AXTHEB: To je spis problem nas muzu obecne, nejenom co se tyce psychickejch problemu, ale treba zdravotnich vubec. Jak casto chodis na preventivni prohlidky? Ja podle typu prohlidky jednou za sest mesicu az jednou za dva roky;-)
Nicmene, ta tvoje mirne nudne stereotypicka vypoved nezohlednuje, ze je mozny oboji: mit k zivotu aktivni nastaveni a snazit se stavet k problemum celem, a teprve kdyz je jasny ze to jinak nejde (treba u tech tezkejch diagnoz) si tu pomoc jit hledat. Ona je to trochu funkce zavisla na inteligenci, protoze inteligentni clovek nema i jinak problem si na neco co sam nezvlada nebo co nekdo jinej zvladne mnohem lip najmout nekoho kdo mu s tim pomuze, jenom hlupak si mysli ze vsechno musi udelat sam.
Me osobne na tom celym pobavilo i to, ze ty levicovy zensky ktery tvorej hlavni klientelu tech modnich diagnoz (udajne si primo chodej s pranim, jakou diagnozu jim ma psychoterapeut vystavit) nakonec ale nepusobej tak, ze by clovek mel pocit ze jsou na tom diky ty odborny pomoci psychicky lip nez my zapskly pravicaci.
Ja nejsem odbornik a sleduju to tema spis z vseobecny zvedavosti, ale mohl bych ted vyjmenovat padesat lidi ktery z okoli znam a vsichni by tomuhle schematu odpovidali: pravicovi kamaradi jsou naprosto uvolneny a v pohode - castecne i presto ze jsou konfrontovany s opravdovejma problemama - a levicovy zensky jsou uplne gaga i pres terapie nekolikrat tejdne. Zajimavy, neni liz pravda?