ja ziju prevazne az na vyjimky spis takovej nespolecenskej zivot, nejaky kontakty s kamaradama a znamejma mam, ale vetsinu z nich jsem uz roky nepotkal, proste mi to nejak neschazi. O to vic jsem byl prekvapenej, kdyz mi vcera hned tri moje bejvaly hodne dobry znamy z ceska poslaly zpravy s dotazem, jestli jsem nahodou nesedel v tom autobuse kterej zapalil ten cvok. Jakoby nevedely, ze ja autobusem nejezdim, ale na druhou stranu to chapu: clovek si rika, co kdyby. Kdyz shorela la Constelation v Montane, tak jsem taky cekal dost napjate na to az mi deti odpovedej na novorocni prani, o to vic ze komiliton myho syna ma v CM chalet a byla to pro nej jedna z realnejch moznosti jak travit silvestra.
Coz me privedlo k zamysleni o tom, jak travime cas svyho zivota. S vetsinou z tech nekolika set modelek ktery jsem kdysi fotil nemam dnes zadnej kontakt, proste jsou v mym telefonu. Presto je obcas na facebooku vidam, dozvim se ze maj dite, kone nebo manzela a pokazdy me potesi, ze se jim vede dobre. Coz ony nevedi, protoze jim to nikam nepisu a kontakty neudrzuju. Ale predstavuju si, ze je to takova neviditelna forma energie, asi jako podhoubi ktery v lesni pude spojuje cely hektary rostlin. Je to takova schrödingerova socializace: clovek ma nekolik set znamejch se kterejma muze kdykoli neco podniknout, a zaroven je vlastne nema.