• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Stáhla jsem ze silnice uhánějícího psa, co se chtěl nechat přejet autobusem, kterým jsem měla odjet. Neodjela jsem, držela jsem psa a zavolala Axovi, jestli může přinést z domova vodítko; vzal psa na obecní úřad a mně zavolal taxi; sotva jsem to dala do únětické skupiny, vlezla jsem do roztocké, jako první se mi zobrazil příspěvek majitelky a už si pro Zuzanu jede a já se s ní můžu zítra přijet pomazlit, juhů! Se Zuzanou, ne s majitelkou. Dnes je dobrý den. Tohle jsem potřebovala. Potřebuju dělat svět lepším. Aspoň malinko, aspoň místy. One lost soul at a time. <3

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: :D
    Náš profesor perštiny kdysi jako první jazyk začal studovat elfí jazyky od Tolkiena... No a potom ho to odvedlo k perštině, tádžičtině a dalším íránským jazykům... Takže hm no. Konec jazykového okénka :))
    Ps: Nebudeme všichni překvapení, že Tolkien si do Pána prstenů nacpal i z velké části starobylou perskou a stredoasijskou mytologii... Včetně samotných prstenů moci, hory osudu, etc.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KURE: Když si ho dáš s piccolem a kečupem, určitě někomu vybouchne hlava.
    KURE
    KURE --- ---
    Tohle: GRANTORINO

:D seriozní jazykovědnej rozbor mordorštiny
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SAMOUT: chápu kam míříš, ale ono není Nazgûl jako Nazgul...

Neboli to jméno je nazgul=nazgol.. Gol je květina.
    "Derived from Persian ناز (naz) meaning "delight, comfort" and گل (gol) meaning "flower, rose"."

Jenže gûl je přízrak.
    Nazgûlové (Černá řeč Mordoru: názg prsten, gûl přízrak

Ale chápu, taky jsem hnidopich :)
    KURE
    KURE --- ---
    PREKOTKA:
    SALVATOR: já to asi nechápu. co je špatně na hroznové víno?
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    SALVATOR: tohle mě nerozhodí. Ale je fakt, že kdyby se takových hnidopichů za den nastřádalo víc, tak každý další riskuje, že se na něj usmívat nebudu :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    PREKOTKA: Míra hnidopišství některejch lidí fakt dokáže pobavit. Ale k nasrání je často jen krůček.
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    Hmmm, hroznové víno…
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Oblekl jsem si novy levisky a vyrazil do mesta a kamarad na me, jestli jsem je ukradl nebo koupil. Zapomneli z nich v obchode sundat ochranny prvek na zadni kapse a ja si toho nevsiml. ;o)
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Dnešní pošta.

RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Dnešní odpoledne a večer, hudba a světlo a chilli a skořice a anýz…
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Mám velkou radost, že mi po letech konečně visí tahle překrásná toaletka!

KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Jsem se nechala prekecat, jela na místo kde jsem to neznala a byl z toho fakt super den.. snad to ještě letos zopakujeme..
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    ENDER: existují, ale je jich cca. 0,01%
    (chtěl jsem napsat promile, ale není v nabídce)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ENDER: co jsem vyčetla z IG profilu, tak jezdi dva. Nenormální řidič a Machal Busak.

Je to asi nějaký nový trend, protože posledně jsem takhle potkala taxikare, ktery mel vzadu přípravene drobné občerstvení a pití. Po par prohozeni slov z nej vypadlo, že jezdí teprve par měsíců, tak ještě nebyl z lidi znechucen a snažil se pro ne udělat něco navíc :)
    ENDER
    ENDER --- ---
    MICHELLEDANIELS: Tomu neverim! To bude nejaka AI manipulace. Friendly ridici MHD imho neexistuji!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Nazgul je zenske jmeno popularni zejmena v Kazachstanu a Kyrgyzstanu, znamena skromna/nezna kvetina 😀
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam