, ne?
    E42
    E42 --- ---
    MART1NKA: Mám teď koukám 3488 dní a jedu druhý jazyk, ale ten teprve tak rok, takže jen malou část z toho času. Kurzů mám samozřejmě otevřených spoustu, chviličku jsem zkoušel i jiné jazyky, ale skutečně dělám jen anglické kurzy španělštiny a němčiny.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    vy co mate tieto mega streaky, to uz jedete niekolky jazyk? ja teda mam zavislostnu povahu, takze to duolingo bud robim hodne, alebo vobec.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SHARKIE: :-]

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Vcera som to zase raz "rozbila". :) Videohovor mi to zaratalo par sekund po polnoci. V jednom ukole na pocty opakovani to je. V druhom na xp bola 0. Stejne tak splneny den som nemala, ani spusteny 3x bonus. Takze jedine, co sa mi zapocitalo do dnesneho dna je, ze som spravila 1 z 2 videohovorov. Esteze som to radsej pustila znova. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    :)

CROSS
    CROSS --- ---
    LORD_DE_SEIS: No já na to měl asi tak půl hoďky, ale pobavilo. A taky právě myslim, že za denní questy dneska po čtvrt hodině, ne 10 šutrů jako včera. :-]
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    CROSS: triple, dva denní quest, 15 minut firiend quest + jeden ranní + půlhodina za týdenní... to může byt i 1hodina 40 minut, kdyz budu uvažovat 5 minut na ty dva denní questy...otázka zní - kdo by to tak dlouho hrál :-D
    CROSS
    CROSS --- ---
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Dneska mi sova nadržuje a dostávám za questy +15 minut
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: Ony su teda obcas mluvici alebo psaci, ja sa snazim na to mluvit a prekladat to rovno z tej anglictiny a je to docela prisne.
    Na to, ze sa to tvari, ze to ma byt akoze A2.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: Já mám 39 a jsou tam složitější souvětí, ale zároveň takový, který jsou i v základní lekci, přijde mi
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: v nemcine tam su trochu komplikovanejsie prekladove suvetia na mojom levli (57).
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    To su tie kde ten ti ten pan v sportovom obleceni drzi palce
    TUILE
    TUILE --- ---
    QUANTI: aha :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam