• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHILDRENOFKARMALoučení s ULOŽ.TO
    BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    SHEALA: Na ulož.to byla šílená halda skript, učebnic a dokonce i vědecká díla, která občas neznali ani konzultanti prací; ;)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRETONEC: kdyby to´pro studijní účely bylo fakt pro studijní účely, jakože citovat do diplomky, tak přivázat konzultanta do sklepa a mučit ho, odkud nevydá obsah do vědecké práce nutný.
    WADER23
    WADER23 --- ---
    BRETONEC: Spíše půjčovny externích disků, at jdeme s dobou, disky jsou levné, na jeden se vejdou třeba všechny československé filmy v ulož.to kvalitě, na druhý treba všechny animaky pro děti od..do let, a tak. At tam nemusíme chodit moc často. Doma si disk z půjčovny "shledneme", mrk, mrk, a druhý den můžeme vrátit, další návštěva až dětí povyrostou...
    YOPIE
    YOPIE --- ---
    PAN_UZIVATEL: Dobrý pokus důstojníku
    BRETONEC
    BRETONEC --- ---
    Nastal asi opět čas zakládat si půjčovny vhs, cd a dvd, jako za starých offline časů. Něco snad půjde nadále půjčit v knihovně. Každopádně materiály pro studijní účely, ze kterých žila velká část studentů, jsou fuč a ne všechno se dá v knihovně sehnat.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Tak jak to nyni vypada? Bude podobna platforma, a nebo nejaka tajne pristupna? Jelikoz nemam ani poneti, jak sehnat urcite polozky, tituly ap.
    HERMAION
    HERMAION --- ---
    WADER23: Data se mazat nebudou, proste zustanou pristupna danemu uzivateli a nebudou sdilena.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    E2E4: z ivysilani to ale casto mizi "z licencnich duvodu" a uz to nejde prehrat
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MORTY: dost je toho na iVysílání / déčku, taky YouTube.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    MORTY: jdi se podivat, kolik tam bude o pulnoci Sveraku ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LOPIK: tak kamos tam kolem 2010 pracoval. prodluzovali si lhuty o odstraneni kvuli pravum na maximum, aby pak ten zadanej kontent nahodili znovu. myslim, ze zrovna u uloz.to je hranice mezi provozovatelem a sdilejicim uzivatelem dost neostra.
    WADER23
    WADER23 --- ---
    A co bude se všemi těmi daty? Předpokládám, že provozovatelům se nebude chtít jejich celoživotní dílo jen tak smazat (jako doopravdy smazat). Je šance, že to časem někde vyplave v jiné podobě? Třeba na nějaké doméně Zimbabwe, na nějakém jiném formátu než "www" ?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ZBYNEK: Asi těch příjmu neměli pořád dost, protože to akorát zavřeli.. Je to velká smůla, ale u warez to takhle chodí - nefunguje to donekonečna.

    Já pirátím odjakživa, z ulozto sem taky něco tahal, ale dělat z nich nějaký dobrodince spasitele kultury je přehnaný - na férovku si nechali platit za warez a je zázrak, že jim to tak dlouho vůbec fungovalo..

    Třeba se lidi naučí zase sharovat, díky podobným vykukům P2P nikoho nezajímá a když pak zavřou krám, tak se budeme divit?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    já když to čtu, na fond národního dědictví a výjimku z reagulace by to nebylo?
    MORTY
    MORTY --- ---
    Otázkou je kde to budeme shánět teď. Každý si nemůže dovolit dítěti koupit DVD krtečka od zlodějské ČT nebo koupit Vivaldiho dědovi (byť na to práva již nikdo nemá) a el. knihy babičce, která jich měsíčně zdolá pět. Máte nápady? Ano nová hudba (převážně příšerné sra...) si člověk pustí z placeného Spotify, ale na Netflixu nebo Disney+ neseženu České němé filmy, staré PC hry ani studentské filmy, které nikde a možná nikdy nebudou. Máte nějaký nápad jak tohle šérovat nebo někde vyhledávat? Já třeba Spotify mám, ale k tomu jsem vždy chtěl mít paralelně mp3 s tou samou hudbou. Prostě co je doma to se počítá. Až vypnou ty internety. :-) A teď jsem za to docela rád, že sem tam nějaký film či seriál, který nikde nejde pronajmout či zakoupit v archivu zbyl a nesmazal jsem jej. Ale tu a tam bude potřeba či jen touha po dalším obsahu. Nějaký pěkný dokument, prográmek, který je jednoúčelově použit pro nekomerční účel třeba pro obnovu dat a tak... Sám jsem autor, ale tohle bych nikomu neudělal. Normálně z toho mám depresi a to nejsem žádný stahovač a pirát. Prostě tu a tam párkrát ročně jsem něco stáhl, ale myslím, že v dani, kterou platím za nosiče a média jsem to bohatě uhradil těm zmetkům z OSA a spol.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGON: marvelu/disney muselo byt uloz.to ukradene, nejvetsi skodu udelali ti co sdileli ceske filmy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VANEK: tak tak
    VANEK
    VANEK --- ---
    DRAGON: No a ochota firmy s nimi nic nedělat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZBYNEK: to nemeni nic na tom, ze to zabili tito uzivatele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam