• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KOPRETKA: tak se mi objevila za dveřmi vrácena taška s miskou od polévky a k tomu flaška vína... Ách jo Pavle, proč mi to děláš.. nemůžeš si ode mne něco vzít jen tak... Víno radost udělalo, ale ten pocit co mne hřál, jaksi zmizel..
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Rano jsem/jsme udelaly tri testa na pernicky, pripravila stul na zitrejsi zdobeni, uklidila, uvarila obed a po obede jsem se vydala ucit Anezku jezdit na kole. A ze ji to slo! Krome teda jedny nestihnuty pracky a vykramovanych hracek v pokojicku jsem na sebe hrda, ze sem tu mamatata funkci dneska docela zvladla.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NELLAS: ja taky:)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: To si vyřiď s ní ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: V tom případě bych tu Martincinu fotku chtěla taky vidět :D
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    NELLAS: takze jako mlade predatora?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MART1NKA: Potvrzuju.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Musela jsem zagooglit!

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MART1NKA: Prosimtě uka, to fakt musím vidět.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Nasla som rodinne foto z bratovho maturitaku 2007 a vyzeram tam jak Britney Spears v tej dobe.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Dospělí lidé ostentativně nechápou, co jiné lidi baví na XYZ, díl 353.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BLOWUP: podle me dospeli si lego nekupujou protoze je to krasnej a hodnotnej artefakt na policku. Lidi si kupujou nostalgii a splnenej detskej sen. A pak taky neco, co muzou sami "vyrobit", i kdyz nemaj dilnu, prostory, talent nebo odhodlani. Neni to uplne zadarmo ale na druhou stranu to za dva vecery postavi kazdej a jde prave o ten proces. Je to troubici jelen kteryho si uplacal sam.

Ja zadnej moderni lego set nemam - zajimala by me jen letadla a ty jsou obecne u lega mizerny. Maj model Concordu a ten je teda dost serednej (coz teda dle meho nazoru je i predloha:). Ale jako dite jsem mel lega tuny, byla to jedina hracka kterou jsem chtel. Neustale jsem vymejslel novy a novy veci a ty stary rozebiral, samozrejme v dobe kdy uz to bylo vsechno z presnejch setu. Fascinovala me hlavne technika - zjistil jsem treba, ze je potreba neco jako diferencial, jak funguje pneumatickej pist, elektromotor, vymejslel jsem vlacky ktery kourily (odporovej drat v hadru glycerinem, sen kazdyho rodice samozrejme). Architektura me nikdy nezajimala, v podstate sem si jako dite myslel, ze stavet domecky je pro holky (pac to bavilo sestrenku).

Tim chci rict - ten uspech a popularita lega je v tom navratu do detstvi, kterej ve forme lega vlastne dost levnej a nezabere moc casu. Ne v tom ze je to krasnej a unikatni objekt na policku
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ALEXIS: zajimavy, kdybych byl namyslenej, tak bych si ted mohl myslet ze existuji kvuli me.

Pred zhruba 16 lety, kdy to bylo aktualni pro moje deti, totiz neexistovaly. Moje deti samozrejme dostavaly krabice s nejakym „tematem“ ktery potom postavily a dal uz je to - po nekolika pokusech z toho postavit neco jinyho - nezajimalo. Problem veskerejch stavebnic je totiz ten, ze cim vic specifickejch druhu dilku, tim mene flexibilni je celek. Sice z toho jde postavit treba cool vesmirna lod, ale kdyz chces neco jinyho, zjistis ze od kazdyho dilku jich mas prilis malo na to aby sly nejak smysluplne pouzit. Naopak, klasicky cviceni na architekture je, ze smis vymyslet jeden trirozmernej objekt a potom z libovolnyho poctu tech samych objektu neco postavit. Anyway.
    U stavebnice ktera ma byt vsestranna potrebujes velkej pocet od malyho poctu druhu dilku. U stavebnice ktera ma mit za cil perfektni vysledek potrebujes naopak presne definovanej pocet exaktnich dilu ktery pasujou presne na to jedno misto kam patrej, prikladem jsou treba plastikovy modely kterejch muj syn postavil desitky, nebo elektricky auta na brushless pohon kde se vicemene stavi to auto se vsim vsudy jako u opravdickyho auta (A potom jezdi podobne rychle).

Tehdy jsem se zacal pidit po tech kyblech identickejch dilku, a tehdy neexistovaly. Potvrdilo mi to tehdy firemni ustredi v Dansku, a doporucili mi abych pouzil jejich appku na internetu kde se dalo virtualne cokoli postavit a potom z pouzitejch dilku nechat udelat balicek a koupit je doopravdy. Takze teoreticky slo i objednat dva tisice bilejch kostek s osmi nopama, jak jsem si to pral. V mym pripade uz k tomu nedoslo, deti se zacaly venovat jinejm vecem a ty lega co jsme meli jsme nekomu darovali. Mozna ale, ze moje tehdejsi komunikace s jejich zakaznickym servisem kdy jsem jim to cely zhruba timhle zpusobem vysvetloval prispela k tomu, ze to nyni opet koupit jde.

Coz ovsem nic nemeni na tom, ze koupit si vesmirnou lod ze starwars z lega a vystavit si ji na policce pro moji perspektivu predstavuje neco jako ekvivalent troubicich jelenu a hackovanejch decek.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Reakce na fb po včerejší Všechnopárty. Směju se ještě teď, teda hlavně Slovákům tam hejtujícím :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KURE
    KURE --- ---
    playlist na youtrubce
    Lofi Beats in a Mystical Mountain | Perfect for Relaxing, Studying & Unwinding
    https://www.youtube.com/watch?v=Ap6IFthM5Zc
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    NELLAS: Určitě může navádět! :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Spíš JND? Limeta asi úplně neřídí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam