Nevim jak a proč, ale víkend jsem si zpříjemni do-release-upgrade z 22.04 na 24.04 bo jaky to ma dnes číslo. Od verze tuším 18 nebyl problém, ale v neděli se problém stal. KOmpletně celý thermals šly do kopru, CPU teplota na 95°C, vetrak naplno, dokonce jsem zkusil aj undervolt, ale ten to upravil na lepsich 74°C. Zazalohoval par konfigu, nastesti vetsina veci byla docker-compose a zkusil ten slavnej Proxmox. Sice mi bude chvili trvat nez pochopim plne obsluhu LXC kontejneru, ale decka, tam se da zalohovat odlejvanim na NFS storage co je nekde v siti nebo na Proxmox Backup Server co je nekde jinde v infrastrukture; tohle meli dat hned do popisku a ne ze to je neco jako ESXi. Pro ty, kdo se nachazeji v podobne situaci, tedy tesne pred relase upgrade ubuntu serveru, kterej muze skoncit spatne, tak hlasim, ze me Proxmox mile prekvapil.
Nemam ambic tam provozvat VM, bohate postaci LXC kontjnery, ale moznost VM je bonus.
Mival jsem dlooouhej docker compose co provozovat nekolik sluzeb v VPN tunelu co zprostredkovaval gluetun, to je zpet, jen se ptam, zda neni nejaka lepsi metoda jak zajistit VPN z jednoho LXC kontenetu pro jine LXC kontejnery. Rekname jeden, co by slouzil jen jako proxy pro dalsich X vybranych (zatim jsem neobjevil, kde se to v prostredi proxmox nastavuje)
Teplota v normalu, ale hlavne... mam zalohy vcetna dat odlita na NAS!
A jak jste travili nedeli vy? :)