• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ne, ja se snazim najit takove reseni, aby bylo mozne tuto problematiku vubec moderovat a pokud chce nekdo parkovat na obecnim, mel by za to platit, pokud chce nekdo projizdet mestem aniz by musel (tzn. objektivni potreba cesty za praci, you name it) tak by take mel prujezd zaplatit, je to stejne jako s MHD ta take neni zdarma. Tvoris emise, zvysujes prasnost, zabiras misto - prosim, ale zaplat, at kompenzujes.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Snazis se to lidem co nejvice zneprijemnit. To je podle me docela dobra definice "braneni".
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Takze pokuticka (dan) za to, ze si clovek dovoli mit auto. V pohode, s tim nemam nejmensi problem, jsme v souladu - co nejprujezdnejsi mesto, to znamena zrusit ty sikany, zvysit prujezdnou rychlost (aby bylo lepsi zivotni prostredi).
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ja nikoho nenavidim, prestan mi podsouvat tyto nesmysly. Nikomu nebranim at si uziva jak velky byt a auto uzna za vhodne.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: OK, kazdy den se naucim neco noveho. Kazdy ma nejake potreby prostoru, holt nekdo potrebuje ty 4 m2 navic na auto. Stejne, jako nekdo ma 300 metrovy byt a jinemu staci garsonka. Akorat to neni tak videt, tak je nemuzes nenavidet takhle primo.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ONDRAT: Jsi odvážný, takhle trpělivě diskutovat s Danýskem a Makrouškem. Jsi skutečný zen mistr :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Nerad se opakuji, ale za me jsou to emisni zony, myto a moderace dopravy v klidu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ne, doprava v klidu je odborny pojem zahrnujici parkovaci potreby.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: A cim bys to tedy chtel ridicum zneprijemnit?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Doprava v klidu je neco jako boj za mir. Chapu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: To nesouvisi s kolem, ale zivotnim prostredim, bezpecnosti a velkymi plosnymi naroky dopravy v klidu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Nerozumim otazce. Nicmene nechci, aby lide jezdili rychleji, ostatne k tomu slouzi dopravni predpisy. Myto nespojuji s rychlosti, ale primarne moznosti projet.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: A on ti nekdo zakazuje jezdit na kole?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Tak pokud me jejich zivotni styl nijak neomezuje v tom mem, byvalo by to bylo v poradku, ale tak to bohuzel neni.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Takze bys chtel, aby lide jezdili rychleji, ale aby si za tuto rychlost priplatili, chapu to spravne?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Praha na to je, jizda na kole je zde mozna, za me dokonce i prijemna.
    Jak uz jsem zde psal driv - pro me je hlavne tematem doprava v klidu, nicmene co se tyka dopravy silnicni, predevsim IAD, tak podporuji emisni zony, regulaci prujezdu mestem formou myta a moderaci dopravy v klidu. Co se tyka moderace dopravy na silnicich, tam skutecne zalezi co ktere opatreni prinese a kde jsou jeho benefity, k tomu jsme se ani v tebou zminenych pripadech na Praze zatim nedostali, ale rad si to od tebe jako rezidenta necham vysvetlit.
    KUHL
    KUHL --- ---
    MAKROUSEK: ta ohrada je/byla priserna. diky za odpoved.

ja teda nevim, ale kdo si opravdu mysli ze mit auto je nejaky znak bohatstvi? to by me zajimalo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: A cim tedy bys tu cestu autem chtel zneprijemnit, aby byla mene prijemna?

A jasne, sem tam jezdim na kole, ale ne v Praze, protoze na to Praha neni a nikdy nebude.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Netvrdim.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ja jsem to opatreni nevymyslel, ani ho neprosazuji a nedejboze podporuji, nejsem obcan Prahy 3. Jezdis na kole? Alespon nekdy?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Pokud je spravne, ze se tvori zacpy (coz tvrdis), primym dusledkem je horsi zivotni prostredi s vyssi koncentraci skodlivin.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam