SALVATOR: dnes to samé, volal mi týpek z KB, že má pro mne tu kartu. A protože jsem u nich nikdy nic neměl, tak se ptám jakou. Tak se ujistil, jestli jsem DRABIcz a nadiktoval mou přesnou adresu. Tak říkám, že jo, ale o žádném úvěru na 600 tisíc nevím. Tak údajně někdo šel a na můj OP si zažádal o úvěr, tak jestli jsem v blízké době nepřišel o OP. Tak sem se ho zeptal, jestli na základě té OP ověřili i podobu, protože mám výrazně znetvořený obličej, toho si určitě všimli. On že to prý sedělo, tak jsem samozřejmě znejistěl, a říkám, ať tu kartu teda podle směrnice ČNB pošlou na adresu. Týpek něco blekotal protože tuhle reakci asi nečekal, nicméně jsem zavěsil. Číslo prohnal Googlem (bez historie) a obratem volal na PČR, kde mne uklidnili, že jsem se nedostal přes jejich první krok, dále mi říkal, že hospodářská kriminálka tyhle případy aktuálně tento týden řeší ve velkém ale rozhodně nikdy ČNB nevolá lidem. ČNB komunikuje s bankami, ne jejich klienty, takže to píšu spíš pro ostatní, bankéř ČNB je redflag!
Sepsali jsme to pro případ, kdyby někdo fakt ten úvěr získal, ale on si nechtěl ověřit číslo OP a já mu jen potvrdil svou adresu. Zpětně mi vlastně neřekl o nic víc, než je v obchodním rejstříku.
Dávejte si na tyhle hovory pozor, nic neposílejte, neskakejte na jejich hru a hlavně ČNB bankéř by vám nevolal.