• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MART1NKA: já se nepokouším tvrdit, že to je dobře, ale že to je z jejich strany viděno jako umělecký záměr, ne chyba
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BALAENA: Ja som lingvista, som zvykla sa ucit jazyky metodicky a tieto hracie metody mi nefunguju. Plus teda na mna je Duolingo strasne pomale a uci ma uplne random slovnu zasobu (kvoli zirafam). Na B1 je na konci lekcie vzdy flashcards test, ktory bol cely level uplne rovnaky, ani len nezmenili poradie karticiek, ja neviem no, fakt lepsie ako doomscrolling ale ze by ma to niekam posuvalo nemam pocit.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MART1NKA: Duolingo má nesmyslné věty schválně. Tvrdí, že ve větě "Žirafa má na hlavě bramborový salát" je stejná vazba jako "Tetička má na hlavě klobouk", ale protože je kuriózní, líp ti utkví. Cimrmanova úleková fixace.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Plus teda Babbel ma grammar guide, opakovacie cvicenia ktore sa daju kedykolvek vyvolat a posobi menej nahodne, nie su tam nezmyselne vety.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Mne uz sa bohuzial nemcina chyli ku koncu… B2 Duolingo nema.
    Skusila som trial Babel, ktore B2 ma.

Appka je menej prehladna ako Duolingo, ale je to ok

Neni to gamifikovane, nie su tam bodiky, sutaze, oblecky, challenge

Dalo ma to do spravneho levelu, narozdiel od Duolinga, to ma suplo do A2, i ked uprimne som na B1-2, je to preto, ze Duolingo tento level povazuje za posledny (co by som si tam ootom kupovala zejo) a tym padom mam nonstop vsetko spravne a sice to je fajn na zachod, ale moc som sa toho nenaucila. Ono teda mne trvalo cca 3 mesiace to cele dokoncit.

Babel ma omnoho lepsi posluch, neni to generovane text to speech, ale je tam nahrany native speaker ktory nema dokonalu hoch deutsch, co je problem, ktory dlhodobo mam, ze prosre nerozumiem ludom mimo severne Nemecko.

Babel je 2x drahsi
    SKORZENY
    SKORZENY --- ---
    SHARKIE: koncil som cca pred pol hodkou, vsetko slo
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Funguje vam duo? Tvrdi mi, ze mam vsetky lekce nedostupne a ukoly vsetky splnene, aj ked som to dnes nepustila.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Sova prostrednictvom medveda na mna drzo zautocila pri veceri :D

NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Anglická, dostala som tiež oznam.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LORD_DE_SEIS: Co to dělá té sově?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    E42: Ta ceska, alebo anglicka?
    E42
    E42 --- ---
    E42: A španělština je zase překopaná. Spousta dosud zlatých lekcí zlatá není a i nějaké nové lekce jsou na konci osmičky. O zábavu postaráno :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LORD_DE_SEIS: TVL! :-]
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Mám kdovíproč Crosse ve widgetu - jinak zdravím samozřejmě :-)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALESH: oni to mají nastavený na 24 hodin po poslední lekci.
    což je teda pak obzvlášť zábavný, když se stane a dokončím lekci v 0:01 a ono mi to pak vyhrožuje taky v 0:01, že přijdu o svůj streak :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ALESH: Jo, takhle tone-deaf korporátní komunikaci jsem ještě neviděl.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Jako je fakt nutny, aby mi Falstaff v nedeli v pul osmy rano psal, "Nenut me, abych si pro tebe dosel!" Jako vyhruzky to neni neco, co by me k cemukoli prinutilo - funguje to presne neopak.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    MART1NKA: ne, já jsem nolifer
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LORD_DE_SEIS: Robis aj nieco ine okrem duolinga?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    CROSS: vypadá to na odpočinkový týden :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam