• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    KURE:
    nebo dve zachodovy misy vedle sebe
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KURE: to sem přesně k tomu chtěl napsat! pak sem si pomyslel, že vzhledem k diskuzi o dentální hygieně ve vedlejším klubu s Nutellou, to nebudu tak tlačit :D
    KURE
    KURE --- ---
    DRAGON: mě to spíš přijde jako mít společnej kartáček na zuby.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PIKKMA: Well, I have no comment on that :D
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    Kdybys žil v celibátu jako já, neměl bys tyhle problémy!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Abych na tebe navázal, společnej profil na facebooku, to je jako být na dovolené s partou Němců :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PIKKMA: mně je z toho prostě divno, tak si představuju :))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Chtej po me pridat do map nejakej kopec, tak pisu na nase oddeleni co resi definice prostoru a obecne geo veci, ze po nich chci souradnice a vejsku. Poslali mi odkaz na wiki. Well played
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    DRAGON: to všechno ty poznáš z fotografie? :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Kolem myho domu se pohybujou zvirata. Srnci, jezevci, lasicky a kuny, spousta kocek, psi, litaj tu dravi ptaci, na louce mi chodej kravy a slepice. V posledni dobe vidam na kamerach pres den hopkovat hnedyho kralika kterej utekl sousedce, a v noci vidim jak tam cmucha liska. Ten kralik se rozhodl pro zivot badass outlaw, podle motta live fast and free and die young. Kazdej novej den kdy ho vidim nam s pritelkyni dela radost. Run, rabbit, run! :)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    Právě sem cestou do krámu dal přednost holubovi na přechodu. Normálně stál na krajnici, rozhlíd se a začal si to trajdat po přechodu klidným krokem. Toho nešlo nepustit, ukázněnějšího chodce sem už dlouho neviděl :)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Čtyřikrát jsem se střetla se zaujatým pohledem hezkého cizího muže v tramvaji. Možná byl jenom zmatený nebo vyděšený, ale já jsem se rozhodla, že jsem se mu v tom dirndlu přes síťované triko, kabátku s jeleny a veverkami a buřince líbila. Jsem děsně krásná!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SITH: Dobré ráno, miláčku.
    Dobré ráno i tobě, miláčku.
    Dnes jsem vstal dřív, abych stihl při rozbřesku pilátes, miláčku.
    To je krása, miláčku.
    Napsala nám tvoje maminka na facebook, prý chce přijet na víkend, miláčku.
    To je skvělé, miláčku.
    Jdu se osprchovat a pak nám udělám snídani, miláčku.

Lojza brousí pět let svojí trenérku na pilátes, Katka šuká se svym nadřízeným :)
    SITH
    SITH --- ---
    DRAGON: cringe level 9000
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Nevím proč, vždycky když narazím na společný účty na fcb, tak mě to rozesměje, mam z toho trochu americkej The Office vibes :)

EZOUN
    EZOUN --- ---
    THAIGRR: Ve skutecnosti Sir Joseph Goebbels
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    EZOUN: Je to patizon nebo sir joseph?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    EZOUN: Máma říkala, že ve spacáku ven chodit nemám.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    EZOUN: To je Jiří Paroubek?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Vědci z Ústavu biologie obratlovců AV ČR odchytili na konci února ve vojenském újezdu Hradiště v Doupovských horách historicky prvního samce kočky divoké na území ČR. Dostal jméno Matěj. Po uspání mu odborníci nasadili telemetrický obojek a kolem jedenácté večer z místa odchytu sám odběhl zpět do volné přírody. Zoologové tak budou mít šanci sledovat pohyb kriticky ohroženého druhu savce. Zároveň žádají veřejnost o pomoc při monitoringu.
    Monitoring výskytu těchto téměř nepolapitelných kočkovitých šelem, které se navíc vzhledem podobají domácím mourkům, je velice obtížný. Navíc se oba druhy, kočka divoká i kočka domácí, mohou vzájemně křížit, což ještě více stěžuje jejich druhovou identifikaci. „Podrobný monitoring pomocí fotopastí a chlupových pastí, které slouží ke sběru genetického materiálu (chlupů obsahujících DNA), je jedinou možností, jak odhalit podíl hybridních jedinců a také zjistit početnost kočky divoké u nás,“ říká Jarmila Krojerová. (Ano, ta hrubka mě tam poněkud vytáčí!)

Vědci v Doupovských horách odchytili historicky prvního samce kočky divoké. Jeho další pohyb bude sledovat telemetrický obojek - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/vedci-v-doupovskych-horach-odchytili-historicky-prvniho-samce-kocky-divoke.jeho-dalsi-pohyb-bude-sledovat-telemetricky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam