• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    DRAGON: Lidmi.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    FINSON: PETA naozaj nie je dobrý zdroj.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FINSON: hm, to je smutny cteni :( kdyz sem byl na zelandu, vsiml sem si, ze Zelandani si 1) vubec nevazili te krasne prirody, co tam maji (90% lidi mi rikalo ze by z ty diry chtelo vypadnout do Londyna, Nemecka, Ameriky, Californie..) a 2) taky sem si vsim, jak s ovcema hazou na pickupy, bijou kravy atd. To je to, co sem psal o tom kdyz je konkretni chovatel kreten. Ja se jen obavam, ze krome nejakych organic farm v Evrope, se takovy veci budou dit vsude, Asie, Amerika, atd. Ja svoje merino kupuju v Rakousku, tam mi prijde, ze jsou slušní a vazi si svych chovu s respektem.
    No tos me teda nepotěšil..

RANDOM_NIGHT: a čím chtějí ty psy nahradit? AI? :) úlet
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    FINSON: Chybí mi tam plán pro ty ovce, které budou bez stříhání trpět, dokud je za rok dva nesežerou červi. Asi analgetika.
    To, že někteří lidé zacházejí se zvířaty nelidsky, nelze rozporovat a je dobré proti tomu bojovat, ale článek kromě anekdotické evidence obsahuje i lži, a pokud bychom se jím řídili, představovalo by to katastrofu a příšerné utrpení pro zvířata. Mimochodem, PETA by ráda zrušila i vodící a asistenční psy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FINSON: rád si poslechnu proč. Já si to nemyslim, klidně mi to vysvětli, díky.

Samotný stříhání není pro ovce bolestivý (nikdy sem neslyšel, že by tím ovce trpely, leda by bylo prováděno neodborně nějakým debilem. To už pak ale není o tý vlně, ta ovce je v prdeli tak jako tak, ten člověk k nim asi nebude mít vztah. Ovšem když se ovce šlechtěný pro merino (netuším, jak je to u běžný ovce) vlnu nestříhaj, tak se můžou přehřívat, můžou mít kožní infekce, napadají je paraziti a taky maj omezenej pohyb, který můžou vést ke zdravotním komplikacim.
    Určitě víc poví třeba RandomN, ta bude vědět.

zdroje, které uvádějí, že nestříhat ovce je naopak pro ty zvířata utrpení:

https://www.rspcawa.org.au/blog/not-shearing-leads-to-welfare-issues-for-sheep
    Why Shearing is Vital for Sheep Wellbeing and Wool Yield - ADH Machine Tool
    https://shop.adhmt.com/why-shearing-is-vital-for-sheep-wellbeing-and-wool-yield
    The Complete Guide to Fly Strike in Sheep – The Sheep Shearer
    https://sheepshearer.co.nz/blogs/shearing/fly-strike-sheep

jinak pokud si narážel na mulesing, tak to není běžná praxe a spíš se neděje než děje. Navíc nikdo ti nebrání koupit si merino od firem, který si na tohle dávají pozor.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Pro merino trpí ovce.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    jj treba ke me do dilny. Tam bude celej den tak sest stupnu. Merino veci si vemte taky.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    A ve město se člověk může jít někam zahřát.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a v merino taky není zima
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    SOLEI: tak je popros ať ti nechají zapnutý topení
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Já se na zítra těším. Děti jsou do institucí a manžel do Kolbenky hurá, těším se. Jediné co mne netěší je , že mi bude celý den příšerná zima.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Úskalí hollywoodských koprodukcí

Vít tvar ník: Anna Geislerová
    https://vitvarnik.blogspot.com/search/label/Anna%20Geislerov%C3%A1
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Těší mě microlearning aplikace Kinnu.
    Povedené.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Městská policie v České Lípě upozorňuje občany, aby nevyhledávali informace ohledně zubařské pohotovosti pomocí AI, protože ta říká viz níže... lidstvo si fakt zaslouží vyhynout.

SADY
    SADY --- ---
    STINKY: level skacu na propagandu :)))
    STINKY
    STINKY --- ---
    Výlety nejmenovaného id do mezinárodní politiky a politologie. Božíčku! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam