Cus, prichazim s velmi castym dotazem... reseni mail-serveru. = )
Jde mi o reseni par mailovych schranek a aiasů na několika vlastních doménách - rodinné řešení, nic velkýho. Ale protože to dělám pro sebe a rodinu která chce hlavně "aby to fungovalo" a je absolutně irelevantní jestli to bude FOSS, google nebo cokoliv, v případě že začnou mizet maily mne stihne Hněv. = )
Donedávna sem měl self-hosted minimalistický postfix, který jenom forwardoval maily do schránek u "klasických" providerů, ale gmail speciálně postupně začal tyhle forwardy zahazovat.. A já nemám úplně kapacitu ani chuť se s tím nadále prát. = /
Vím že existuje hromada řešení (protonmail, zoho, start-mail apod).. ale zadne mi uplne nevyhovuje ve vsem, prekvapive..
Muj ideal je hostovany mailserver ktery funguje out of the box s nejakym zakladin supportem a zarukama (IPcko nespadne na spamlist, pomuzou/zaridi DKIM/SPF/ARC/apod...), dostanu ssh pristup (např pro spravu sieve filtrů), nějaký základní webGUI (ano, bude to roundcube, žejo), SMTP+IMAP a zadnej bullshit okolo.. něco jako rsync.net pro backupy.. = )
Našel sem
https://www.vas-hosting.cz/mailserver což by snad mohlo bejt to co chci, ale moc se mi nelíbí že to nabízejí jako řešení pro mailing - bojim se těch spamfiltrů.. V pátek sem jim volal, zvedl to nějaký junior co nic moc nevěděl tak sme se dohodli na dotazy po mailu a zatím bez odpovědi..
Máte někdo s nima zkušenosti? Nebo neznáte nějakou jinou podobnou službu?