• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    Starsi dil Ano sefe!

Takze majitel restaurace, kterej nic nevi o gastru, pozadal vas dva, ktery taky nic nevite o gastru o pomoc :)) super 😁

Zdenda je 🤴
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    FRK_R23: To bys mi sebral příležitost "hřešit" ;)
    KURE
    KURE --- ---
    FRK_R23: jsi influencer :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Vyndal jsem si z mycky plny prave umyteho nadobi svuj oblibeny hrnicek na kafe, uvaril do nej to kafe, vypil ho, dal jej bezmyslenkovite do mycky a protoze byla plna, zapnul jsem ji.

Demence nebo dekadence?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OMG tyvole, vědět co spustím, tak jsem radši držel hubu :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    STARE_CASY: koncept hřířu je čistě náboženská záležitost, chápu snahu tuhle dogmatickou berličku která tisíce let zotročovala lidstvo rozmíchat a zrelativizovat starym dobrym wahaboutismem, ale jsme v roce 2025, už to není žádná sranda ;)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    STARE_CASY: Což nemění nic na tom, že je to implicitně vyděračské označení snažící se vyvolat předsudečnou averzi okolí a preventivní (a často iracionální) pocit viny dotčené osoby.
    "Ubližovat je špatné" ("ahimsa paramó dharma") je princip. Lze z toho odvozovat žádaný způsob jednání.
    "Hřích" je nespojitá blbost pro nepřemýšlející fanatiky.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    LODBROG: jen tak na okraj - koncept hříchu je úplně všude. Je úplně jedno, jestli to je vina vůči bohu (typicky abrahámovská náboženství, ale zná to taky zoroastrianismus nebo sikhismus), vůči karmě (budhismus/hinduismus), nebo tabu/rituální nečistota (šintó nebo koncept miasma ve starověkém Řecku). Všude je nějaká definice morální čistoty a přestupků proti tomu.

A ani sekulární, ryze ateistická společnost (je-li vůbec taková) není oproštěna od konceptu morálního provinění (chápáno jako porušení společenských pravidel či zvyků). To fakt není vynález semitských náboženství.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    FRK_R23: Možná, ale nevím co s tím mám společného já.
    Hřích je (za mě nesmyslný) vynález semitských náboženství
    (nejspíš pro srovnání nekulturních nepřizpůsobivých do latě bez dlouhého vysvětlování)
    a já na na takové věci moc nevěřím - ať si židi/katolíci/muslimové věří čemu chtějí, ale pokud možno potichu.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ANCALIME: Z toho by Pavel Zedníček uchcával štěstím.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LODBROG: Závist je hřích :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    FRK_R23: záááávist....
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PREKOTKA: i z hejtu jde uprist socialni sit, nejhorsi mezilidska interakce je zadna:)
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Fakt jo? Jsem na uplny kokoty zatim postrehla jen hate :):
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    PREKOTKA: Náhodou je tady i pár úplných kokotů, kteří jsou tu přijímáni ve své jedinečnosti. :)
    RBIKER
    RBIKER --- ---
    Včerejší pokec s klukama s bývalé práce. Dneska už to nejsou šéfové a kámoši a je to moc fajn
    ANCALIME
    ANCALIME --- ---
    Archeologický průzkum zděděného kabinetu. Nemáte někdo po ruce šikovného studentíka? Vymýšlet k tomu úlohy by byla docela hezká zábava na diplomku.

PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Na Nyxu me bavi to, ze tady kazdej muze byt sam sebou. Pokud teda neni uplnej kokot. Kazdej je tu prijiman ve svoji jedinecnosti. Mam to tu rada.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Amsterdam is building tiny staircases to help cats exit its canals | The Independent
    https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice/amsterdam-cat-staircases-canals-b2800234.html?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam