• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OMNIHASH: Jsem fakt zvědavej jak to udělaj, vizualizace jsou jedna věc, ale když vidím co preferujou už teď při tý stavbě, tak ti nevím, nečekám že to moc omezej.. Aut je tam pořád jak nasráno, pěšky pomalu nepřejdeš na druhou stranu..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: dyt tam ty auta jsou!

Už se těšim až ta tramvaj bude projíždět demoškama...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LOPIK: vysledek ma vypadat takhle, i kdyz koukam, ze tak pulka parkovacich mist zustane:
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OMNIHASH: Tim bych si tak jistej nebyl, když to vidím, že se jim tam ty auta vejdou i teď když to mají kompletně rozkopaný..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: jo tak to že tramvaj vyžene auta jsem nevěděl

to potom asi jo, i když kdyby tam nebylo nic tak asi nejlepší
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: tak diky tyhle stavbe ubydou na vaclavaku ctyri pruhy pro auta, o moc lip to tam z mestotvornyho pohledu dopadnout nemohlo
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ALESH:
    ALESH:

Super, to bude perfektní prvek na tom Václaváku, náměstí pro 21. století :)

Možná by se tam mohl vejít ješětě trolejbus a malej heliport ne? Aby bylo přímý spojení z Dejvic...
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LOPIK: Prosím? Po délce Václaváku žádná tramvaj nejezdí, spojení s Vinohrady citelně chybí, budoucnost je v kolejové dopravě. Nevím kde shledáváš na současné podobě horní poloviny Václaváku dostatek městotvornosti, vždyť tam nic není.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALESH: Já si nemůžu pomoct, ale to Jansový tvrzení je po všech stranách totální blábol, nic proti tý tramvaji, ale tohle jsou argumenty jak noha
    1) Tramvaj tam nechybí, protože tam už jezdí
    2) Václavák je asi fakt to poslední místo v ČR, kde je třeba nějaký městotvornosti
    ALESH
    ALESH --- ---
    LOPIK: no ale dolejsek Vinohradske to potrabuje a zajisti to prave to spojeni s Vaclvakem. Vinohradske je prirozene pokracovani vaclavaku, ktrere prehradilo Muzeum (coz by tak nevadilo) a zabila magistrala. A to neni zadnej muj nazéor, to je nazor arcjitektu a urbanistu :)

Petra Jansová
    Aktualizováno 29. 1. 2019 10:21
    Po obnovení tramvajové linky na Václavském náměstí volají architekti a urbanisté již dlouho. A k jejich názoru se přiklonili i pražští radní, kteří tento návrh v pondělí schválili. "Totálním průšvihem Václaváku je chybějící tramvaj. Tramvaj má jednu zásadní úlohu, není totiž jen dopravním prostředkem, je městotvorná,"
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BESH: smenarny uz prakticky krachujou a umiraj hlady, 90% turistu plati kartama. Jediny, koho to furt drzi jsou amici, a ty ted budou radi, ze maj na najem, natoz na vylet do Evropy.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ALESH: Tak zrovna že by vršek Václavaku potřeboval vytvořit nové dopravní tepny nebo podpořit růst tržních oblastí to úplně nevím :-) Ale taky si myslím, že je to hlavně kvůli tomu přetížení.
    BESH
    BESH --- ---
    BESH: Odpoved je, tak akorat ne jeden trdelnik.
    BESH
    BESH --- ---
    PREDSEDA: Turisti nestihaji. Maji co delat se smutnym pocitanim toho, co jim zbylo po vymene penez ve smenarne.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PREDSEDA: nemusej..
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    HAR4NT: v pátek jsem potřeboval jet z IP na Hrad.

- Nastoupil jsem do dvaadvacítky.
    - Na Újezdě se z ní nečekaně stala dvanáctka a jela na opačnou stranu. Prý si mám počkat na další dvaadvacítku.
    - Přijela další 22 s cílem Bílá Hora. Hurá. Nastoupil jsem do ní.
    - Na Malostranské k mému překvapení nejela doleva na Chotkovu, ale přes most. Říkal jsem si aha, asi nějaká objížďka.
    - Na mostě se najednou uvnitř na svítícím transparentu místo Bílé Hory objevil směr Nádraží Hostivař.
    - Kouknul jsem se na boční transparenty a tam bylo, že vlak jede ze Střešovic a že další zastávka je "Konečná zastávka".
    - Radši jsem vystoupil, na tohle jsem fakt neměl nervy. Počkal jsem si u Právnické fakulty na třetí dvaadvacítku.
    - Ta mě oklikou přes Klárov už dovezla na Hrad.

Jako musím říct, že takovýhle bordel jsem asi ještě nezažil a to jsem pražák. Co musejí zažívat turisti???
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAMIRA: Uvolni pretizenym tratim, objizdna trat v pripade nehod a uzavirek, ale hlavne to, ze tramvaj je mestotvorny prvek.
    Trochu to napravi ten zlocin rozdeleni mesta magistralou.
    Ja jako clovek co tam bydli, se nemuzu dockat.

"Tramvajové linky mají významný vliv na rozvoj a vzhled města. Tramvajová doprava může například propojit různá městská centra, podpořit růst tržních oblastí, nebo vytvořit nové dopravní tepny, které ovlivní urbanistický rozvoj města"
    PEJR
    PEJR --- ---
    OMNIHASH: A potreba alternativni trasy, stejne jako ten novej most v podoli
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: pretizeni trati karlak-pavlak
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Už nad tim přemejšlim dlouho, zná někdo nějakej konkrétní důvod proč se cpe na václavák tramvaj? Píšou "lepší spojení povrchové dopravy" což je teda opravdu krásné vysvětlení.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    Mikyyyy?:))))
    Tramvaje se vracejí do nových kolejí na Malostranské. Objížďky čekají Plzeňskou - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-hlavni-mesto-praha-tramvaje-se-vraceji-do-novych-koleji-na-malostranske-objizdky-cekaji-plzenskou-40524944
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam