• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: tak asi jsou MPV na dodavkovym podvozku urceny jen pro zrzavy..:))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Tak nechces, aby to z tebe vytraslo dusi, auto ma byt pohodlny.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KUTAS: Jak pisu nize, rozhoduje podvozek. Staria je osobak. Dost by me v ni teda rozcilovalo zcela redundantni prostredni sedadlo vepredu misto odkladaci schranky.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: aha, sem netusil ze genuine MPV nesmi cheatovat a bejt na dodavkovym sasi;)) berlingo byl puvodne pickup okazale pohrdajici designem, krabice, a tipoval bych nakej citronovej osobackej podvozek..
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    HAR4NT: já měl chvíli Sharana a byl naprosto boží... pro rodinu se 3 dětmi to byl balzám balit to někam na cesty... s Kodiaqem jsem musel koupit box na střechu, kterej mě upřímně prostě prudí. Fakt mě mrzí, že se tyhle auta už neprodávaj... takže teď už sázím na to, že nejstarší dítě s náma přestává jezdit a do Kodiaqa + rakev se vlastně narvem.

PREDSEDA: ale to je právě už dodávka spíš, ne?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Spousta jako ze MPV jsou jen dodavky se sedadlama v nakladovym prostoru. Opravdovy MPV je postaveny na platforme pro osobaky, cimz si nejsem u Berlinga jist (ale mozna se pletu).
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SAMOUT: jo MPV imho dobrej koncept, strejc mel ford galaxy a bodoval ho vysoko, nakonec i ten c4picasso asi usel a docela se mi i libil, na vic modelu si ale takhle z hlavy nevzpomenu..
    nevytlacily ty mpv nakonec auta, jako je to novy berlingo? prijde mi to podobne vyuzitelny
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    SAMOUT: slovo, který hledáš, je Staria
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Slovo ktery hledas pro vicecrtnou rodinu je MPV, bohuzel uz v podstate vymrelej druh, coz je strasna skoda. Misto naseho S-Maxe si skoro nemame co koupit. Proc lidi kupujou SUV - jako me uz by se do normalniho osobaku lezt nechtelo, na vysoky auto si clovek hrozne snadno zvykne, je to obrovsky komfortni na na/vystupovani (dat na stresni nosic enduro mtb je uz vyrazne jina pisen...🤷‍♂️😀). Pri nastupovani do tatovy Fabie jsem mel pocit, ze lezu do zemljanky.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAR4NT: no vidim, ze to zanechalo nasledky i na tobe... :D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DANYSEK: je to nase rodinna tradice pri prvnim novorozeneckem koupani🤷‍♂️
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAR4NT: ale o tu mriz se minimalne potluce.... ale chapu, tobe pride cajk jebnout deckem o mriz kanalu :)
    RANO: estetika vozidel je dost subjektivni.... to rovnou muzeme vest debaty i o tom, ktera zenska je hezka a ktera oskliva :D A at se aspon trosku drzime tematu, ne zrovna esteticka jsou i nektera dopravni opatreni, pocinaje city-bloky, ci ruzne sloupko-lesy... :D K estetickemu reseni maji daleko i ruzna rozsireni zastavek... kdy se to tam "nejak najebe", protoze resit to poradne znamena mit stavebni povoleni a to samozrejme na tu upravu nikdo resit nechce.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    RANO: mkay, ale nejdriv posli foto, na cleny komise jsou take kladeny vysoke esteticke naroky. vim to, jakozto jeji prezident jsem ty naroky dle obrazu sveho sepisoval.

DANYSEK: no boze no, tak ho pak zas seberes, mrizi od kanalu nepropadne
    RANO
    RANO --- ---
    Bych ještě neopomínal ten estetický rozměr. Nabízím se, že mohu být v komisi na posuzování, která auta jsou přespříliš mohutná/ošklivá.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAR4NT: to vis, problem jakekoliv regulace je vzdy vymyslet spravne definice... :-) SUV je predevsim marketingovy buzzword a definice k buzzwordum se dela tezko... pokud nechces s vanickou vylejt i dite :-)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DANYSEK: to uz asi nemam potrebu resit, me ambice konci u definice SUV, ktera Te uspokoji a nejspis s ni budu mit jeste dost prace, ale to neva, miluji vyzvy typu uspokojit (neeroticke) rozmary cisare a podobne
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAR4NT: jasne, a i bezna oktavka blokuje vyhled z korvety.... :D twl, jestli nekdo neumi ridit, tak at za volant neleze... s temahle vymluvama jdi vis kam :-) vyhled "skrz" ti stejnym zpusobem zkomplikuje treba i blbej ale naprosto legalni polep na zadnim okne...
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    DANYSEK: imho je v takovym pripade to auto pak pouzivany jakozto ekvivalent kombiku vyssi stredni a vejs a ta vizualni robustnost tomu dodava ne uplne racionalni pocit bezpeci navic. tri deti bych radsi vozil autem s nizsim tezistem a nizsi nastupni hranou..
    jasne pantata ma z suv lepci vyhled, ale nemalymu poctu ostatnich ú es es ho komplikuje a je mu to burt.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OMNIHASH: vyska te netankuje, sirka tech takzvanych SUV prohanejich se na nasich ulicich ne nijak moc nelisi od sirky beznych aut... narozdil od skutecnych americkych SUV... tak kde ze je problem? :D

Regulace parkovaciho stani na zaklade vysky... je sice zajimava myslenka, ale obavam se ze v praxi to dopadne stejne jako s parkovanim na chodnikach - mestaci to nebudou resit, pro dopravaky to bude podradna prace... :) Skutecny problem s parkovanim po Praze tkvi primarne v tom, ze ne nezvlada ani vymahat existujici regulace a oprena o vcelku jednoducha pravidla... a to vyresi regulace nova s komplikovanejsimi pravidly? :D Uz to nehul... a bez si udelat exkurzi k nejaky skole po ranu, kdyz tam mamataxiky navazej smrady - kdy ty mamataxiky na hulvata parkuji na chodniku za primeho dohledu mestaku a nedeje se vubec nic... protoze mestak ma svuj "ukol" zastavovat provoz na prechodu a na nic vic uz nema bunky :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANYSEK: mě nijak výška aut netankuje, maximálně bych je omezil na posledním místě před křižovatkou kvůli výhledu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam